Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím chlapi. mám takové dilema. Mám supa s klasickým symphony rádiem a chtěl bych to vyměnit za rádio s navi. Líbí se mi klasika co tam škoda dává DX, myslím si, že by byl i nejmenší problém se zapojením a i cenově. Ale zajímá mě, jestli se to teď vyplatí ? Jestli raději nesáhnout po navi ze supa II nebo úplně po jiné, novější navi. Přece jenom už je to starší navigace že. Případně vaše zkušenosti se zapojováním. Co myslíte vy ? Děkuju.

Vloženo

no ze supa II tam navi ani nedostaneš bez úprav za cenu nového auta. Má uplně jiný tvar, komunikaci apod. Pokud máš maxdot a volant mult. a chceš zachovat fčnost, jdi do originálu, pokud ne, kup něco jinýho, je to na tobě. Já mám origo a nestěžuju si

Vloženo

já mám taky originál a měl jsem ji zapnutou za celou dobu jen jednou.Je to navi celkem hodně za zenitem a to zobrezení to je hrůza.Používám raději externí navi a je klid.

Vloženo

vím že bez úrav ne no .. ale zajímá mě právě jak se s tou jedničkovou pracuje, když tam dáš nejnovější mapy a tak. Nikdy jsem neměl možnost jí vyzkoušet a mě se líbí když je to tam zabudované .. přenosná je sice taky fajn, zatím mě nedovedla nikam špatně (když jsem jí potřeboval, samozřejmě se občas chybička vloudila jako u každé navi) .. maxdot mám, multi ne .. funkčnost chci určitě zachovat, časem bych chtěl asi i multi, všichni si to tu chválíte .. :)) hlavně se mi líbí, že když přece jenom někde čekáš, tak si tam pustíš film, přehraje ti to i cd v mp3 takže nebudu muset mít tolik cd v autě jak do teď .. sice si možná jenom říkám, že to využiju a nakonec prd .. tak nevím .. ty to využíváš ty okolní funkce kromě navi ..? a Navi vůbec ..? jak se s DX pracuje ? 

Vloženo

tak DXko ti v základu MP3 ani film nepřehraje, vše musíš řešit převodníkama, které v součtu stojí jako jeté DXko.Jediná výhoda té navigace je, že ukazuje pokyny na maxidotu - to se mi moc líbí, jinak by už dávno letěla.

Vloženo

Presne jak pise kolega, kdyz jedeme dal, pritelkyne kouka na dvd a me to porad ukazuje na maxidotu. Je k tomu ale potreba prevodnik. Co se tyka kvalit zobrazeni navigace, Vita ma pravdu, je to celkem bida, ale samotna navigace s mapami 2014 ukazuje naprosto spolehlive. Zdejsi guru na elektriku Vasa z prostejova mi potvrdil, ze se jedna o presnejsi navi nez jsou externi a ze je opravdu dobra.. ale zobrazeni nic moc

Vloženo (editace)

Přesnější rozhodně ne. Spíše maximálně stejně přesné.

V případě Dominika a jeho požadavků se nevyplatí kupovat origo navi, dá za to nehoráznej ranec a to i za starší.

Při jeho požadavcích doporučuji koupit 2din multimediální jednotku s navigací, což 1.vyjde levněji, 2.si na tom přehraje cokolli (od MP3 po DVD) , některá umí třeba i DVB-T nebo Bluetooth s handsfree a to bez převodníků a k tomu jako bonus bude mít kvalitnější interpretaci nejen audio, ale i video. 2din do šachty pásne bez úprav. Jediné mínus je, že přijde o horní řadu maxidotu, ev.dálkové ovládání na volantu (pokud ho má), i když i to se dá vyřešit...

