Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj všem mám na Vás prosbu mám Octavii 1.8T 110kW s převodovkou NJR a chtěl bych ji vyměnit za převodovku EHA z 1.8T 132kW důvod je že předešlí majitel mé neupozornil že utíká převodový olej přes gufera v převodovce. Tak jsem celou dobu jezdil s bouchající a s 3 decima oleje v převodovce a ocelovíma šponama což nechápu že se to neseklo.

Upraveno od Rowen84

Ten kod původní převodovky máš správně? Taková dle dílenské příručky neexistuje.

post-1028-0-41762700-1381093324_thumb.pnpost-1028-0-56972900-1381093338_thumb.pnpost-1028-0-01549900-1381093362_thumb.pn

EDIT:

I kdyby ti to pasovalo mechanicky tak je tam jiný převodový poměr v rozvodovce.

Upraveno od Wojnar
Edituj příspěvky!!

• Autor

Omlouvám se je to typ ENJ. To jsem si teď všim že u ENJ je průměr spojkové lamely 219mm a u EHA 225mm. Opravdu se to nedá nějak upravit?

Tak ještě jednou

I kdyby ti to pasovalo mechanicky tak je tam jiný převodový poměr v rozvodovce. Bude ti kecat tachometr. Ta spojka by možná nemusel být problém. Podívej se, že některé převodovky pro 110kW mají taky 225. Nevím jestli to tam půjde.

• Autor

Ok chápu prý to jde ale uvidím jak se vyjádří škoda-auto. Tak podle té tabulky mi budou sedět tyhle převodovky jako náhrada za ENJ když ji neseženu: DTK, DBZ, ECW, EBN, EGY, EVS chápu to dobře?

EDIT: a co repas dělá to někdo? Děkuji za odpověď.

• 7 měsíců později...

Lidi netušíte zda se liší poskládání uvedených převodovek? Mám 1.8T 110 kW, musím měnit převodovku a jestli má ta z RS 132kw delší převody, tak bych jí tam dal radši. Díky, nedaří se mi to nikde dohledat....

rs ma dlhsie prevody. stiahni si dp a porovnaj si to

Sory, co je dp?? Kolik točí RS při 130 km/h na pětku?

rs toci pri 90km/h cca 2000ot/min. pri 130 ti poviem ked pojdem domov :-)

EDIT:

pri 130km/h toci 3200ot/min

Upraveno od Wojnar
Edituj příspěvky!

Ok, dík za informace, asi koupím tu RSovou, jelikož mám chip od sportmotoru, tak to bude vhodnější,tedy pokud předpokládám, že ta RSová je dimenzovaná na větší výkon a krouťák.

• 1 měsíc později...

Su to totozne prevodovky. Lisia sa len prevodovym pomerom medzi rychlostami. Pozri DP vyssie.

EDIT:

EHA by ti mala bez problemov sadnut. Spojka ti tam vlezie. Tachometer ukazuje rychlost na zaklade otaciek kolies zo snimacov ABS. Prevodovka na to vplyv nema. Auto o prevodovke nic nevie. Je tam jedina elektrika a to spinac spiatocky. 

Upraveno od Wojnar
Edituj příspěvky!! Umíš to.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.