riderfery Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 (editace) zdravim jak mechanicky odjistim ten stred patych dveri ?? Editováno: 30. leden 2016, autor: riderfery Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5icz Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 Jde to snadno jenom rukou, staci vyhaknout v tom mechanismu za cepy jeden pojistny hacek na obou stranach a jde to nahoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riderfery Vloženo 31. leden 2016 Sdílet Vloženo 31. leden 2016 oka pro priste vim odemklo se to elektricky ale pak jsem z toho blil ten svazek pulka dratu pretrhanych to se moc inzenyrum ze skodovky nepovedlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mozol45 Vloženo 12. Březen 2016 Sdílet Vloženo 12. Březen 2016 Zdravím!Mě twindoor začal blbnout asi před měsícem.Tehdy jsem se poprve vůbec nedostal do kufru. Nefungovalo dokonce ani otevírání v klíčku. Dost pršelo a říkal jsem si že někam zatekla voda. Jenže od té doby mám tlačítka na liftu nefunkční, malé víko otevřu pouze klíčem a k tomu navíc ještě vyskočí při každém zařazení zpátečky, což je dost nepříjemné. Auto má 117 000km a je to 09tka. Koupil jsem ho v Olomouci u Hlaváčka v bazaru jako ojeté. Tady na foru se ty přetrhané kabely dost řeší, takže jsem věděl o co asi půjde. Jelikož mám ze zákona 6 měsíců záruku na skryté vady, jel jsem reklamovat.Sranda je, že měsíc po koupi jsem jel na servisní prohlídku, která žádnou závadu neukázala, přestože se závada v té době už pomalu klubala. Všem je asi jasné že ty dráty se přes noc nepřetrhnou. Dle mého bylo zaděláno již dávno před koupí. Samozřejmě nebyli moc ochotní se semnou bavit. Nakonec jsem pozván na středu na diagnostiku. Uvidíme. Oni o tom problému u Sup 2 vědí. Dokonce škodovka dodává opravnou sadu vodičů s měkkou izolací. Určitě dám vědět jak jsem dopad. Chlapci mi totiž tvrdí, že prodali auto v bezvadném stavu a na jejich diagnostice před koupí nic nebylo a proto mám smůlu. Zajímavé ovšem bude pokud tam ani teď nanajdou zápisy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 12. Březen 2016 Sdílet Vloženo 12. Březen 2016 Odstraněno OT. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tutmak Vloženo 12. Březen 2016 Sdílet Vloženo 12. Březen 2016 Mozol45, ja som raz odchádzal od autorizovaného dílera po servisnej prehliadke a palubná doska hlásila, že vzadu hmlovka nesvieti. Povedali, že nevedia, kde je problém. Som kašlal na to a po nejakej dobe som s hrôzou zistil, že mi ani spiatočkové svetlá na víku nesvietia. Do toho mi blbol zámok v kufri, no jasné káble. Auto som kúpil koncom roka 2009, ten model zrovna vyšiel, tak radšej nešpekulujem, či už díler vedel o probléme s káblami. Sám som to rozobral, káble nadpojil a napájkoval. Odporúčam ti skontrolovať svetlá na víku, či svietia, a samozrejme reklamuj, možno ti dajú zľavu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mozol45 Vloženo 12. Březen 2016 Sdílet Vloženo 12. Březen 2016 (editace) Mě světla na víku svítí, ale auto na palubní desce občas signalizuje závadu žárovky zpětných světel. Chyba bude v tom kabelovém svazku. Když jsem psal, že o tom problému u Superbů 2 vědí, myslel jsem celkově výskyt problému u těchto typů vozů. Vůbec bych si samozřejmě nedovolil někoho takto obviňovat. Editováno: 12. Březen 2016, autor: Mozol45 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mozol45 Vloženo 23. Březen 2016 Sdílet Vloženo 23. Březen 2016 Tak, celá věc uzavřená. Bazar si nechal udělat diagnostiku + ohledání závady. Diagnostika nic neukázala a když rozebrali kufr, zjistili že většina drátů je nějakým způsobem poškozená. Závada byla vyhodnocena jako skrytá (nezjistitelná) v době prodeje. Na náklady Autobazaru Hlaváček mi vyměnili elektrosvazek za nový origo s měkčenou izolací.Neplatil jsem nic. Celá oprava je vyšla na pěkných 15 000Kč. Jenom cena elektrosvazku je nějakých 7000Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tutmak Vloženo 23. Březen 2016 Sdílet Vloženo 23. Březen 2016 Na toto by mala škodovka spraviť zvolávačku. Ale sú ticho, ako vši.