Duben 21, 201411 r Jen jsem se divil jak rychle ta cesta ubíhá na záběrech při cca 100km/h. Člověk tu rychlost v autě asi vnímá jinak. Tyhle kamery většinou zabírají tak 110-140 stupnu? Clovek ma periferni videni mnohem sirsi vc. vyhledu nahoru a dolu...takze ti to prijde ze jedes pomaleji... Dobrým příkladem je třeba i autobus kde máš mnohem větší výhled z čelního okna takže ti přijde že jedeš hrozně pomalu ...... Upraveno Duben 21, 201411 r od rogerer
Duben 21, 201411 r černou skříňku by měly mít všechny auta povinně už z fabriky, kamerky pěkně schovaný, po nehodě pak přijede policajt, napíchne flešku do auta a žádný zdržování se svědkama :-) ty přisátý kamery na oknech jsou katastrofa, ale věc je to užitečná Nejelengantnější by bylo řešení integrace přímo do zpětného zrcátka s ovládáním na swingu nebo amundsenu Upraveno Duben 21, 201411 r od jazzleba
Duben 22, 201411 r Ono by se našlo ve voze i jiné konstrukčně vhodné místo k pevnému umístění. Může to být integrace do vnějších i vnitřních zpětných zrcátek, případně vhodně i do masky kapoty a míst by se našlo určitě i více. Ale víš, že Ti můžou ukrást i swinga nebo Amundsena, taky o liťáky můžeš přijít nebo i o celé auto. To by sis potom to auto ani nemohl pořídit. Ukrást se dá vše.
Duben 23, 201411 r Tak jsem neváhal dlouho a zajel si pro kamerku Truecam A3 Původně jsem uvažoval o A5, ale je tam cenový rozdíl cca 2000Kč a to už je pro mě docela dost..Překvapilo mě jak je kamerka maličká a lehoučká, opravdu se dá téměř schovat za zpětné zrcátko. Kabel se dá v Rapidu nenápadně zastrkat za plasty, takže je vidět jen minimálně.. Ještě jsem jí nezkoušel ani nějak neumisťoval, takže zatím nemůžu nic víc popsat Prašíku, jak jí tam máš nasazenou ? nahraj foto, at´můžem porovnat.. děkuji Já jí dám nejspíš na ten 3M držáček, protože ta přísavka je docela velika.. má někdo tipy kam jí popřípadě umístit ?
Duben 23, 201411 r Jo musím to vyfotit vím o tom. Jenže nejezdím každý den. Pokusím se zítra zajít do garáže a udělat foto. Ale mám to přibližně stejně jako na těch tvojich fotkách možná že jen více doleva a asi i dolů, ale používám zatím přísavku tak je možné, že je to tím. V kabelu vidím velkou výhodu, že je dost dlouhý a není problém ho schovat.
Duben 24, 201411 r paráda dík zítra ji tam zkusim dát..jen ji budu muset dát taky dál od zrcátka, protože ( a to mě trošku mrzí) se musí šroubovat..
Duben 24, 201411 r Není zač. Chce to vychytat to umístnění. První záběry brali zbytečně oblohu a tak jsem jí musel více naklonit. Pravda je že se musí šroubovat.
Duben 24, 201411 r Pekne, ale proc ti tam tak debilne trci ten kabel. Nacpi ho rovnou pod stropni tapec ne? Tak to mam ja.
Duben 24, 201411 r To mě nenapadlo a tak nevím jak je to snadné nebo složité.... stejně bude část kabelu koukat ne?
Duben 24, 201411 r No jasne, z kamerky primo nahoru a strcit to pod tapec mezi sklo a tapec jde to tam dobre pak pod A sloupek obdobne a pak pod tesnenim dveri pod palubovkou ke stredovemu tunelu k boku tunelu pod plast az na uroven zapalovace tam vylezt z podplastu a puchnout do zapalovace. Jam mam micro USB rozdvojku v zapalovaci a tak to tam tolik ani netrci.
