Přejít na obsah

etanol


bronek

Doporučené příspěvky

Odpovím jen obecně: líh má menší výhřevnost (energetickou vydatnost) než benzín, tudíž spotřeba musí jít nahoru. Líh je narozdíl od benzínu smísitelný s vodou a má korozivní účinky. Proto si myslím, že pro spalování lihu by byly zapotřebí HW i SW úpravy na motoru. Když ho tam šoupneš polovinu nebo třetinu, tak to asi autu neublíží, ale obávám se, že ani nepomůže - spotřeba půjde adekvátně nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me mechanik rekl ze u me 40kW verze e85 akorad podporuje podpaleni ventilu. Nevim jak jsou na tom jine motorizace  :kol-43: kazdopadne si myslim ze do benzinaku patri proste benzin. Zkousel jsem pomer 1:1 na 1.6 74kW octavii ale octa se cukala a pri rozjizdeni se obcas dusila. Takze asi tak moje zkusenosti  :kol-139:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pekny vecer.Ja do sve fabie 1.4 16v 55kw tankuju v pomeru 1:1 ale skousel sem i uplne cisty E85.Jedina nevyhoda je ze dele startuje kdyz bylo pod bodem mrazu,ale jinak v pohode.Spotreba jde nahoru o 1 litr podle pal.pc.Motor jede lepe nez na benzin.Ma vyssi vykon a lepe reaguje na plyn.A taky se stisil.Mam odskouzeno ze najedu skoro stejne km jak na benzin coz je nejakych 650km na plnou nadrz s E85 1:1.S lehkou nohou na plynu a bez zbytecneho vytaceni motoru.O skodlivosti tohoto paliva sem slysel uz dost ale neni to jeste moc nejspis odskousene.Zatim sem spokoneny a budu na takto redenou smes jezdit i nadale. :kol-28: .Motor jede jak hodinky zatim.Jezdim tak uz na to pres rok.Tak uvidime casem jestli to bude mit na neco vliv nebo jsou to jen dohady a domenky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...