Danoda Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 Romancek888...Tak to je super, asi tam taky zajedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romancek888 Vloženo 30. Duben 2019 Sdílet Vloženo 30. Duben 2019 před 6 hodinami, Danoda napsal: Romancek888...Tak to je super, asi tam taky zajedu. Je to najlacnejsi zaciatok...ked nepomoze ides dalej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danoda Vloženo 4. Květen 2019 Sdílet Vloženo 4. Květen 2019 (editace) Tak mi v pneuservise řekli, že jsou mírně koplá kola a že je to pravděpodobně tím. Nechal jsem opravit..oprava jednoho vyšla na 800 bez DPH a světe div se, po vibracích ani památky :) Vyvážení proběhlo na normální vyvažovačce. Snad to někomu pomůže. Editováno: 4. Květen 2019, autor: Danoda 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czuba Vloženo 14. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2019 Zdar chlapi. Take mam s timto problem. Nekde se tady nekdo zminoval, ze menil ramena z jineho auta, ktera jsou hlinikova a nikoli plechova. Nevite nahodou jaka ramena se daji pouzit? Take mne to vibruje cca od 120 do 160 kmh a pouze v tahu. Budu menit brzdy, pruziny a tlumice tak bych to udelal vse najednou. Nechci menit cely spodek a proto se radeji zeptam, je-li nekdo schopny rici, co vse menil aby vibrace prestaly? Dekuji Vsem za ochotu Dan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2019 hlinikova napravnica je klasika OII + hlinikove konzoly na uchytenie + ramena co k nej patria ,... existuju aj hlinikove ramena co tam pasuju - Passat 3C , pripadne aj hlinikove otoce tiez z passata ... vyzera to fajn , je to lahsie a tuhsie ale netvrdim ze to musi riesit tvoj problem ak auto trasie v tahu , zvlast DSG bude skor KO niektory vnutorny klb , boli vyskusane bezvadne kolesa ? tento problem trasenia zase az taky systemovy nie je , ako sa tu z toho robi , tych aut co maju plechove vsetko jazdi tisice a rozhodne netrasu vsetky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 16. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2019 Suri. Jaký vnitřní kloub máš na mysli? Třese mi auto od 120 až 125 km/h a zdá se mi, že právě v tahu. Když sundám nohu z plynu, tak to ustane. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 poloos vnutorný klb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaKo Vloženo 17. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2019 V 14. 8. 2019 na 7:10, Czuba napsal: Zdar chlapi. Take mam s timto problem. Nekde se tady nekdo zminoval, ze menil ramena z jineho auta, ktera jsou hlinikova a nikoli plechova. Nevite nahodou jaka ramena se daji pouzit? Take mne to vibruje cca od 120 do 160 kmh a pouze v tahu. Budu menit brzdy, pruziny a tlumice tak bych to udelal vse najednou. Nechci menit cely spodek a proto se radeji zeptam, je-li nekdo schopny rici, co vse menil aby vibrace prestaly? Dekuji Vsem za ochotu Dan Být tebou, zašel bych prvně na kvalitní vyvážení kol s přítlakem. Dělalo mi to taky a tak jsem to nechal převážit, ale nepomohlo to. Zašel jsem tedy na ten přítlak a ajhle, tam to ukázalo nadměrnou házivost jednoho kola, pomohlo pootočení pneumatiky na disku o 1/4 a vše je ok. Normální vyvažovačka to neukáže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 5. Září 2019 Sdílet Vloženo 5. Září 2019 Jsem v klubu vibrujících. Nejhorší je to v tahu do kopce a to od cca 120 - 130 km/h. Když sundám nohu z plynu, tak vyibrace zmízí. Řekl bych, že postupem času se mi vibrace zhoršovaly až do dnešní neúnosné situce. Nemůžu na dovolenou jezdit Německem 120 km/h. Budu to muset řešit. Vyvážit kola, pak prověřit nápravu (nápravy). Měl bych dotazy: 1) Kde v Praze provozují Hunter a umí s ním? 2) Jak se pozná spatný vnitřní nebo vnější kloub na poloose? Moc Dík za odpovědi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 5. Září 2019 Sdílet Vloženo 5. Září 2019 před 48 minutami, koudy_123 napsal: Když sundám nohu z plynu, tak vyibrace zmízí. Vzhledem k tomuto, bych příčinu hledal u kloubů. Připadné nevyvážení je pořád stejné, tak by na vibrace ubrání plynu nemělo mít vliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaKo Vloženo 8. Září 2019 Sdílet Vloženo 8. Září 2019 No mně to vibrovalo hlavně nad 120 km/h, v kopci a pod plynem, po ubrání to polevilo, rovněž v zatáčkách se to chovalo jinak (myslím levá-pravá, úhel stoupání). Dělala to jedna pneumatika, po pootočení na ráfku je vše ok. Teď po dovolené v Chorvatsku pořád ok i při plném zatížení a rychlosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koudy_123 Vloženo 12. Září 2019 Sdílet Vloženo 12. Září 2019 2 honzakoA po ubrani plynu ti to prestalo vybrovat uplne nebo se to jen zlepsilo ale vibrace se nevygratily?Odesláno z mého Redmi 4X pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaKo Vloženo 14. Září 2019 Sdílet Vloženo 14. Září 2019 (editace) Řekl bych, že se to výrazně zmírnilo. Úplně to asi neustalo. Editováno: 14. Září 2019, autor: HonzaKo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xanticek4400 Vloženo 24. Září 2019 Sdílet Vloženo 24. Září 2019 (editace) Mě už nebavilo pořad zkoušet draze vyvažovat kola atd. Na bazoši jsem si koupil hliníkovou nápravnici k tomu jsem koupil nová litinová ramena i ze silentblokama +komplet nové šrouby, přeskladal jsem to a o vibracich už nevím. Mám s tím najeto už cca 10000km a přijde mě ze to auto je i klidnější a komfortnější. Vyšlo mě to na 4800kc +800kc geometrii. ale nepočítám práci dělal jsem si to sám. A tu plechovou napravnici dam do sběru třeba za ni ještě něco dostanu? Tady jsou čísla všech potřebných dílu. napravnice: 1K0 199369G drzak ramene levý: 1K0 199295F držák ramene pravý: 1K0 199296F silentblok ramene 2ks:1K0 407182 silentblok zadní levý: 1K0 199231J silentblok zadní pravý: 1K0 199232J sada šroubu 2 sady=lemforder: 3839701 srouby krytu motoru 3ks: 1K0 825951 To je vše,všechno ostatní pasuje a jen to přeskládáte. Pokud se do toho pustíte jako já tak hodně zdaru je to jednoduché a nic na tom není ? Editováno: 4. Říjen 2019, autor: Xanticek4400 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubikulak Vloženo 1. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2019 Také mi volant vibroval okolo 140km/h po výměně komplet ramen a pořádném vyvážení kol problém zmizel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radpav Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Já mám hliník od výroby a vibruje stejně. Je ale pravda, že jsem ještě nezkoušel vyměnit silentbloky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xanticek4400 Vloženo 4. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2019 Radpav: mě po výměně za hliník bez vibrací. Měl jsem to udělat už dávno. Ve finále to byla nejlevnější oprava protože před tím jsem měnil nové poloosy originály za 16tis v domění ze vibrace zmizí. Pak drahé vyvažování a pootáčení pneumatik a tolik času promarněného. včera už jsem dával zimní kola vyvažování na obyčejný vyvazovačce a vibrace žádné a u plechové napravnice to vibrovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek536 Vloženo 6. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2019 Vibruji. Řeším to již 3měsíce. Vyměněny vnitřní klouby, nápravnice s rameny, silentbloky na motoru, dve sady pneu. Klasika, v tahu 120-140, do kopce kope vic z kopce miň. Když nepomohla nápravnice, tak asi cestou poloos, že? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xanticek4400 Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 (editace) Tipoval bych vnitřní klouby ale píšeš ze máš nové. Jakou značku jsi dával? A co kola nemáš je koplé? Editováno: 7. Říjen 2019, autor: Xanticek4400 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek536 Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 (editace) Znacku kloubu z hlavy nevim. Kola jsme dávali i jiná. Přijde mi divné, že ,,vadné vnitřní” by se projevovaly stejně jako nové neorigo. Nazul jsem pneu sava za 2400 pneu. Následná výměna za pirelky eliminovala pocitově vibrace o dobrých 80%+. A koplá kola by měly vibrovat s rostoucí rychlosti dle frekvence otáček, bez zpětné vazby zda je auto v tahu či ne :/ Editováno: 7. Říjen 2019, autor: Krtek536 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek536 Vloženo 2. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2019 (editace) Jak tu již někdo psal. Nové kola nové pneu a vibrace nikde- o pár tisíc km, vibrace znovu přišly. To samé u mne. Mě už zbývají jen komplet poloosy a zadní horní uložení. Můj tip. Neni to ani nápravnice, ani nakopaná kola. Řesění zatím nemám. Editováno: 2. Prosinec 2019, autor: Krtek536 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Stenly Vloženo 3. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2019 řešení jdou 2: - nechat převážit kola :-( - jezdit buď 130, nebo 150 :-) Já po přezutí na zimáky klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas F Vloženo 4. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2019 To jsme na tom stejně. Letni kola (hliník) lehce vibrují i po vyvážení. Zimní na plechu jsem vyvažovat nenechal pro změnu vůbec a jízda krásně hladká. Že by vlastnost materiálu, která se na starém křápu víc projeví? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Stenly Vloženo 5. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2019 Jj zimáky na plechu, bez převažování a klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danoda Vloženo 6. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2019 (editace) Mírně nakopnutá kola, nebo vymačkané vymezovací kroužky, nebo špatné gumy. Pokud to na plechách nedělá, je to jedna s těchhle variant ,) Editováno: 6. Prosinec 2019, autor: Danoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.