Tonda-B Vloženo 15. Březen 2020 Sdílet Vloženo 15. Březen 2020 V 12. 3. 2020 na 9:21, nomil napsal: Včera jsem se podíval na svíčky (Bosh FR7) po 2 letech a najeto asi 35 000 km. Takže Boschky pojedou dál a uvidím kolik vydrží. To nechápu. Kolik let nebo kilometrů je chceš ještě v motoru mít? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GOLF10 Vloženo 17. Březen 2020 Sdílet Vloženo 17. Březen 2020 Svíčky se mění po 60 000 km nebo 4roky . 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 17. Březen 2020 Sdílet Vloženo 17. Březen 2020 (editace) Jak kdo a jaké svíčky. Já jsem měnil Bosch FR6DP u 1,4 MPI po 10 až 12 tisících km. Motor byl tak chytrý, že si o to vždycky řekl sám. Jakmile bylo ráno třeba točit startérem o trochu déle než bylo obvyklé, věděl jsem, že je mám jít koupit a nachystat výměnu... Editováno: 17. Březen 2020, autor: Tonda-B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GOLF10 Vloženo 17. Březen 2020 Sdílet Vloženo 17. Březen 2020 U 1,4 16V BUD a novější 60tisic nebo 4. 1,4 MPI je trochu jiný motor. Za mě jedině NGK zatím ty jsou vyrobeny v Japonsku,třeba co jsem dával NGK na jiné auto tak už byla výroba Francie. Bosch už není co bývalo výroba většinou Russia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo_27 Vloženo 13. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2020 Zdravím máme 1,4 63kw rv 2014 motor má označenie CGGB, najazdené asi 35000km. Sviečky sú pôvodné, auto jazdí krátke trasy. Motor ide úplne v poriadku, môžem tam tie sviečky ešte nechať alebo čo sa môže pokaziť ak sa ten interval výmeny nedodrží? ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 Môžeš,ak nedodržíš interval a vymeniš skorej nič a ak prešvihneš,tak odtrh medzi elektródami sa bude zväčšovať a može horšie štartovať,sused kúpil audinu A3 a sviečky neboli menené a po 100 000 km ich nevedeli vybrať,takže tak,nechaj a pri 60 000 vymeniť,ak je auto na LPG mením pri 30 000. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 Na bxw motore, ked tam sviecky nechas dlho hrozi ze si priplatis aj za zapalovaci modul. Co vzhladom k cene sviecok nieje dobry napad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo_27 Vloženo 14. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2020 Zdravím, včera som si objednal ten prípravok na vyťahovanie z ebay tak to skúsim vymeniť ak to príde.... A prosím dať tam napríklad NGK V-LINE 44 (ZFR6T-11G) alebo NGK ZFR6T-11G? ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
GOLF10 Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 Vem tyhle jsou vyzkoušené a fungují NGK ZFR6T-11G. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2020 (editace) Ahoj, měl bych bych dotaz ohledně závitu svíček. Potíráte ho něčím? Četl jsem, že je dobré ho ošetřit práškovým grafitem. A ještě k svíčkám Brisk premium P1, které se tu zmiňovaly, je u nich uvedená délka závitu 22mm, ale do motoru bxw by měla mít závit 19mm, přesto je ale i pro tenhle motor doporučená. Ví někdo, jak to je? Editováno: 15. Srpen 2020, autor: mambo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 15. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2020 Preco tam nedas sviecky bosh alebo ngk? Tie. Maju zavit ok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2020 Asi tam dám ty NGK, zajímalo mě, jak je to s tím závitem, proč i když má svíčka uvedený delší závit, je psaná pro tento motor. Chtěl jsem je sice vyzkoušet, ale ne za cenu toho, že budu riskovat problém, proto jsem se zeptal pro případ, že by někdo věděl, jak se věci mají. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 15. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2020 Ta svieck je uvedena v ETKE ci kde si na to prisiel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mambo Vloženo 15. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2020 Výrobce Brisk jí má uvedenou jako vhodnou pro tenhle motor a i v tomhle vlákně na první stránce jí uživatel tuttinko vyzkoušel, jen mi přijde zvláštní, že má jinou délku závitu. Ještě bych měl jednu otázku, u těch NGK nevím, jaký mají odtrh, nikde jsem to nevidél uvedené, upravujete ho nebo ne, pokud by měly jiný než 1 - 1,1 podle DP? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nomil Vloženo 17. Květen 2021 Sdílet Vloženo 17. Květen 2021 Do ted jedu na Roomster 1,4/ 63kW svíčky Bosch / china a dobrý , jen jsem po najetí asi 30 000km zkontroloval a upravil odtrhy na požadovaný 1mm (byli až 1,3mm) , rozdíl k lepšímu jsem pocítil hned, kultivovanější chod a lepší starty. Nyní mám asi na nich 50 000 a v poho. Už se pomalu chystám na jejich výměnu. U rodičů na Fabia TSI 1,2 63kW jsem upravoval odtrhy také (preventivně) , tam jsou myslím 0,7mm (byli až 0,9) , pro sichr , mají původní z fabriky najeto 35 000km a auto jede krásně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 5. Září 2021 Sdílet Vloženo 5. Září 2021 Tak už mám hotovo. Po 42t. kilometrech, svíčky NGK ZFR6T-11G. Pokud někomu pomůže pár fotek: F1 - Nářadí potřebné pro výměnu. Torx je č.30, gola hlavice č.16 Odstranit 4 šrouby plastového krytu cívek F2 - Odklopit 6 ks kabelových příchytek plochým šroubovákem F3 - 6 ks kabelových příchytek F4 - Detail kabelové příchytky F5 - Vytáhnout zapalovací moduly (Speciální nástroj z AliExpressu - T10094A) Povolit a vytáhnout staré svíčky Našroubovat a ručně dotáhnout nové svíčky F6 - Utáhnout nové svíčky požadovaným momentem 30Nm (AliExpress - Digital Torque Wrench Meter) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.