Publikováno Březen 15, 201312 r Čau, hledal jsem tohle téma na foru, ale nenašel jsem. Je to cca tři týdny co jsem si koupil Superba - skoro plná výbava, akorát nemá vyhřívaný sedačky. Podle štítku výbavy jsem zjistil, že z výroby auto vyšlo z polokoženejma sadačkama, ale momentálně jsou v autě kožené celé, a tak by mě zajímalo jak poznám že sedačky jsou vyhřívané? zespod každého sedadla jsou dráty, ale nevím jestli jsou to od vyhříváni nebo od airbagu. A dále kdybych zjistil že sedačky nejsou vyhřívané tak bych chtěl aspon na přístrojovou desku a dozadu nad topení implantovat vypínače na výhřev sedadel, a chtěl bych, aby ovladače svítili. Jak toho dosáhnout? Natáhnout zdroj a kostru do vypínače? nebo je to něco složitějšího? Předem díky za odpoved.
Březen 15, 201312 r Pokud jsou origo el. Posuvne a ze supa musi mit 4x vyhrev. Jsou to zeleny konektory. A dodelavat fake je blbost, kdyz si jako bude chtit nkdo pritopit a otoci koleckem co mu reknes
Březen 15, 201312 r Autor Narychlo jsem vyfotil, co se skrývá pod sedačkou. Naký zelený konektor tam je. Jinak sedačky jsou manuální.
Březen 15, 201312 r Tak to je nejaka skladacka, superb mel jen kozene elektricke, nebo je to precalouneno ale to nepredpokladam. Passaty mely kuzi s manualem i elektricky. Jinak ten zlutej je bag a zelenej vyhrev. Zadni mit vyhrivany nebudes, pokud tam neni tento konektor. Podle me budou zadni bez vyhrevu.
Březen 15, 201312 r Autor Nedalo mi to a šel jsem zkontrolovat zadní sedačky, po odklopeni spodního dílu jsem zjistil že pod sedačkou je zelenej konektor a jeden podlouhlej, takže asi i zadní sedačky jsou vyhřívané. A ted když bych chtěl sedačky eventuelně zprovoznit, tak bych potřeboval? Ovládání mám, pak předpokládám nakou el. instalaci a ještě něco? A bude se muset i něco štelovat přes VAG? akorát mi neleze do hlavy fakt, že přední sedačky dle fotky jsou už zapojené, nebo už je z fabriky tato kabeláž natáhla?
Březen 15, 201312 r Polokozene byly vyhrivane jen predni vis, takze to sedi. Staci jen zapojit a sehnat kabelaz nebo vyrobit, nic narocnyho, ani VAG nepotrebujes
Březen 18, 201312 r Nemělo by to být nic složitého to dodělat... napiš členovy JanSuperb ten to dělal... Případně jukni sem : http://forum.skodahome.cz/topic/107901-vymena-sedacek-manualnich-za-elektricke/?hl=jansuperb#entry1727290
Březen 31, 201312 r Mam textilni, elektricke sedacky a mam je vyhrivane vsechny i zadni. Tazke vyhrivani bylo spis o tom, co si zakaznik zaplati.
Listopad 12, 201311 r zdravím páni, hľadal som tu vyhrievanie sedačiek aj som to našiel ale nebolo tam čo by som chcel ja... dá sa nejako dorobiť vyhrievanie sedačiek týmto spôsobom? - kúpiť obyčajnú vyhrievaciu podložku, ktorá sa zapája do zapaľovača a prerobiť to na tlačítka od výhrevu sedadiel? jedná sa mi o to aby mi to nevybilo baterku ak by som to zabudol vytiahnuť.... ale druha vec je to že mam manuálnu klímu a nemám tam tie tlačítka na výhrev..
