Přejít na obsah

origo radio blbne


Doporučené příspěvky

ahojte,

 

nedávno som si šiel pustiť hudbu napr z expresu, europa 2 atd... ale rádio mi začalo blbnúť. ked pustím hudbu z CD tak hrá krásne bez problému, ale ked dám rádio tak mi pomizli stanice a strašne to slabučko počuť a skáče zvuk raz hore raz dole. doteraz s tým nebol problém ale cca 2 týždne dozadu to začalo haprovať. Máte nejakú radu ? 

 

ps: kde zohnať tie "vydličky/klúč" na vybratie autorádia?

 

dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vypadá asi jen na antenu. Prostě slabý příjem a zmizí Ti i RDS.

Vydličky by Ti mohli půjčit třeba ve škodovce, nebo každý elektrikář je má. Mívají je i kamioňáci (jsou to vidličky VDO na demontáž dig.tachografu). Ale dají se i koupit za pár kaček ( http://www.stualarm.cz/produkt/pc5-83-univerzalni-uvolnovaci-vidlicka-iso-autoradia/)

Postačí Ti třeba i 4 hřebíky, které tam zasuneš a radijko je venku

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Anténu můžeš změřit prozváněčkou: vnitřní kolík na štektru antény (ten pinďour co kouká ven)  nesmí vykazovat zkrat nebo odpor vůči vnějšímu obalu šterku (a kostře vozidla). Zároveň vnější obal šterku musí být ukostřen. Takže prozvonit vnitřní-vnější na šterku (nesmí být odpor nebo zkrat) a vnější musí zvonit s kostrou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Pánové mám menší probém s mým DX. Při přehrávání skladby mi to najednou jako by nějak přeskočí a vypadne basová složka, prostě muzika hraje bez basů. Po chvilce to zas přeskočí a hraje to normálně s basama. Dřív mi to udělalo jednou za uherskej rok, teď už je to skoro při každé jízde a ubírá mi to na radosti z jízdy. Co jsem si všiml tak to dělá při akceleraci nebo při jízdě na nerovnostech, tak jestli to třeba neni špatně zapojené. Už se chystám DX vytahnůt a zkontrolovat zapojení, ale píšu sem abych věděl po čem jít. Jo a mám v přihrádce u spolujezdce xcarlink tj. ta krabička a v ní mám usb flashku a z toho hraju. Díky za rady a tipy.

Edit: Ještě doplním poznatek, dělá to jak při přehrávání rádia tak při přehrávání z flashky, z měniče jsem to ani nezkoušel ptž už ho prakticky nepoužívám, ale cd tam je tak jak pojedu vyzkouším. A to přeskakování s basy a bez basů mě udělá několikrát za jízdu tak to pěkně rozčiluje.

Editováno: , autor: Tarantulas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nehledal bych chybu v radiu. Origo sound je udělaný tak, že k výškovým a středobasovým reproduktorům vede jede kabel od ISO konektrou a výškáč je napojen paralelně a je jen odfiltrovám kondíkem. Tudíž vylučuju špatný kontakt na ISO. Viděl bych to na spodní repro, konektor u nich, nebo problémový kabelový svazek u A-sloukpku do dveří. Ono to někdy vypadá, že lehnou obě repra, ale jeden třeba hraje a druhý ne. a vypadá to, že vypadnou obě.

Je to na 90%. Kontrolou konektorů k radiu ale nic nezkazíš, spíš bych sundal tabec a omrknul spodní repro.

Ještě zkus zahýbat kabelovým svazkem mezi dveřmi a sloupkem, ev.stáhni ten gumovej husí krk a zkontroluj, jestli nejsou kabely nalámané

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...