Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

S 1.2 TSI (EA111) sa dá ísť s priemernou spotrebou aj cez 8 litrov, ale treba rozlišovať že akým štýlom. V meste teraz v zime aj ja jazdím so spotrebou cez 7 litrov, ale je zima, idem krátke trasy (5-9 km), idem svižne, dosť veľa stojím. Naopak, v lete cez víkend jazdím aj za 5 litrov. Chrochták má výhodu v tom, že pri trochu svižnej jazde sa mu nezačne spotreba ihneď rapidne zvyšovať. Preplňovaný benzín je na toto citlivejší. Ale treba si zrátať, že po koľkých kilometroch sa vráti kúpa naftového motora a či je naftový motor na daný spôsob prevádzky vôbec vhodný.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

S 1.2 TSI (EA111) sa dá ísť s priemernou spotrebou aj cez 8 litrov, ale treba rozlišovať že akým štýlom. V meste teraz v zime aj ja jazdím so spotrebou cez 7 litrov, ale je zima, idem krátke trasy (5-9 km), idem svižne, dosť veľa stojím. Naopak, v lete cez víkend jazdím aj za 5 litrov. Chrochták má výhodu v tom, že pri trochu svižnej jazde sa mu nezačne spotreba ihneď rapidne zvyšovať. Preplňovaný benzín je na toto citlivejší. Ale treba si zrátať, že po koľkých kilometroch sa vráti kúpa naftového motora a či je naftový motor na daný spôsob prevádzky vôbec vhodný.

U řady 211 už ten motor není na styl jízdy tak náchylný jako předešlá 111...

Vloženo

Ty vaše spotřeby vám závidím... Dnes jsem se koukal na ø spotřebu a mám 8,8. Ale je pravda, že teď Octu brousím je na krátké trasy po městě. No, auto mám teprve pár dnů a jízdní styl si asi musí sednout. Už se těším, jak se s ní o víkendu projedu z Ostravy do Olomouce a zpět:-)

Vloženo (editace)

Ty vaše spotřeby vám závidím... Dnes jsem se koukal na ø spotřebu a mám 8,8. Ale je pravda, že teď Octu brousím je na krátké trasy po městě. No, auto mám teprve pár dnů a jízdní styl si asi musí sednout. Už se těším, jak se s ní o víkendu projedu z Ostravy do Olomouce a zpět:-)

Tak ono se asi nedá uplně srovnávat Rapida a mnohem těžší Octavii se stejným motorem ne ?

Editováno: , autor: speKtis
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Rapid Spaceback 1.2TSi - 81kW. V pátek jsem vyzvedl nové auto. Dnes výlet s přítelkyní a mimčem za rodičema.

Cesta celkem cca 120km. 

Cesta tam - řídila přítelkyně 5.1l. Cesta zpět jsem řídil já viz Swing 4.8l. Smekám na to, že má motor najeto ani ne 200km krásný.

96m.jpg

Vloženo

Včera Trutnov - Mladá Boleslav, prům.rychlost 66 km/h, Prům.spotřeba 4,5 l/100 km

Jen tak pro zajímavost, kudy jezdíš. Takovou spotřebu na této trase jsem nikdy neměl, spíš tak o litr více. Ale já nejezdím pod cca 1800 otáček, možná i pro to.

Vloženo

Teto spotřeby jsem dosáhl poprvé, ale 4,7 nebo 4,8 už jsem udělal dříve. Samozřejmě při obsazení jednou osobou.

Trasa Trutnov- Pilnikov- Horká u St.Paky- Nová Paka- Jicin- MB

Vloženo

to MBDusan: a v jakych otackach se pohybujes ? a prumerna rychlost na tech trasah ?

mam MR2016, zatim najeto 1300km(vim ze se to neda po takoveto dobe soudit) ale prumernou mam okolo sedmi:(( okolo peti se mi muze jen zdat :(

Vloženo (editace)

Chlapi, neberte to tak, z mám takovou spotřebu pořád. Delší trasy jezdim kolem 5,3 l/100 km, dálnici podle podmínek od 6,5 - 7 l.

Moc motor nevytacim, ma zatah od 1500 ot/min.

A průměrnou rychlost v tomto případě jsem uvedl = 66km/h

Editováno: , autor: MBDusan

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...