Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Nevíte, kdy je nejvyšší čas vyměnit rozvodový řemen na octavii 2 1,6 MPI 75 kw? Mám najeto jen 70 tisíc (čert tomu věř, ale všichni co to viděli na kanále vč. technika na STK tvrdí, že to nevypadá přetočeně a stav odpovídá najetým km) a stáří už téměř 12 let. Tak nevím, jestli měnit nebo počkat do 100 tis km. Kdosi mně říkal, že každých 6 let by se měl vyměnit, i když to 90 tis. nenajelo.

Editováno: , autor: jindra999
Vloženo

jindar9999- vždy bývalo doporučenie 6rokov+stanovené km , ktoré 1,6 nemá , osobne by som to vymenil vrátane vodného čerpadla a drážkového remeňa alternátora , ten rozvod stojí doslova pár korún /jeden remeň , jedna kladka/ , robota na hodinu a je škoda kvôli tomu zlikvidovať motor ... 

prípadne zložiť kryt a pokukať ako to  zhruba vyzerá - čistota,  stav remeňa - dopraskanie , napnutie a podobne,  ale bez demontáže toho veľa neuvidíš ... 

Vloženo

A tys někdy viděl v Rapidu motor 1.6 MPI 75kW ??? :kol-44:  Škodovka jako škodovka, co? Příště to napíšeš do části věnované Š120? Děláš tady v tom jenom zmatky. 

• o 3 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Tak jsem byl dnes na prohlídce 60 tis./2roky a cena 7800. To mě nepotěšilo, hlavně když jsem viděl na faktuře 800 za litr oleje, ještě před necelým rokem jsem ve stejným servisu dával cca 500.

Vloženo

Ol. filtr 263, svíčky 1524, vzducháč 641, pylovej 554, brzdová kapalina 209, olej castrol 4,1l 3026 a práce celkem 1520. S tím olejem mě dost na.rali, takže uvažuji, že po záruce budu dělat socku a vozit olej svůj.

Vloženo

já si taky jako socka nepřipadám, nemám problém si připlatit za lepší, kvalitnější servis a díly, ale bohužel z toho co ŠA nabízejí, ani jedno není. Olej je vůči maloobchodní ceně 3x předražený, což je nehorázný svinstvo...

Vloženo

Včera výměna oleje, olej vlasní.

Chtel bych se te zeptat kdo (servis) ti akceptoval tvůj olej a jaky olej si pouzil ?

Cekame me první vymena po 2 letech.

Za info dik

Ian - Ostrava 

Vloženo

řekl bych že je to špatně, rozum samozřejmě velí si nenosit vlastní olej a měl by se použít ten,. co používá servis, jenže jeho cena má být přiměřená ( jako má třeba Ford apod. ) a né 2x - 3x větší než u Forda za něco, co je kvalitou úplně stejné...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...