Publikováno Říjen 16, 201311 r Ahoj, mám teďka pořízeného superba a chci ho do LPG (jako všechny mé minulé auta). Chci se jen zeptat, jaký systém do toho dát abych byl maximálně spokojen ? Vím že také zaleží na řidiči, takže skusím popsat mé ježdění:Mám denně cca kolem 100km, asi 70% je dálnice a zbytek město. ve městě se to nebojím hodit i na 4-6000ot/min. Proto bych chtěl i přivstřikovaní benzínu. Jinak je ježdění většinou přes tempomat, ale někdy i rychlejší (kolem 200km/h + ). Zda přimazavní či né, to nechám na Vás.Teďka mám hondu se systémem Magic 3 no a ..... nevím, už asi né, co 10t km odchazejí vstřiky a blbne to (škubaní, chcípaní na neutrálu, chceck engine=směs). Slyšel jsem že do škodovek se hodně dává BRC, ale hodně lidí mi právě nabízí levnější variantu Stag, lovato atd. jenže, už jsem poučen, že je lepší si připlatit a mít klid, než jezdit co 2-5 měsíců do servisu na výměnu. Docelá to spěchá, takže díky moc za infotmace :-) Jedná se o superba I 1.8t 110kw (rv 2005)
Říjen 16, 201311 r Vzhledem k tomu, že máš rok 2005... Stag ve standartní verzi bych asi nedával. Zaprvé neumí ADD benzínu a zadruhé za stejnou cenu seženeš lepší zařízení. Stag ve verzi "schopné", tzn. nějaký kvalitnější reduktor a vstřiky tě vyjde kolem 29-32tisíc - podle toho jak se to namíchá. V podstatě v ČR bych šel do několika málo zařízení (seřazeno abecedně): BRC Plug&Drive LandiRenzo Omegas Evo (reduktor IG01 + polyester filtr) Lovato Easy Fast (reduktor RGJ-HP) Prins VSi (nevím, jestli umí přívstřik) Tartarini SFi (reduktor 05S) Některé zařízení mají rozdělávací vstřiky, některé nerozdělávací. Ono druhá a taky poměrně zajímavá otázka je, jakou vybereš firmu v tvém okolí. V neposlední řadě jestli ji máš po chipu a nebo není po chipu (případně jestli uvažuješ či nikoliv.)
Říjen 17, 201311 r Autor No, takhle moc se v tom nevyznam. Co by jsi mi tedy doporucil. Jinak bydlim kousek od Ostravy. No... chip nemam ale zvazuji. Je v tom nejaky problem, nebo co to dela ? V lpg havirov mi jeste doporucily magic 4 se vstrikovaci valtec. Za nejakych 22000 + dalsi vyhody. Ale jak jsem psal, klidne si priplatim za kvalitu !!
Říjen 17, 201311 r Mam na svym 1.8t lovato easy fast a uprimne jsem velmi spokojen. Zatim najeto par tis km bez problemu. Cena 24tis.
Říjen 17, 201311 r pokud chceš kvalitu a bezproblémový provoz doporučuji BRC, pokud plánuječš čip doporučím sadu s nejsilnějšímtími vstřiky a reduktor...tímto stlem děláme tyto motory léta a nikdy nebyl do dneška problém...