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 27. Březen 2016 Sdílet Vloženo 27. Březen 2016 Klasika, já doufám, že se to projeví ještě v záruce. Používáme spíše jen malé víko, takže tomu jdeme dost naproti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 6. Květen 2016 Sdílet Vloženo 6. Květen 2016 Ahoj, na sedanu, co má teď táta občas svítí na palubce, že je prasklá pravé obrysové světlo, ale to svítí a twindoor blbne tím způsobem, že musím v místě snímače zatlačit na kufr, aby to zareagovalo, a zámky se přešouply. Co bude špatné - kabelový svazek a nebo ten mikrospínač ? A nechat vyměnit celý svazek ve škodovce nebo jen u nějakého autoelektrikáře opravit tam, kde budou zlomené dráty ? ... nevím kolik svazek ve škodovce přijde + nějaká práce, aby to nebyl nesmysl. díky a rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trudic Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Zdarec! Přítelkyni se podařilo špatně zavřít dveře kufru (něco skřípnutého, tudíž nedovřený levý pant). Já při odchodu od auta mačkám DO pro zamknutí a auto nepíplo. Tudíž jsem věděl, že některé dveře nejsou dovřené. Vytáhl jsem překážku u pantu (tašku) - auto zamklo + píplo. Později, ten den jsem při znovu otevírání kufru zjistil, že se už otvírají pouze celé 5. dveře, které se mají otevřít po zmáčknutí pravého tlačítka + prostředního. Tzn. probém je v tom, že mi nefunguje otevírání pouze "malých" 5. dveří (vždy jsou odjištěné celé dveře). Zámek jinak funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trudic Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 tak jsem rozebral zadní mechanismus zámku v karoserii, zase složil, odpojil baterku a začlo fungovat. Nevím, co přesně pomohlo. Čert to vem :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 4. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2016 Vidíš, u druhého superba, co mají teď naši občas twindoor blbne, tak bych uvítal, kdyby šly otvírat jen celé kufrové dceře, jako to má octávka, takhle musí mačkat stále 2 tlačítka, protože jak otevřeš jen malý kufr, tak pak občas nejde přepnout na velký... :-) A tím že měli předtím octu, tak jim to vyhovuje a používají vlastně jen ten velký ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
trudic Vloženo 11. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 11. Červenec 2016 @CentriFUGA: to mi asi blbne taky, že nejde přepnout na velký. Stačí zavřít malý zmačknout na DO tlačítko odemčení (i když je odemčeno) a pak už 2. tlačítko pro přepnutí na velký kufr reaguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seler Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 To je klasika, nejdriv neco funguje-nefunguje. Pak zablbne svetlo, porad dokola, pak nachvilku klid a nakonec z toho vylezou v 99% draty.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 Nechápu, že ti jantaři ze Škodovky neumí v 21. století udělat kabelový svazek, který se vlivem napínání nepřeláme. Já mám 90 tis. km a zatím to funguje, v 80% se používá jen malé víko. V srpnu končí záruka, tak se to beztak do té doby posere. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 Lancelot - horšie je že prechod do kasne nie je spojený konektorom a je na to len opravný zväzok ,čo si pamätám ešte v jedných farbách .. káble sa lámu a stoja za prd , čím novšie tým horšie , detto piny v konektoroch , rozťahané , vyhnité a pod. , to sú vždy zaujímavé závady , nečuduj sa , väčšina káblovačiek nesie hrdo nápis Made in UKRAINE , POLAND a pod .