dudusk Vloženo 13. Červen 2014 Sdílet Vloženo 13. Červen 2014 Kde se dá koupit HI/LOW převodník a co stojí? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 14. Červen 2014 Sdílet Vloženo 14. Červen 2014 Tak jsem hledal a spousty subwooferů má možnost napojení HI/LOW t.j. buď výstup z radia na subwoofer, nebo se tam připojí dva repráky. Zvažoval jsem pod sedačku http://aukro.cz/show_item.php?item=4309861296 Myslím, že na zlepšení zvuku to stačí, nepotřebuju aby auto nadskakovalo, stačil by zvuk např. OIII 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 30. Červen 2014 Sdílet Vloženo 30. Červen 2014 Tak jsem zakoupil http://www.electronic-star.cz/Aktivni-subwoofer-Auna-CB250-10A-25-cm-vykon-az-600-W_i1128.htm Nemáte někdo schéma zapojení radia? Potřeboval bych čísla pinů na zadní repro a napájení zesilovače ať to nemusím hledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 9. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2014 Ahoj, právě to zapojuji a narazil jsem na problém. Nevím kde napojit + co spíná reprák. U rádia to nejde. Prošel jsem pojistky a tam jsem taky nenašel. Poraďte někdo prosím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kucis Vloženo 9. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2014 no to je problém ... někdo psal že to lze někde napojit (rádio nemá spíná se po CAN) proto jsem si koupil ten aktivní HI/LOW převodník který má výstup +12 pro zesilovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dudusk Vloženo 9. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2014 (editace) Tak jsem si poradil. Musel jsem napojit spínání na klíček. Takže jsem demontoval sloupek řízení a tam napojil na konektor spínací skříňky. Už to hraje super. Mám to nafocené, jen nějak nevím, jak vložit fotky... Editováno: 9. Červenec 2014, autor: dudusk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kucis Vloženo 9. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2014 (editace) použij rozšířený editor Editováno: 9. Červenec 2014, autor: Kucis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 6. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2014 popravdě....ten swing není tak hrozněj...nemám zadní repro...když sem si pohrál s nastavením bassů, středů a vejšek tak dostávám dost obstojný zvuk na tuhle kategorii si myslím....Mám to nastaveny popořadě +6, +5, +4 Pravdou je že se to nedá srovnat s profi repro a subem ale v rámci možností si s tím stačí pohrát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 6. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2014 Já jsem také spokojený se Swingem plus dvě repro, ale jsem ten typ, který sluchem prostě nepozná rozdíl mezi měděným a zlatým konektorem jako kovaní hifisté : ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 6. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2014 v tom je nějaký rozdíl? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 6. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2014 Podle měření ne, ale znám spoustu lidí, co tvrdí, že to prostě slyší : ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Falewick Vloženo 7. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2014 Tohle téma mě teda hrozně nakrklo. Nejsem žádný audiofil, ale chci kvalitu za svoje prachy. V Octě I jsem po 10 letech vyměnil předek za repro Magnat (900,- Kč) a byla spokojenost. Vzhledem k věku auta svépomocí. Mám teď objednaný Rapid s 6 repro, doporučí mi někdo nějakou kombinaci reproduktorů, co by se tam dala případně dát místo zde popisovaných továrních? Jen co koupit, montáž bych nechal na audioservisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lunas Vloženo 7. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2014 Rapid hraje oproti OI daleko lepe, tam to byla se seriovymi reproduktory naprosta katastrofa protoze dvere byly otevrene a nebyla tam de facto ozvucnice. U OI pouha vymena repro za lepsi nepomohla, bylo potreba jeste dvere vytlumit a uzavrit, pak uz se to dalo. Pokud jsi byl spokojen v OI po vymene za repro Magnat v cene 900 Kc tak si myslim budes spokojen i v Rapidu. Vetsina lidi tady spis srovnava s OII a v tomto srovnani je Rapid horsi, hlavne zadni koaxialni repro ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 7. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2014 (editace) Tohle téma mě teda hrozně nakrklo. Nejsem žádný audiofil, ale chci kvalitu za svoje prachy. V Octě I jsem po 10 letech vyměnil předek za repro Magnat (900,- Kč) a byla spokojenost. Vzhledem k věku auta svépomocí. Mám teď objednaný Rapid s 6 repro, doporučí mi někdo nějakou kombinaci reproduktorů, co by se tam dala případně dát místo zde popisovaných továrních? Jen co koupit, montáž bych nechal na audioservisu. Já bych ti spíš doporučil neobjednávat ty přídavný repro dozadu a za ušetřený peníze pořiď sadu od HT Vsetín i se zadníma výškáčema (http://www.htcar.cz/sada-reproduktoru-rapid-pro-zadni-dvere/d-70821/). Nebo si můžeš určitě objednat jen svazek (http://www.htcar.cz/kabelaz-pro-zadni-reproduktory/d-70784/) a dodělat si to s reproduktory dle svého výběru, pokud jseš jen trochu manuálně schopnej. Počítej jen cca 6hod času, návod je tady http://forum.skodahome.cz/topic/125173-mont%C3%A1%C5%BE-zadn%C3%ADch-reproduktor%C5%AF-do-rapida/. Na servisu bych i jen výměnu repro za jiné lepší rozhodně nenechával, naúčtujou ti nehoráznou sumu, to oni za takovýhle věci umí. Editováno: 7. Srpen 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rastislav.kmec Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 Zdravim. Skody rapid maju seriovo nespravne zapojene zadne repro. Staci prevratit polaritu Zadnych reproduktoroch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 A co se tím změní ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radik11 Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 Ahoj, taky jsem to četl na polském fóru. Je to tak. Jde o to, že když u mého swingu dám fader na "0", tak se mi ztratí basy. Poláci to řeší tak, že přehodí polaritu předních repro přes svorkovnici v levých dveřích u řidiče. Práce max na 15 min. To ovšem nic nemění na tom, že kvalita originálních repro je podprůměrná..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 pokud není dodržená správná polarita, tak reprák potom nebasuje jak má. při připojení např. tužkové barerky na přívody ve správné polaritě, musí koš poskočit směrem dopředu. pokud je polarita opačná, tak koš skočí dozadu. já mám i zadní repro a musím říct, že je vůbec nepoužívám, mám je stažený a ani změna polarity by jim nepomohla. ale mám zvýšený nároky na kvalitu audio/video, někomu to může stačit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 vormen: fakt zadní nepoužíváš?? já si je právě do auta (na který čekám) zapomněl objednat a teď přemýšlím, že bych si je v autorizáku nechal dodělat.... těch pár tisíc za montáž beru jako daň za blbost, že jsem je neobjednal rovnou. Ale když píšeš, že je máš vypnutý, tak jsem trochu na vážkách... zkoušel jsem si v současném autě ztlumit zadní repro, abych věděl, na co se mám zhruba připravit u mého Rapida, a fakt mi dost vadilo, že ten zvuk najednou přestal být prostorový a šlo to všechno jenom zepředu.... Proto jsem měl v plánu je nechat dodělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 Já se chystám na tu sadu z HT car system. Jak to vypadá se spokojeností u Mikliska s odstupem času? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 pokud to nastavím balance 50:50, příp. pustím víc dozadu, tak to hraje hnusně plastově, ploše. Když zadním uberu tak 2 kroky ve prospěch předních, tak přední začnou hrát víc basy a celkově je zvuk přijatelnější. Kdybych ty zadní neměl zadarmo, tak bych si je nepřiplácel. jediná jejich výhoda je, že jsou do zadních dveří natažený kabely, kdybych chtěl v budoucnu něco lepšího. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 A nevíš, jestli to jsou tyhle, které tam jsou od výroby? http://eshop.skoda-auto.com/cz/cs/b2c/hudba-a-komunikace/sada-zadnich-reproduktoru-rapid--5ja051416x/22/2/24/43/1001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Květen 2015 Sdílet Vloženo 24. Květen 2015 Já se chystám na tu sadu z HT car system. Jak to vypadá se spokojeností u Mikliska s odstupem času?Naprostá spokojenost, hlavně osazenstva vzadu. Samozřejmě jsem si musel trochu pohrát s nastavením. Ale to je do jiného tématu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fezoj07 Vloženo 25. Květen 2015 Sdílet Vloženo 25. Květen 2015 Neviem aké su tie zadné repra ale určite by som si ich už nepriplacal.Aby to ako tak hralo mam ich ubrate o 3 stupne.Zadne repra su súce tak akurát do koša. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
toldi Vloženo 25. Květen 2015 Sdílet Vloženo 25. Květen 2015 Hmm.. A teď mi poraďte, kde v okolí Prahy najdu někoho, kdo mi tam dokáže namotnovat ty repro z HT car system tak, abych se nemusel bát, že ten samotný zásah a montáž nebude mít za následek nové pazvuky, drnčení apod. Z toho mám docela strach po minulých zkušenostech. Vždycky když se na autě do něčeho hráblo, tak už to prostě nikdy nebylo "ono". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.