Tady je třeba jedno low-endové (mrdkózní), ale furt lepší, než origo...

http://auknet.cz/p22398-2din-dvd-autoradio-s-gps-navigaci-model-hell-62-gps.html

video

http://astoncb.cz/a16524-montaz-2din-autoradia-hell-62quot-gps-do-suzuki-grand-vitara

Editováno: , autor: SUP1
Vloženo

Dělá se i Kenwood za 40litrů třeba. A nebo hi-endovky klidně za kilo pade :kol-28:

K tomu, co jsem tu předhodil sice nejsou mapy, ale ty se dají sehnat i zadarmo, že? :kol-27:

Kór, když to podporuje ROUTE66, Smart2go, TOMTOM, IGO, DESTINATOR atd…Prostě to má Windows CE5

Ovládání na volantu vyřešit adaptérem, třeba:

http://www.bmshop.eu/adapter-pro-ovladani-na-volantu-vw-skoda-seat-s-iso-konektorem/

Ale to není konečná, k tomu ještě nutno doobjednat propojovací kabel, který se musí vybrat podle typu radia.

Samozřejmě se to prodraží o cca 2 tisíce. Zrovna u tohoto neznačkového, nevím jaký propojovací kabel, 100% tam bude pasovat jeden z těch dole (např.Alpine,Becker,JVC,Kenwood,Panasonic, Zenec, Pioneer, atd.atd), nebo to bude vědět prodejce

Vloženo

na mý auto tam modul nemají, je dle stránek jen do r.v. 2004, já mám 2006 - je tam trochu jiné relé i v základu.. Nicméně jsi supe poradil fakt bombastickou navigaci - budu o ní možná uvažovat. Uvidíme

Vloženo

Tak to vypadá hodně dobře .. Děkuju chlapi .. No mám maxidot, multi nemám .. ale uvažuju, že bych si dokoupil i multi, všichni si to tady chválíte tak jste mi nasadili brouka do hlavy :)) No Já mám nabídku na dx trošku starší za 4 tis. tak uvažuju, jestli na to kývnout nebo si teda koupit to, co doporučuje SUP1 .. :)) .. Je přece jenom nová a má mnohem více funkcí a pokud by to šlo nějak zapojit i na maxidot tak by to byla pecka .. :)) Ale za 4 tis, je dobrá cena si myslím DX ne ..? :)) Ale byl jsem ve škodovce (navi je v němčině) ptát se, za kolik mi to přehrajou do čj a řekli mi takovou částku, z které jsem si sednul na židli (prozradím že je větši než za tu navi) tak nevím, jestli si ze mě dělal "srandu" nebo tam seděl nesprávný pán .. :)) Ale spíš mi začla vrtat ta od SUPA .. fakt paráda, děkuju :)) moc Jste mi pomohli .. 

Vloženo

Ono zase ty levné čínské 2din navigace nejsou taky žádná výhra. Umí to tisíc funkcí, ale tu základní - kvalitně hrát moc nezvládají. Než tam mět tu čínu, to bych si tam radši nechal to DXko nrbo kvalitní 1din a kastlík navíc.

Staré DX se dá v menu počeštit flashovacím CDčkem, čeština pro pokyny se zase vezme ze starých map. Akorát to asi nesmí být typ A.

• o 2 týdny později...
Vloženo

já mohu doporučit tuto

http://www.audiosources.net/productshow.asp?bid=28&tid=62&sid=62&id=94

kupoval jsem ji i s počtou za 8K a po dvou letech šlape, jen odešla cd mechanika ale tu moc nepouživam

má to vše co je potřeba : navi,dvbt,dualfce,bluetooth,výstupy na mf volant, kameru, menic sub atd... logo je tam skoda je zelene nasvicena a grafika rozhrani je taky uchazejici

hlavne ma velký čudliky a relativne dobrej firmware :-)

tady v cz stoji nebo stala kolem 20K :-):-)

Vloženo (editace)

Tak ta vypadá opravdu luxusně, o tom bych i přemýšlel za mou DX která je už kus historie, jelikož nový Columbus tam nepasuje, tak by to byla opravdu dobrá alternativa. A o maxidot bych nepřišel u této navigace? Můžeš hodit foto jak to vypadá zabudovaný?