Listopad 12, 201311 r Ahoj, podle mého názoru by to nějak fungovat mohlo. Ty "tlačítka" by mohly být obyčejné potenciometry, takže předpokládám, že budou fungovat. Kde je sehnat ti nepovím (jako číslo dílu a tak), ale tipnu si, že objedeš jedeno, dvě vrakoviště a máš je. Určitě tam budou pasovat i z VW Passat (i když maj jinou barvu podsvícení), takže máš poměrně "široký výběr". Co se týče elektroinstalace to bude těžší. U straších vozů, bych prostě vytáhl "patnáctku" a přes pojistku to připojil. Tu si ale nejsem jistý, zda-li ti nebude potom CANBUS hlásit chybu elektroinstalace, atp. Na to jsou tu jinší odborníci. Prochy20.
Listopad 12, 201311 r nejjednodušší je koupit sedačk s výřevem bud komplet nebo jen přední a do svých je přetáhout. Tlačítko origo seženeš všude a dáš to kelektrikáři, nebo si to zapojíš, je to pár drátů. Já bych osobně navštívil např milhauska, Vasa apod. cena bude cca 500 za zpojení a máš vše origo jak má být pokud chceš volit cestu podložky apod, s tím ti neporadím, protože bych tohle neudělal
Únor 2, 201411 r Ahoj Dají se někde sehnat origo vyhřívací dečky?? U řidiče mi odešla, jednou už jsem ji opravoval a podruhy uz se mi do toho moc nechce, raději bych jí vyměnil. Díky
Prosinec 23, 201410 r Zkusím oživit toto téma. Mám interiér v kůži ale bez výhřevu (předpokládám že je překopanej interiér do kůže z textilu). Chtěl bych si udělat přední židle s vyhřevem, jako je to origo ve vyšší výbavě (klasicky ovládání s kolečkem na přístrojovce). Co potřebuji, napsat nějaký postup co je všechno kolem toho třeba a jestli to už někdo např. touto cestou dodělával do svého supa... Má vize je asi taková, že bych koupil sedačky s výhřevem, včetně kabeláže a ovládacích spínačů co sou na přístrojovce. Jak je to se zapojením? Ď
Prosinec 23, 201410 r To je snad první kůže, kterou vidím, že nemá výhřev. Já bych to do origo nehrotil, všechno shánět a dodělávat je vcelku opruz, kabelové svazky bohužel nejsou v sockách bez výhřevu připraveny a než to všechno dodělávat, je lepší udělat svojí instalaci, která složitá není, resp. nechat doistalovat u známé firmy Švejda, která opravuje sedáky. Vyhřívací dečky se dají doinstalovat do původních a zapojení dodělat po svém, nebo to celé nechat komplet na nich: http://autosedadla.cz/doplnky-sedadel.html Upraveno Prosinec 23, 201410 r od SUP1
Prosinec 24, 201410 r To znamená že mi dodělaj výhřev do mých sedaček, ale ovládání výhřevu bude pomocí nějakých čudliků co je v sadě k těmto ,,UNI,, dečkám co oni montují jestli rozumím? A uz bude na mě kde to budu chtít umístit....? No já mám Clasika supa, ale kopmlet předělaého do kůže od 1 majitele + mraky decentních doplňků odmilotecu. Nevypadá to tak zle
Prosinec 24, 201410 r Jo jo, jako zákazník si můžeš navymýšlet... nebo si nechat dečky instalovat a ovládání si už natáhnout sám. Tou sockou jsem to nemyslel zle, sám jí mám v látce a bez výhřevu
Prosinec 25, 201410 r Myslíš že by to udělali na počkání? Že bych jim tam přivezl auto, řekl bych tady chci to ovládání a je to vaše.... Napíšu jim po novým roce jestli by to tak šlo, ale tak zeptám se tě jestli náhodou nevíš Upraveno Prosinec 25, 201410 r od TomaTy
Prosinec 25, 201410 r Myslím, že se tam domluvit dá, jsou v pohodě. Narazili jsme na ně tady na fóru se známým problémem prosezeného boku sedačky a reference jsou vynikající
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.