Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, koupil jsem si nové Led zadní světla a asi po měsící ježdění mi začalo při zavření kufru svítit 3. brzdové světlo. Když jsem to chtěl odpojit, aby se mi nevybila baterie zjistil jsem, že nějaký dobrák předemnou už to stačilo na 2 místech zlomit. Tudíž až to budu řešit zároveň bych vyměnil nové. Ale ? Viděl jsem nedávno před sebou jet octavii II, které při zabrždění se rozsvítil ledkama nápis octavie, už to nebyla klasická vodorovná řada led ale nápis Octavia. Setkal se stím už někdo a kde by se to dalo koupit ?

Kamarádovi jsem dělal nedávno podobnou věc na Focuse, je to vyrobené z černé folie a s vyřezaným nápisem Focus a velikost přesně jak je 3. brzdové světlo, takže když to na něj nalepil, tak mu prosvítá jakmile brzdí jen nápis Focus  ;) ...

• Autor

Taky to vypadá jako dobrý nápad, ale v tomto případě se jednalo přímo o červené brzdové světlo bez zatmavení se svítícím nápisem Octavia. Pokud by se to dalo koupit nebo nechat vyrobit, neváhal bych ani vteřinu. Vypadalo to opravdu dobře

Upraveno od Luďa
Necituj předchozí příspěvky

Zkus se zeptat na www. skodaoctavia.cz,u někoho jsem to tam viděl.

Ne že by se mi to nelíbilo a  ani nechci brzdit vaše nadšení, ale v ČR musí všechna světla být homologována. Tedy i při použití LED nápisu, či přelepu je nutné počítat s případným postihem...

Měl jsem to na superbovi. Nápis vyřezaný do černé folie. svítilo to hůř, na stk problém, ale v noci to vypadalo suprově :))) Znova do toho ale nejdu

• 3 týdny později...

To je úlet :) 

Sežeň si grafika, ten udělá stejný font, který máš na zadku auta (ať to nějak vypadá), následně to dá do křivek a ty si pak doběhneš do reklamky, kde ti to vyřežou do černé fólie. 

• 8 měsíců později...

Od určitého roku vyr. Je treti brzdove svetlo podminkou...

• 2 týdny později...

Tady to chlapík nabízí za 185,- Kč s poštovným.http://auto.bazos.cz/inzerat/33407236/Nalepky-na-3-brzdove-svetla.php

3. Brzdovy světlo není povinný ne? Některý starý auta ho ani nemají. Tak si myslim, že by neměl být problém, ale blbec je na každém rohu... :)

No nevím, zkusil jsem to a provedení nic moc, nápis lehce nakřivo a písmena hrbatý... Lepit to tam ani nebudu.

Treti brzdove svetlo je podminkou snad uz od dob Felicie FL.

• 1 měsíc později...

post-60892-0-28903800-1400241139_thumb.pJá mám od jednoho za 100kč nálepku ;) a je klid, vypadá to taky solidně...

• 8 měsíců později...

Tady to chlapík nabízí za 185,- Kč s poštovným.http://auto.bazos.cz/inzerat/33407236/Nalepky-na-3-brzdove-svetla.php

3. Brzdovy světlo není povinný ne? Některý starý auta ho ani nemají. Tak si myslim, že by neměl být problém, ale blbec je na každém rohu... :)

Od určitého roku vyr. Je treti brzdove svetlo podminkou...

Pokud mě paměť neklame od roku 2000 nově prodaná auta musejí mít 3. brzdové světlo

• 2 roky později...
V 26. 1. 2015 na 8:44, Ovce napsal:

Pokud mě paměť neklame od roku 2000 nově prodaná auta musejí mít 3. brzdové světlo

Tudíž pokud mám rok výroby 98, postih by mi hrozit neměl?

Postih za co? Pokud jsi ho tam z vyroby mel, tak si myslim, ze ho nemuzes oddelat nebo vymenit za nehomologovane. I kdyz mas auto z obdobi, ve kterem to jeste pro vyrobce povinne nebylo. Ale treba se pletu.

Podle mě takový nápis ať přímo tvořený LED nebo vyřezaný z folie a nalepený odporuje zákonu a tudiž případný postih od PČR a neudělení STK.

Pokud není homologované, nemá tam co dělat, není uvedeno, zda oslňuje, neoslňuje atd...

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.