h2o Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 Image nejde udělat na klasickém PC ani na MACu, pokud mu nepovolíte zápis na kartu tak se nikam nepohnete. Trošku pogooglit a bude vám to jasné. Ty karty co se prodávají na Sbazaru nebo Bazoši nejsou origo a přesto fungují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigboban Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 Nevěřím. Z karty MUSÍ jít udělat 1:1 image na PC naprosto bez problémů. Viz nástroje jako Clonezilla apod. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 19. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2017 Tak zkousej ale usetri si cas, potrebujes na to ubuntu a dalsi upravy, plus to je funkcni jen na urcitych sd kartach ale to patri do sekce Amundsen a ne sem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 21. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2017 (editace) No, možná jste experti na počítače, ale na navigační karty od VW tedy ne :-) Když přepnete kartu pro Amundsena do read-only modu, tak ji navigace nevezme, protože na ni potřebuje zapsat to svoje ID. A jak kopírujete kartu, která je zamčená heslem a není vidět v počítači, tak to by mne teda zajímalo :-) Soudruzi z VW nejsou tak blbí a mají to zabezpečený dobře. Proto mi to přide nefér . Kdo má Columbuse, tak může nainstalovat mapy a DVD poslat dál do světa dalším a dalším, dokud se neošoupe :-) Kdo má Amundsena, nainstaluje a tím to končí. Další navigace kartu nevezme. Když si kartu zničíte, nebo ztratíte, máte smůlu. Zazálohovat nejde. Editováno: 21. Říjen 2017, autor: clouseau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigboban Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 Tak ještě jednou. "Není vidět v počítači" nejspíš znamená "nevidím to ve windows jako disk". Jakýkoliv disk nebo SD s jakýmkoliv bordelem jde naklonovat nástrojema jako Clonezilla ale existuje jich milion dalších. Takže znovu - kartu stačí před prvním použitím naklonovat a šmitec. Bez urážky - lidi co rozumějí autům většinou s pc moc neumějí. Já zase nejsem expert na auta ale zase se vyznám v počítačích když mě to celej život živí. Takže věřte tomu co píšu. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 Píšeš akorát kraviny nic jiného!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 Klidně kartu vytvořím a přijedu za tebou kdekoliv v republice a jestli mi z ni uděláš clon ve windows tak ti dam 5000! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 Nekterym neni pomoc, proste pres pc s winy to neudelas i kdyby si se rozkrajel. https://www.gpspower.net/volkswagen-seat-skoda/342857-how-update-rns310-rns-315-western-europe.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigboban Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 před 59 minutami, Milhausek napsal: Klidně kartu vytvořím a přijedu za tebou kdekoliv v republice a jestli mi z ni uděláš clon ve windows tak ti dam 5000! Už jen tou větou se usvědčuješ jak tomu nerozumíš. Jasně jsem říkal, že se musí použít klonovací nástroj z bootovací flashky. Je jich milion, různě linuxy apod. Jako příklad jsem uvedl Clonezillu. Kdo chce ten si to přebere kdo nechce pochopi začne urážet. Myslím že jsem napsal dost, prostě to JDE a že to někdo neumí protože se to snaží dělat z Windows.. No co dodat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 Ja ty karty dělám to jenom pro zajímavost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 22. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2017 (editace) V 22. 10. 2017 na 13:20, bigboban napsal: Už jen tou větou se usvědčuješ jak tomu nerozumíš. Jasně jsem říkal, že se musí použít klonovací nástroj z bootovací flashky. Je jich milion, různě linuxy apod. Jako příklad jsem uvedl Clonezillu. Kdo chce ten si to přebere kdo nechce pochopi začne urážet. Myslím že jsem napsal dost, prostě to JDE a že to někdo neumí protože se to snaží dělat z Windows.. No co dodat.. Co dodat? Asi jen to , že to co tady říkáš si možná myslíš, ale pravda je jinde. Když je karta zamčená heslem, tak data z ní nelze žádným způsobem zkopírovat. A můžeš to zkoušet v jakémkoli systému a jakoukoli, i bootovací utilitou. Na data zamčené karty se prostě nedostaneš. Asociace výrobců karet se dohodla na určitém hw a sw - systému, který je v každé kartě. Součástí toho je i způsob , jakým je možné zabezpečit data uložená na kartě. Jedním