Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

myslím,že celý tento systém čo vymysleli (servis výmeny oleja,prehliadka s výmenou oleja a pod.) je na grc ...len v tom vzniká zmätok ...

• 2 týdny později...

Nevíte, kdy je nejvyšší čas vyměnit rozvodový řemen na octavii 2 1,6 MPI 75 kw? Mám najeto jen 70 tisíc (čert tomu věř, ale všichni co to viděli na kanále vč. technika na STK tvrdí, že to nevypadá přetočeně a stav odpovídá najetým km) a stáří už téměř 12 let. Tak nevím, jestli měnit nebo počkat do 100 tis km. Kdosi mně říkal, že každých 6 let by se měl vyměnit, i když to 90 tis. nenajelo.

Upraveno od jindra999

zkus fórum na O2...

jindar9999- vždy bývalo doporučenie 6rokov+stanovené km , ktoré 1,6 nemá , osobne by som to vymenil vrátane vodného čerpadla a drážkového remeňa alternátora , ten rozvod stojí doslova pár korún /jeden remeň , jedna kladka/ , robota na hodinu a je škoda kvôli tomu zlikvidovať motor ... 

prípadne zložiť kryt a pokukať ako to  zhruba vyzerá - čistota,  stav remeňa - dopraskanie , napnutie a podobne,  ale bez demontáže toho veľa neuvidíš ... 

zkus fórum na O2...

Myslíš asi sekciu na daný motor pre O2,že?

Sekce servisní intervaly, tj. interval výměny rozvoďáku. Nebo tak to aspoň chápu.

• Autor

A tys někdy viděl v Rapidu motor 1.6 MPI 75kW ??? :kol-44:  Škodovka jako škodovka, co? Příště to napíšeš do části věnované Š120? Děláš tady v tom jenom zmatky. 

asi tak, kdyby tu nebylo náhodou pár fachmanů, tak ti ani nikdo tady neporadí, protože s tím nemá zkušenost...

Aha, už to vidím, já nevěděl, že je to sekce Rapid, četl jsem jen ty servisní intervaly. Tj. obecně platné téma. Sorry.

• 3 týdny později...

Kolik jste platili za prohlídku po 60tis? Za měsíc nejpozději mě to čeká.

Odesláno z mého B3-A20 pomocí Tapatalk

3600 (prohlídka, výměna oleje, olejový filtr, svíčky, vzduchový filtru motoru) + 560 vlastní olej.

Tak to je dobrá cena. Já olej nevozím, ale do 6tis. bych se tedy měl vejít.

Skoro 9.000,-Kč ale navíc geometrie náprav, sbíhavost, čistění klimy.

• 3 týdny později...

Tak jsem byl dnes na prohlídce 60 tis./2roky a cena 7800. To mě nepotěšilo, hlavně když jsem viděl na faktuře 800 za litr oleje, ještě před necelým rokem jsem ve stejným servisu dával cca 500.

Takze 3200,- ciste za olej. A co vsechno jinak delali (za tech zbylych 4600,-)?

Ol. filtr 263, svíčky 1524, vzducháč 641, pylovej 554, brzdová kapalina 209, olej castrol 4,1l 3026 a práce celkem 1520. S tím olejem mě dost na.rali, takže uvažuji, že po záruce budu dělat socku a vozit olej svůj.

Já si jako socka nepřipadám, když neplatím za výrobek 4x tolik vzhledem k jeho běžné ceně.

Já když kupuju nový auto, tak počítám s tím, že budu platit za olej v servisuj víc ,třeba jednou tolik, ale 800 už je fakt moc

Jednou tolik by mi nevadilo. Ptát ses nezkoušel? Já to na rovinu řekl majiteli, že mi není příjemné si nosit vlastní olej, ale jejich cena je nepřijatelná a domluvili jsme se.

já si taky jako socka nepřipadám, nemám problém si připlatit za lepší, kvalitnější servis a díly, ale bohužel z toho co ŠA nabízejí, ani jedno není. Olej je vůči maloobchodní ceně 3x předražený, což je nehorázný svinstvo...

Teď jsem se díval, že na předchozích prohlídkách mně vyšel litr na 499 a i cena prohlídky byla nižší. Takže to vypadá na změnu servisu.

Včera výměna oleje, olej vlasní.

Chtel bych se te zeptat kdo (servis) ti akceptoval tvůj olej a jaky olej si pouzil ?

Cekame me první vymena po 2 letech.

Za info dik

Ian - Ostrava 

Vlastní olej by měl akceptovat každý autorizák. Podmínkou je originální neotevřené balení a samozřejmě správná specifikace.

řekl bych že je to špatně, rozum samozřejmě velí si nenosit vlastní olej a měl by se použít ten,. co používá servis, jenže jeho cena má být přiměřená ( jako má třeba Ford apod. ) a né 2x - 3x větší než u Forda za něco, co je kvalitou úplně stejné...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.