Říjen 18, 201311 r Autor Dneska psal jeden pán z Havířova že :Dobrý den,děkuji za zájem o přestavbu Vašeho vozu na LPG,samozřejmě tyhle typy vozu jsou pro LPG jako dělané,udělali jsme jich už podobných modelů mnoho, tyto modely jezdí bez sebemenšího zaváhání,Konečná cena za přestavbu,včetně nádrže kterou si vyberete(i místo rezervy) a samozřejmostí je ukazovatel stavu LPG na lpg přepínači a systému sekvenčního vstřikování Magic 4 a italskými vtřikovači valtec,na které držíme plnohodnotnou záruku bez počtu najetých km. je 22000kč s dph ,a zápisu v TP.Přestavba trvá max.do dvou prac.dnů.tj.př.když se auto přiveze třeba v pondělí ráno,tak nejpozději v úterý večer odjíždí.Pokud budete mít zájem,tak nejbližší termín máme volno už 6.11.a 7.11.(odhlásil se nám zákazník)Jako bonus k přestavbě u Nás dostanete zapínací vak na rezervní kolo a doživotní roční prohlídky včetně revizí zdarma.Konečná cena je tedy 22000kč.Co se týká výkonu,tak u sekvenčního vstřikování nepoznáte rozdíl mezi benzínem a plynem.A spotřeba?-pokud Vám auto momentálně jezdí za 8,5l benzínu ,tak se zhruba o půl litru může zvednout spotřeba lpg. Nejvetší výhoda systému Magic:největší sít´ servisů v čr,a hlavní dodavatel HL propan ostrava,bezporuchový systém a cenově nejdostupnější,cena se nemění-všechny typy nádrží(i válcových do kufru) jsou ve stand.ceně.Jak jsem se dále ptal na BRC, napsal mi tohle: Chápu Vaše zklamání ze vstřikovaču,proto i Já jsem Vám v předchozím emailu psal,že nemontujeme magic vstřikovače,taky z důvodu nespokojenosti,vstřikovače valtec ,které montujeme vydrží cca 100000km stejně jako brc,jen rozdíl je v tom ,že až se třeba po 3 až 5ti letech pokazí,tak valtec Vám vyměníme za nový kus čtyřech vstřikovačů za 2000s dph i s práci a komplet nastavením , u brc vstřiků Vás potom jeden vyjde na 3490kč bez dph.Toto je důvod proč systém Brc moc nemontujeme. Ale přesto jestli budete mít zájem ,tak Vám Ho namontujem-cena u tohohle systému bude 33000s dph.Co si o tom myslíte ? Je Valtek dobrá značka ?
Říjen 18, 201311 r na rovinu ti řeknu, že tento pán je solidní pohádkář. Pokud ti řekne, že se zvedne spotřeba o půl L na LPG, rovnou si v klidu vymaž mailovou korenspondenci aby ti zbytečně nezabírala místo ve schránce (pakliže ji nemáš neomezenou). Pokud už někdo takhle lže před zahájením spolupráce už vidím, jak bude držet na valtek takovou záruku. Řekne, že je to nekvalitním plynem a za to ti nikdo ručit nebude, kde si co natankuješ do auta. Toť můj názor k tomuto montážníkovi. Magic bych do auta určitě nedal a za prohlídku zaplatíš cca 200 - 300 kč za rok, což je sranda. Vyber někoho jiného.
Říjen 18, 201311 r Autor Prave ze magica zatim nechci, vim ze jde spotreba cca o 2l navic. Prohlidky taky neresim. Ale proste to BRC tady nikfo nemontuje :-( premyslel jsem jeste o Polsku, mam to co bych kamenem dohodil. Ale potrebuji vedet jaky ten system tam dat a hlavne to tedka vetsina monteru kombinuje, vstriky, sysrem a ridici jednotka, vse od nekoho jineho.... uz mi jde z toho hlava kolem :-(
Říjen 18, 201311 r nemusí to být jen brc. může to být i landirenzo, lovato, prins, možná i stag bych třeba dal, kdybych byl v koncích.. koukni někam sem: http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-servisy/moravskoslezky-kraj/
Říjen 18, 201311 r Autor Hmm... Szotek, co tomu rozumí asi jako afričan lednímu hokeji a nebo AAA-LPG 70km daleko.... skvělé... :-(
Říjen 18, 201311 r bral jsem to z autorizovaných servisů, koukni tady : http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-servisy/ jinak 70 km se mi nezdá vůbec daleko, asi čekáš, že někdo vezme vercajk a spíchne ti to doma před garáží? Upraveno Říjen 18, 201311 r od brc.majkl
Říjen 18, 201311 r Autor tak to určitě né, ale stačilo mi, jak jsem musel jezdit 30km do Ostravy kvůli blbnutí a regulacím atd... co dva měsíce, ono to leze do peněz a hlavně si to naplánovat, taky nemám času na rozdávaní ...
Říjen 18, 201311 r Hmm... Szotek, co tomu rozumí asi jako afričan lednímu hokeji Proč myslíš??Já mám LPG(stag) od Scotka namontované dva roky a v pohodě,kdybych neslyšel cvaknout plynový ventil tak nevím že jedu na plyn,a mám dost kolegů v práci co si u něho nechalo namontovat LPG(různé systémy) a taky bez problémů,já jen že právě Scotek mě varoval před valteky a nabídl mi za ně Hanny(za cenu valteků),revize i výměna filtrů na počkání bez objednávání.Vybral jsem si tehdy Scotka ,protože bydlím kousek od Havířova. Nechci ho obhajovat,prostě mám s ním dobrou zkušenost,jen by mně zajímalo jestli mám čekat nějaké problémy,nebo Tvůj názor pramení slyšel jsem že.....
