rogerer Vloženo 21. leden 2014 Autor Sdílet Vloženo 21. leden 2014 (editace) s prudkymi zmenami to urcite souvisí...odhrnul jsem snih z celniho skla,sednu do auta a okamzite se to zacalo mlžit...a to tak ze i ten fukar s tim nic nenadělal...Jestli se to proste odkrytim ty snehovy porkyvky rychle ochladilo...vycistim a bude zas chvili pokoj ale u predchozich aut jsem nikdy v zivote sklo zevnitr necistil...tady uz za 3/4 roku budu muset podruhy... Editováno: 21. leden 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 21. leden 2014 Sdílet Vloženo 21. leden 2014 No, ja mel lehce zamlzeno, ale jen lehce a to zmizelo behem minutky kdyz sem se rozjel. Nastartoval sem auto, odmetl snih (mezitim nechal vyhrev na zadni sklo, zrcatka, max celni okno, mezitim si tam sedla pritelkyne a nebylo zamlzeno vubec nic, jen krapet v rozich, ale to zmizelo behem chvile jak jsem psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 31. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 (editace) už mě to nebaví...jednou za 2-3 týdny musím mejt čelní sklo zevnitř....tvoří se na něm jakási divná mlhavá vrstva v který se pak odráží palubka....není to klasicky zamlžený sklo, protože tomu nic nepomůže (odmlžení)...prostě je to nejakej divnej povlak..stačí jet proti světlu a můžu si na tom kreslit :- D je to uz od zacatku co rapida mam....nevím jestli klimatizace nevypouští nějaký humusy, nicméně na starých autech jsem nikdy v životě čelní sklo zevnitř nečistil, tady vyčistim a za dva tejdny můžu znova :-D Jo a na vnitřním zrcátku to samý, boční okna jsou ok... Editováno: 31. Červenec 2014, autor: rogerer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 zase mě to to dělá taky, takovej film, to mi ovšem dělalo u všech aut co jsem měl. Hold jednou za čas to okno zevnitř pořádně umeju Clinem s alkoholem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 Také mi to dělá u obou aut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 31. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 hmm, fajn Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 Já jsem si toho všiml asi 2 měsíce po koupi auta. Takový prostě film, zamlžení, ale takové jiné. Umyl jsem to okenou a od té doby je docela klid. Auto mám asi rok a dva měsíce. Někde jsem četl, že to dělají výpary z palubovky, pokud palubovku stříkáte nějakým přípravkem. Palubovku utírám jen navlhčenou mikroútěrkou. A nebo se to také může dělat, pokud kouřítě v autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 okno se mi zasírá také, ale to mi dělalo i u Fabie, ale k čemu se také musím přihlásit, je neskutečné zamlžování předního okna. Pokud je nižší teplota, tak třeba stačí abych se chvíli před tím než vlezu do auta sprchoval, rozjedu se a okno je hned zamlžený... Zatím čím dál víc lituju toho, že jsem nekoupil automatickou klimatizaci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 31. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 my ti to psali :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 Jj souhlas. pred tim jsem mel manual klimu, nyni automat. a nikdy uz bez aut. klimy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 31. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2014 co se týče nastavování teploty automatickou vůbec nepotřebuju, furt mi jede naplno, mám to tak rád, ale po stránce designu mi je to teď trošku líto ale hlavně asi budu postrádat co teď zjišťuju funkci toho odmlžování předního skla + na smrad funkce vypínání a odvětrávání by také bodla. že psali, tj, ale nikdo mi nenapsal třeba takovýhle argumenty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 2. Srpen 2014 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2014 tak sem si dnes v kauflandu koupil ten super alkoholovej Cif nebo Clin nebo co to je a speciální odrůda proti mlžení tak jsem zvědavej jak dlouho to vydrží 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 2. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2014 Pak dej echo. to neznam, pouzivam klasiku. Ono se to asi nebude mlzit ale ten film se tam delat bude porad. detailne jsem to zkoumal ten film jsem mel i na zadnim. jen to neni tak videt. necumis na to z 50cm jako u predniho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snipp6 Vloženo 30. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2014 (editace) Budu mít Rapida v únoru dva roky, v loni se mi okna vůbec nerosila. Ale letos vždycky když vyjedu z garáže kde je kolem 10 stupňů do chladna (-5 až +5), se mi po 3 km zarosí všechna okna. Aut. klimatizací můžu mít zapnutou naplno a nic.. Do práce to mám asi 20 km ale stejně dojedu se zamlženými skly. Vlhko by v autě být nemělo, tak nevím co. Nějaká zkušenost? Editováno: 30. Prosinec 2014, autor: Snipp6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 31. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2014 Pylov filtr si menil! Nebo alespon vyklepal ten stavajici, tim bych zacal. Ja parkuji celorocne venku, auto mam taky z unora pred 2 lety, filtr menen v lete na servisce spolecne s dezinfekci klimy a vse ok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. leden 2016 Sdílet Vloženo 24. leden 2016 Dám to sem, protože to souvisí s odmlžováním předního skla. Dnes jsem totiž asi objevil Ameriku. Rychleji se skla u studeného motoru odmlží, když zapnu foukání na sklo a topení na HI tzn. maximum přes 29 st C. PTC článek u studeného motoru asi netopí úplně na max. výkon, když dáte na climatronicu třeba jen 22 st. A pak samozřejmě zapnout vnitřní okruh. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 24. leden 2016 Sdílet Vloženo 24. leden 2016 PTC mají snad jen diesly, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. leden 2016 Sdílet Vloženo 24. leden 2016 (editace) Představ si, že i my TSIčkáři! Pídil jsem se po tom dodělat si to, protože jsem to v ETCE objevil a průzkumem auta jsou zjistil, že tam topný článek je. Holt TSI nemá tepla nazbyt, tak si musí pomáhat elektrickým topením. Konektory připojení topného článku jsou za pedálem plynu. Editováno: 24. leden 2016, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 24. leden 2016 Sdílet Vloženo 24. leden 2016 Tak to čumím. Jak to zjistím, že to tam mám na 100%? Je to někde vidět? Taky jsem po tom pídil, ale nic jsem nenašel. Měla by na to být nějaká pojistka, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. leden 2016 Sdílet Vloženo 24. leden 2016 Pojistka 28 v pojistkové bloku a 4 + 13 v motoru. V DP je o tom psáno, že opravdu funguje na úplně krajní polohu topení automaticky ve třech stupních v závislosti na okolní teplotě a teplotě motoru a výkonu alternátoru. A v manuálu o tom, že odmražení/odmlžení funguje nejlíp na HI, není ani zmínka. Jen u obyčejného topení bez klimatizace se doporučuje dát maximální teplotu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 (editace) Tak, že aby PTC fachalo účinněji musímna climatroniku nastavit max. teplotu? Jinak díky za zjištění. Sice to hold 3 roky trvalo, ale i tak Jinak A/C zapnuto nebo vypnuto, pod 2st.C totiž stejně AC nefunguje. Editováno: 25. leden 2016, autor: Petrrr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Ono se to tu řešilo někde už dost dávno, že TSI v Rapidu nějak podezřele rychle "topí", tak je to snad už i potvrzeno :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Řešilo, ale já nikdy tu PTC jednotku taky nemohl najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 (editace) Tady jsou fotky pojistek a svorkovnice k PTC. A tady je o PTC v DP RAPIDa: Jinak tahle funkce je v manuálu zapomenutá, což je docela škoda, protože s mlžením a zamrzáním okna jsou dost problémy. Řeší se to intezivně třeba na britském fóru http://www.briskoda.net/forums/topic/381675-poor-condensation-and-question-re-hole-cut-out-behind-engine-trim/ . A teď je otázka jestli, když na climatronicu dám odmlžení předního okna a mám tam třeba jen 22°C a chladící kapalina je ještě studená, se PTC sepne na maximální výkon. Podle toho jak rychle se včera okno odlmžilo při nastavení teploty na HI, tak asi ne. Editováno: 25. leden 2016, autor: miklisek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 25. leden 2016 Sdílet Vloženo 25. leden 2016 Tak jsem to omrknul a mám to stejně. jen u toho zapojení nad pedálem, mám jiné barvy kabelů, červenomodré, hnědou jsem tam neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.