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizaard Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 suri.: Trochu mimo téma, ale stejně - kabelové svazky vyrábíme (od VAG koncernu, přes Rolls Royce až po náklaďáky) a věř mi, že to není o tom, kde se vyrábí (kritéria i technologie jsou všude stejné), ale o tom, co si zákazník (tedy koncern) naspecifikuje, ale hlavně - a to především - zaplatí. A to už je jiná písnička... ;-) (Omlouvám se za OT.) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 12. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2016 wizzard - viem si to predstaviť , eko káble , šmejd izolácia , šmejd meď , piny čo hnijú v nových autách a podobne , vodotesné konektory ktoré vodotesné nikdy neboli a iné ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jardav11 Vloženo 23. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2016 Ahoj lidi, tak na mě dolehla nemoc zvaná: polámané kabely u TWINDOOR ... už jsem pracně odstrojil levou polovinu obložení 5-tých dveří, kabelový svazek = katastrofa! opravil, prodloužil a opět protáhnul kabely, ALE... lze jen otevírat kufr, tlačítko na sepnutí celých dveří nereaguje ... nemáte s tím někdo zkušenost? někde jsem četl, že stačí jen ještě odpojit a připojit baterku, že si řídící jednotka musí nahrát spínače, je to možné? popřípadě, jak manuálně otevřít celé dveře, je to tu popsané přes háčky rukou, ale jsou tam dva, musí se také sundat obložení, nebo to lze opravdu jen strčit prst a zatlačit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 23. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2016 Zde je návod k opravě zlomených kabelů: http://forum.skodahome.cz/topic/136414-sii-oprava-kabelového-svazku-kufru/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kopera Vloženo 4. Březen 2017 Sdílet Vloženo 4. Březen 2017 (editace) Ahoj,taky se podělím s radostmi,které nám automobilka škoda dopřála.Můj vůz je z roku 2008 a má najeto 200 tis. Jak již zde bylo napsáno i u mě se začala projevovat chyba kabelového svazku na palubovce.Hláška nefunkčního zadního světla se objevovala čím dál častěji a vyvrcholilo to tím,že jsem neotevřel kufr.Nešlo to přes do. a ani dveřním spínačem. Jelikož jsem pročetl toto fórum,příčina těchto problému byla stejná jako ve většině případů.Provedl jsem demontáž oplastování a povytažením kabelů se dostal k místu kde se lámou vodiče.Asi osm drátů bylo poškozeno.Opravil jsem je pájením a následným zaizolováním do smršťovací bužírky.Toto opatření je bohužel dočasné.Izolace na kabelech je na mém autě již tvrdá a tím i křehká,má tendenci se lámat. Pokud bude nutná další oprava,provedu ji tak že protáhnu přes kovový oblouk novou kabeláž a napojím ji na dvou místech kde se svazky nepohybují a nejsou namáhány. Co je ale špatné je výrobní konstrukce,toto provedení není dobré od výroby a myslím že výrobce o tomto problému ví,jen nemá zájem ho řešit. Budu se snažit otevírat jen celé dveře,abych se vyhnul dalším problémům. Jedna pozitivní věc je ta že se mi to stalo doma a ne v zahraničí s naloženým kufrem. Editováno: 5. Březen 2017, autor: Kopera Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Machalis Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 Chtěl bych se zeptat nejdou mi otevřít kufr pouze na klíčích a to jen víko ne celé může mi někdo poradit kde může být chyba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hrnca Vloženo 24. Duben 2017 Sdílet Vloženo 24. Duben 2017 (editace) x Editováno: 25. Duben 2017, autor: Hrnca Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.