Duben 24, 201411 r Nikde nic nemusis rozebirat, proste to tam opatrne nacpes, doporucuji neco tupeho, spachtlicka drevena nebo tak, ne sroubovak aby sis neposkodil izolaci kabelu. Pod tesneni dveri a bocni plast tunelu uz to das rukou.
Duben 25, 201411 r Můžu si jí sice vycvaknout z toho držáku přísavky, ale jde to tak blbě (dobře nacvaknout, blbě vycvaknout), že na to prdím. navíc koho by to furt bavilo vyndavat zandavat. Tedy odpověď zní asi po x krátý, že ano. V autě je nonstop. Nebydlím v Praze a a jak jsem psal kdo se na to nesoustředí tak to nevidí a nevím proč by zloděj kradl nějakou kamerku za 800kč, páč těžko poznáš co je to zač z venku a většina lidí má tyhle hi tech kamery z chiny s rozlišením 1mpx :-)
Duben 25, 201411 r a proč by zloděj kradl škrabku za 49 kč nebo proutek antény anebo krytku tažnýho oka anebo znáčky slepice z kol?? Ty truecamy jsou uz od tisícovky vejš....Jakože ani nejde o těch pár stovek za kamerku ale o to s*aní s případným rozbitým okýnkem to je moje noční můra U nás v ulici ukradli sousedovi solární nabíječku autobaterie co měl za oknem -> rozbitý okýnko... Mně v alfě ukradli flashku od rádia v hodnotě 300kč s pár mp3 (do auta se dostali nevím jak, bylo pak odemčený, u alfy údajně jen vzít za tu knoflíkovou kliku silou), ale to že v kufru byl olej za litr a nějaký další věci, že rádio mělo hodnotu alespoň 1500 atd to jim bylo fuk Upraveno Duben 25, 201411 r od rogerer
Duben 25, 201411 r Máš samozřejmě pravdu, venkovní věci nejsou nějak chráněny, tedy to láká, jako anténa. Dostat se do zamčeného auta už je větší riziko a tak spoléhám na to, že se to někomu to riziko nevyplatí. i když jak vidím s tvými zkušenostmi. Jinak mám (nemám) magicar alarm s jasnou samolepkou na okně. To by si člověk nemohl pořídit nic a domů denně nosit i swinga.
Duben 25, 201411 r kdysi dávno sem koupil v Lídlu v takový sadě na uspořádání kabelu od TV,PC atd.. ..já ti v neděli nějaký vemu, nemam co dělat tak bych na chvilku zajel do ty Plzně Upraveno Duben 25, 201411 r od hiz
Duben 25, 201411 r Jo taky moznost, kdyz si koupis poradnou kameru uchytky jsou soucasti baleni. Ja je ovsem nepotreboval a nikde mi nehyzdi intetier zadnej kabel. Az se vyhecuju tak to treba taky vyfotim.
Duben 26, 201411 r Šikulka. Prosím, kudy vedeš kabel A sloupkem od horního okraje skla až do pravého spodku palubky a kde kabel vyvádíš pod bok středového tunelu a zase z něj k zásuvce? Jak kabel pod plast boku středového tunelu zastrčíš, tak se plast neodchlipuje?
Duben 26, 201411 r Přesně jak píšeš. Kolem skla to prostě cpeš mezi sklo a strop. tapec nebo mezi sklo a A sloupek (ono to tam při troše snaze zaleze, úplně pod plast a není to vůbec vidět. S tunelem to cpu už na úrovni od kastlíku, tedy kabel v tunelu vede docela vysoko a neodchlipuje se ten boční plast tunelu, to až když jdu s kabelem z podplastu k zásuvce, ale tam je sedačka a tak to zase není vidět, Je vidět jen kousek kablíku s koncovkou zasunutou do zásuvky, na tom mám hozené textilní pouzdro od brýlý aby nebylo vidět že je něco zapojené.
Duben 26, 201411 r foto z venku, je tam vidět jen ta blbá přísavka, kdyby byla černá je to lepší, ale i tak na fotce je to vidět více než ve skutečnosti. Upraveno Duben 26, 201411 r od Petrrr
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.