Přejít na obsah

Poblikavani svetel + posilovac rizeni


SkodaRapid

Doporučené příspěvky

Chtel jsem se zeptat. Kdyz mam nastartovany motor, zapnuta svetla, stojim na miste a tocim volantem (vpravo vlevo, vpravo vlevo), tak mi poblikavaji svetla (predpokladam ubytkem napeti). Volal jsem do AutoHeller a servis mi rekl, ze je to uplne normalni. Dela vam to taky? Me to neprijde uplne normalni u uplne noveho auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mi to dělá taky od novoty , jako upně nové to byla hruza , světla skoro zhasla , BAT 12.9 V , motorizace 1.2 tsi 77 Kw , po ujeti cca 1980 Km už to nedělá až tak moc :) muj zavěr slabá bat tedy kapacitně nebo slabé vedení kabelu holt "levné" auto šetřily na všem potvory jedny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

toto je normalni projev uz od doby FI, kdy se zacal pouzivat elektromechanicky posilovac. pri zaberu servu vznikaji v pal. siti brutalni spcky u prvnich fabii odchazely zarovky ve velkym. je to jako kdyz zapnes doma v siti nejakej silnejsi elektromotor, taky mrkne zarovka. regulacni soustava v aute to nedokaze tak rychle dorovnat. pokud budes tocit uplne pomalicku, tak svetla skoro nemrknou, ale zastav ve tme proti zdi a z klidu prudce otoc volant o 90 stupnu, v HTPcku skoro zdechne motor, tady akorat dost pohasnou zarovky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo je to tak. Sice v Rapidu je elektro-hydraulicky, az ted ve Spacebaku je elektro-mechanicky. U Rapidu je fakt ze jen mrknou svetla, u zmynene manzelky R Thalii poklesnou na okamzik i otacky. Je to znat hlavne pri parkovani a manevrovani na miste.Za jizdy nema ten posilovac tolik prace a clovek toci spis pomaleji tak se to neprojevuje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V FI byl celou dobu vyroby vzdy elektrohydraulicky posilovac, stejne tak celou dobu vyroby FII.

 

Rapid liftback ma zrovna tak elektrohydraulicky posilovac, Spaceback dostal od zacatku elektromechanicky, ktery nasledne dostane i liftback (slysel jsem ze od tydne 45 letosniho roku).

 

Poblikavani svetel je normalni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jsem to pořešil tedy ubytek "proudu" při točení volantem "silnější"

 bat varta

12V 61Ah 600A 14 kg 242x175x175mm

561400060.jpgETN: 561400060

 

a už je skoro po poblikavaní  , sice pokud fakt fest prudce zatočím tak nepatrně pohasnou světla , ale není jak z puvodní bat !

 

na F1 jsem tyka takhle řeším ubytek "proudu" při točení volantem
 

Editováno: , autor: viky58
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

To problikávaní světel na Fab l jsem s kámošem taky řešíl.Meli jsem stejnou fabku,ale jemu to problikavalo.Kroutil jsem hlavou čím to může být.Heuréka já si nechal dodělat paket pro špatném cesty a ten taky obsahoval akumulátor silnější 65 Ah.Po prohození akumulátoru mu to už nedělalo.

Takže u rapida to bude asi to samé,má slabší kapacitu akumulátoru.

 P.S. jak se sundává ten plastový nesmysl nad akumulátorem(pojistky), nechtěl jsem to nějak páčít ,i když ty packy odehnu tak s tím nejde hnout. Dík za radu.

Editováno: , autor: muscus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

včera jsem ráno zjistil, že to bliká i když na neutrál zvýším otáčky na 2 tis. a otáčím volantem :-) dost divný jet třeba na jedničku dojku potmě  a při otáčení volantu sledovat, jak ty světla pohasínají. bylo to teda ráno v mrazu hned po startu, takže baterka po startu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...

Vcera kdyz jsem jel vecer z prace jsem zjistil dalsi vec, kdy svetla blikaji. Kdyz jsem zkusil, jestli mam oba predni okna poradne zavrena, tak jsem zmacknul oba tlacitka najednou nahoru a svetla trochu pohasla (i pristrojovka). Tak jsem to zkusil jeste jednou a zas. Kdyz to delam za sebou, tak to vypada jak stroboskop. :D Mate to taky tak?

Editováno: , autor: SkodaRapid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...