Editováno: , autor: Tarantulas
Vloženo

cusss o maxidot s navi a radio asi prijdes, ale je tam na to myslim výstup z toho trojbarevnyho konektoru, ale nezkousel jsem to....asi bude treba nejak prevodnik...pokud to pujde po k-čku mysim ze tohle už ma can- resp jde o to jakej rocnik superba mas resp jakou dx navicgaci mas  jesli a  b nebo c myslim ze c uz je canová

gala signal si treba nastavujes v radiu a bere to signál z rychlosti od nvigace...

mel jsem pred tim origo symphony a tohle hraje celkem lip-predtim jsem ji mel v O1 tam hrala taky celkem dobre, ale neslo radio,

v S1 jsem jen prehodil pohavi na antene a dal fantomovej napajec na zesilovac a slape to... :-)

obecne jsem mel už tri činsky 2diny a tenle je zatim nejlepsi, ale je možny ze co kus to orginál...

nejvetsi slabinou cinskejch 2din  jsou mene citlive radio prijimace a titerna grafika na dotykovym displeji oproti treba columbusu atd...tohle je celkem okaaa, obcas se vysere nejaka funkce ale jde to reklamovat ale cekas mesic a das cenu postovnýho zpet pri reklamaci..

Vloženo

No budu se opakovat. Je fakt, že lecjaká čínská mrdka, hraje líp, než origo. O tom nic, o funkcích nemluvě.

Spacewerk má sice pravdu, ale já čínu zásadně nedoporučuji. Věc názoru a zkušeností.

Když už tedy, tak koupit zásadně od renomovaného prodejce s dobrými referencemi, a to i za cenu toho, že bude malinko dražší.

To hlavně kvůli reklamaci. A nejlépe prodejce ve Tvém okolí, kam je lepší zajet a osobně vyzvednout, příp.osobně reklamovat.

Vloženo (editace)

tak zde je fotka jak to vypadá v itnerieru:

Mel jsem tu cest slyset origo DX a řekl bych že hraje trochu slabejc a hur ale je to možná subjektivní... resp dano rozsahem hlasitosti tato má 0-40. Nepaamtuju se kolik má DX....

Tak posudte sami, a ano volant tam mám z face O2, trefa :-)

post-21345-0-76910200-1384338761_thumb.j

Editováno: , autor: spacewerk
Vloženo (editace)

a ano, žádný volant nevidím :kol-28:

Na to, jak to hraje nahlas nemá vliv rozsah hlasitosti :kol-28:

A nesedí Ti ten panel kolem, na pravé straně ho máš odchlíplej.

Ale neboj, nejsi sám, je to tam na prd vymyšlené

Editováno: , autor: SUP1
Vloženo (editace)

a ano volant je dotaz z jinyho tematu :-)

ano nesedí ale to sem zatim neřešil :-)

jen jsem posíll foto na dotaz jak to vypadá zabudovaný :-) 

Editováno: , autor: spacewerk
  • o 5 měsíců později...
Vloženo

Tak pořád zvažuju co do předu za navi. Měl jsem teď nějaké výdaje okolo provozu auta a nezbývalo moc peněz na dodělávky ale teď se chci do toho pustit. Asi bych chtěl rovnou i řešit obrazovky do opěrek. Na delší vzdálenosti je to podle mě super pro ostatní v supu. Líbí se mi moc tenhle interiér, ale já mám polokůži a moc chvály na celokožené sedačky jsem neslyšel. Sedí se v těch celokožených dobře ? A jak je to u nich s vyhříváním ? (vím, že to sem úplně nepatří ale zvažuju, jestli vyměnit úplně celé sedačky i kvůli té vyklopce na nohy ta se myslím dělá jenom v celokůži. Ale ten interiér jak je to tady je krása. I ten "konfrerenční stolek". Samozřejmě se to využije tak jednou za uherský rok ale líbí se mi to. Nemáte odhad kolik by to mohlo stát ? Minimálně ty opěrky s obrazovkama. Nikde jsem tyhle nenašel (vypadají jako origo škoda)

post-85143-0-72885000-1399414519_thumb.j

post-85143-0-14400700-1399414525_thumb.j

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...