z nich je i zamčení karty heslem. Když neznáš heslo, nedostaneš se na data. Můžeš pouze zformátovat kartu - tím se sice"odemkne" ale přijdeš o data. Pokud by jsi to chtěl nějak obejít, musel by jsi se nějak napojit přímo na čip uvnitř karty, což je dost problematické. K nastudování problematiky doporučuji zéjména toto, kde je to dost podrobně popsáno : https://www.cs.utexas.edu/~simon/378/resources/Part_1_Physical_Layer_Simplified_Specification_Ver_3.01_Final_100518.pdf v kapitole 4.3.7 Pak je zde ještě jedna další zapeklitost, se kterou by sis musel poradit a to zamčení naklonované karty správným heslem, které musí odpovídat ID karty dle tajného VW algoritmu. Pokud neodpovídá, navigace ji odmítne. Pokud jsi i přesto přesvědčen že máš pravdu a všichni ostatní jsou počítačové lamy, tak to můžeš klidně vyzkoušet. Jednu zamčenou kartu ti můžu poslat a ty mi pošleš zpět její funkční kopii :-) Editováno: 23. Říjen 2017, autor: clouseau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozlik8 Vloženo 28. Říjen 2017 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2017 Dobrý den,byl by někdo ochotný mi aktualizovat mapy a software columbusu z okolí Plzně,Chebu nebo K.Varů.Jsem z Tachova,nějakou rozumnou vzdálenost dojedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sopticek27 Vloženo 25. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2017 Zdravim, nekdo z Prahy, Melnika, Kralup, Roudnice, Litomerice tak podobne, kdo by aktualizoval mapy na kolumbusu? Diky... chaticka@post.cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bigboban Vloženo 25. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2017 Já vím že to není odpověď na dotaz, ale já už jsem aktualizaci vzdal. Mám SII 2010 a navigačka z té doby v porovnání s dnešním Googlem je úplně k ničemu! To že nemá dopravu bych pochopil. Ale i na blbé cestě Strakonice-Praha mi to ukazuje naprosto nesmyslně místo hodiny a čtvrt třeba o půl hodiny i víc navíc. Párkrát jsem to použil k navigování po městě v cizině, ale jinak.. K ničemu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 6. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2017 Ake su najnovšie mapy do Columba?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 9. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2017 V 6. 12. 2017 na 3:51, stenly napsal: Ake su najnovšie mapy do Columba?? V15 West Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenly Vloženo 10. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2017 Mam V14 a myslel som ze mam nove Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 12. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2017 víš jak se to říká...myslet znamená prd vědět :-) V15 West je nejnovější, teprve nedávno vydaná, aktualizace od VW. Ani nevím, zda je již v ČR/SR k prodeji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondys Vloženo 12. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2017 V15 West https://www.uloz.to/!EQF5j2KqtWz4/columbus-8515-v15-west-2017-rar 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
she4lock Vloženo 12. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2017 V15 West Andora, Belgie, Dánsko, Německo, Finsko, Francie, Gibraltar, Řecko, Velká Británie, Irsko, Itálie, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Monako, Nizozemsko, Norsko, Rakousko, Polsko *, Portugalsko, San Marino, Švédsko, Španělsko, Česká Republika *, Maďarsko, Vatikán * částečně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 a nebo zde : https://mega.nz/#F!vsgEiLSQ!iGkxkkPmw4YECNb8NhVzSQ heslo pro rar : Mapupdate Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady555 Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 vychodna europa nie je stale nova? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clouseau Vloženo 15. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2017 ještě není... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wenca123 Vloženo 14. leden 2018 Sdílet Vloženo 14. leden 2018 V 14. 12. 2017 na 17:19, clouseau napsal: a nebo zde : https://mega.nz/#F!vsgEiLSQ!iGkxkkPmw4YECNb8NhVzSQ heslo pro rar : Mapupdate ahoj jak pls to dam do kolumbusa pres SD kartu ? kdyz to ma pres 5 gb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 18. leden 2018 Sdílet Vloženo 18. leden 2018 říká ti něco dvouvrstvé dvd? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.