Říjen 18, 201311 r No pravdou je, že severní ostrava je jaksi špatná a nedokážu ti vůbec zaručit a dát za někoho ruku do ohně že ti to tam udělá dobře. Bohužel z té lokality nikoho neznám. Co se týče spotřeby....nejde o půl litru.....to je strašná blbost. V podmínkách v ČR s palivem v ČR je kolem 20%...jak kdy jak které auto. Co se týče Valteků....znám pouze zatím 2 typy: typ 30 - rozebiratelný, nízká pořizovací cena, sem tam se rozladí mezi sebou, cca 30tis KM zpravidla nutné čištění nebo repas. typ 34 - údajně nerozebiratelný, cena o něco vyšší, dávka se nerozlaďuje, ale zato je hodně citlivý na nečistoty, někdy až moc. Typ 34 je jedna z variant, které už nemontuju, bylo to spíše na průsery. Valtek 30 montuju, spíše do starších aut se Stagem. Pokud v ostravě nebo na ostravsku někdo montuje Prins, neváhal bych ho oslovit s cenovou nabídkou. Prins montují slušní mechanici. Jinak ti bohužel doporučuju asi zajét až do Prostějova. To je jediné první místo nejblíž z Ostravy, kde by to mělo být v pohodě.
Říjen 18, 201311 r bral jsem to z autorizovaných servisů, koukni tady : http://www.lpg-autogascentrum.cz/autorizovane-servisy/ Kamo nechci ti kazit dobrej den, ale asi bych si nehrál na "autorizovaný servis"...
Říjen 18, 201311 r Hele,ono je někdy lepši zajet třeba i 50 km za někym kdo to nejen slušně namontuje ale i naladi a umi si s tim systemem celkově poradit než třeba za nějakym "ňoumou" z ulice a pak nadavat že system nefunguje jak ma...
Říjen 18, 201311 r Autor No, takze postupne. Co set Tyce pana szotka, tak jak jsem se ho ptal na ruzne systemy atd. byl scopny mi jen navrhnout, to co montuje, ale nebyl schopny mi doporucit system primo pro me. Rikal mi osobne a pozdeji i do telefonu, ze je to uplne jedno co tam dam, ze ma kvalitni a levne veci. Nevim no, timhle arogantnim chovanim se zakaznik neziskava. Bohuzel, tohle chovani mel i k lidem z prace, co jsem slysel. Proto sel kazdy radsi jinam, takze nevim co ma ,,kvalitni a levne'' prostredky... Co se tyce fedora, tak jsem mu take psal a jeho e-mail zni takto: Vážený pane, do vašeho vozu doporučuji zařízení Landi Renzo EVO cena přestavby 26 500 Kč s nádrží místo rezervy. Malé odůvodnění, protože Landi patří mezi nejlepší zařízení LPG s Italie a toto zařízení se montuje do nových aut rodiny VW. Levnější varianta je zařízení Lovato cena přestavby 23 000 Kč. Zařízení Lovato patří k nejvíce montovaným zařízením neoriginálních přestaveb, každé 5 vozidlo používá toto zařízení příplatek za turbo 2 000 Kč doba montáže 1 den s pozdravem Fedor Odradilo me trosku priplatek za turbo a hlavne ze je hotov do jednoho dne.... Jak jsem odepsal, jestli se nahodou nedava do koncernu WV system BRC od zakladu, jiz mi nebylo odepsano.. Upraveno Říjen 18, 201311 r od angel.CZ
Říjen 18, 201311 r jeden den je normální, nevím co hledáš pořád za problémy a příplatek za turbo je taky OK
Říjen 19, 201311 r Pokud vím, tak BRC se do VW nedávalo.... P. Fedora znám spíše ze strany servisu, než z pohledu zákazníka. Jinak montáž za jeden den se relativně dá zvládnout....pokud jedou na autě 2 lidi, dělá se auto, které se zná a jeden pomáhá druhému. U mě je to jinak...kolega nádrž a vysokotlaký rozvod....zbytek (umístění komponentů, držáky, přemýšlení, elektriku, ladění) já.
Říjen 20, 201311 r Tak to delaji i u cadka, ale na mym pak makali 3 mechanici za den v pohode hotove. Jeden delal nadrz a trubkovani, a jeden to co delas ty, pak mu jeste jeden pomahal s paskovanim a vizualni upravou montaze, tzn. Upravil kryty apod, stihli to paradne
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.