Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

Xci se zeptat na Supa kratkyho s naftou 103kw a DSG. Pri rozjideni ci pridani plynu tam obcas jakoby zleva se ozve huceni. Staci i malinko couvnout a nekdy to zahuci, tedy turbo bych vyradil. Obcas se dle meho i stava ze zustane kvalt na DSG a motor jde na 4.000 a pak az si rekne a jeeejeee a preradi. Kazdopadne huceni neni s razenim spojeno. Diky tomu ze to dela i na R.

Takze tu mame dve zahady. Ma nekdo zkusenost. ? Servis je nulovej protoze DIAG nepise niiiiic...

Dale me zajima spotreba. Ma nekdo stejnou karu v Eleganci + picovinky jako kuze atd atd a kolik mu zere na dalnici pri prumerce cca 140 ? Mne se zda 7.2 jako docela dost asi sem zvyklej na PD co chodilo za 6.0

Prosim o reakce majitelu podobnych krasavcu...

Dikyyy

já jezdím lim. 2.0 CR 125KW 4x4 a při stejné rychlosti 6,2 l/100km a to je relativně o dost težš

• 1 měsíc později...
  • Autor

Hmmm ja sem za 7.4 kombinace vcetne Praglu. Kolik Vam to zere po Praglu nekomu ?

Upraveno od KRYSIMLADE

Mám stejnej motor,jen manuál. Jezdím jenom ´´kadle kadle´´. Dlouhodobá 5,6,na dálnici spíš ani nezabloudím,takže okresky + Praha. Když mám jenom Prahu,jedu 6 - 6,5.

• Autor

Ahaaa, No tak pak je tam asi neco fakt v <|>

Rozdil 3 litry je faaakt dost. To jezdim s benzinem 9.0 a vic Prahu. V prdeli je, ze diagnostika nic nerika. o( Takze ma nekdo radu jak se da toto proverit a popripade reklamovat ? Nikdy sem toto neresil. Vzdy spotreba byla +- v pohode u vsech aut.

Dekuju

P.S. Jen pro upresneni. Je to CR motor ne PD.

Upraveno od KRYSIMLADE

Tak to já mám PD. Teď mám najeto 27 tisíc, vyrobeno 9/09.

No ja mam jen zaklad 1.9 a bere to 4.2 jizda podle predpisu okresky az 5.7 dalnice tempomat na 150......

• 10 měsíců později...

Prosím o radu jak z techničáku poznat konkrétní typ motoru.

Mám tu Superba 2.0 TDI z ledna 2010, motor podle techničáku je BMP 103kW a emisní norma 2003/76b.

Je to tedy 16V bez DPF nebo 8V s DPF ? Jak to vyčtu třeba z VINka ?

Předem díky za pomoc.

BMP 2.0 103kW 8V s DPF..

s VIN-ka jedine v autor.servise...

Zkus servisní knížku,myslím první nebo druhá strana.

Upraveno od frydak

• 11 měsíců později...

Mám to v manuálu a dlouhodobá 7.3 Najeto necelých 29tis. Na 140 jsem nekoukal, ale při 180-190 jsem na 12 :-)

Upraveno od ziza23

125kw dsg prumer 6.2L okreska+dalnice...pokud tomu slapu tak max 6.7 L prumer...najeto 63 tisic km

• 4 měsíce později...

Já jezdím 103kW DSG 4x4 Dálnice 150-160 6.3 a kombinovaná 6.8

103kW CR dle PP cca 5,3l/100km, dle tankování 6,1l/100km.

• 4 týdny později...

to Lancelot: mám hodně podobnou spotřebu (se stejným motorem Superb II 2.0TDI 103kW r.v 2009 )

- po dálnici 5.2 podle PP a podle tankování 6.0

- po městě 5.8 podle PP a podle tankování 6.6

nevíte někdo, jestli se dá palubní počítač někde zkalibrovat podle skutečné spotřeby? Přijde mi to na hlavu :kol-136:

Upraveno od Honza Hudec

Dá se změnit, tuším +-15%.

• 1 měsíc později...

Chci se zeptat koupil jsem si škoda superb 2 2010.Je tam motor 2.0 TDI PD 103kw.Má najeto 44 000km.

Chtěl bych vědět zda je to dobry motor co tam odchazi často abych nebyl pak překvapený.Děkuji

skoro sa pýtaš :D ...prvotné problémy čo mali ročníky 2005 a spol. sú už preč..inak o tomto motore tu určite nájdeš toho dosť :)

Upraveno od libero1071

Tak je to teda dobry motor nebo je spatny

myslím,že žralok to vysvetlil dostatočne :)

to Lancelot: mám hodně podobnou spotřebu (se stejným motorem Superb II 2.0TDI 103kW r.v 2009 )

- po dálnici 5.2 podle PP a podle tankování 6.0

- po městě 5.8 podle PP a podle tankování 6.6

nevíte někdo, jestli se dá palubní počítač někde zkalibrovat podle skutečné spotřeby? Přijde mi to na hlavu :kol-136:

Zatím mi to u všech aut kecalo, vždy kladně, tedy ukazovalo to menší spotřebu než reálnou, asi aby lidi měli pocit, že to jezdí za málo.

Kalibraci mám v plánu, na již blížící se výměně oleje.

• 2 měsíce později...

ahoj všem

nevíte čím by to mohlo být?

když je venku víc jak -5,tak mi auto hůř chytá,když otočím klíčkem zapalování,tak počkám než zhasne kontrolka žhavení,pak začnu startovat, motor chytí po chvíli a pak začne asi tak na 20 až 30 vteřin ještě svítit kontrolka žhavení.myslel jsem že to budou žhavící svíčky,ale to by se to prý ukázalo na diagnostice a na té se žádná závada neukazuje a prý kdyby ty svíčky byly špatné,tak by to u tohotu motoru mělo ukázat,jelikož tam prý jsou 5V svíčky.kód motoru je CFFB.

předem dík všem za odpověď.

Jirka

• 7 měsíců později...

Zdarec najdem tu niekoho kto ma presne takyto isty motor 2.0 TDI 103kw kod motora CFFB r.v 2011. dakuejm

Těch motorů je mraky, měl jsem ho v  předchozím SII, teď ho mám zase, je to snad nejrozšířenější motor v SII.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.