Září 24, 201410 r Jsem plny ocekavani, auto je nove, takze cekam vykon po uprave minimalne 125 koni a narust tociveho momentu o 70Nm.
Září 24, 201410 r To jsi plný očekávání na powerbox? Nebo to budeš mít úpravu jednotky na 100kW? Tak jsem se zase něčeho chytl a obvolával firmy který se úpravou jednotek zabývají. Je zajímavý co se člověk vše nedozví a povídat o tom je opravdu na seminární práci
Září 24, 201410 r Asi bych tu provokoval musel bych tu psát i proč tomu tak je Ale co mě spíš objasnilo to že - někdo dělá chip za 16tis - někdo s 2x měřením za 8tis - někdo jen chip za 6tis
Září 24, 201410 r Já sem se ptal právě na konkrétní případ tedy 1.2 TSI 77kW Začal jsem to řešit už z důvodu že ve speciálu světa motoru bylo srovnání TSI vs TDI oboje ve verzi 77kW kde byl samozřejmě i graf "reálného výkonu" 77kW měla nesmyslně 89kW (někdo mi tu řekne proč by ne?) Je tam i malá zmínka o tom že tento motor nemá chlazení výfuk spalin a proto na dálnici při nižších ot. upravuje bohatost směsi = spotřeba. Jinak ohledně chipu tohodle motoru až na jednoho ,který ještě neví jak na tom jsou ty nové série řetězu, to schvalují. Jinak bylo mě řečeno že to není jen o výkonu ale i o kroutaku a průběhu Ono právě ta 1.6 TDI to dost naznačuje Upraveno Září 24, 201410 r od Kucis
Září 24, 201410 r Upravou jednotky, jinak je to stejny motor (66kw), jako verze 77kw. Jako dramaticke zvyseni vykonu mi to nepripada. Jel jsem v Octavii, ktera mela powerbox na udajnych 100kw - nikde nemereno a zatah byl znat, proti serii. Schvalne mi nerekl, zda je vyply nebo zapnuty a protahli jsme ji, abychom predesli placebu. Pri rozjezdu byl rozdil nejmarkantnejsi, zrychleni bylo taky znat, predevsim nad rychlosti 140km/h. Myslim, ze si to moc zestrucnil nebo jsem natvrdly - v poslednim prispevku jsem nejak nepochytil smysl.
Září 24, 201410 r Ja jdu na upravu SW, chtel jsem rict, ze neni powerbox jako powerbox. Tento konkretni stoji okolo 26 tisic, coz je pro me nesmysl.
Září 24, 201410 r Naprd nebo ne, chip udelam, bude k tomu jasny argument z brzdy a na srazu muzem porovnat oproti serii nebo TSIcku, zda to ma vyznam nebo ne
Listopad 4, 201410 r Trochu opráším toto téma.. S čipem mám najeto asi 6tis km a "zatím žádný problém" -klasická věta kterou používají snad všichni. Ono taky po 6 tis km na téměř novém motoru bych se divil kdyby se něco stalo, i když zas tento motor nemá moc dobrou reputaci.. Jinak jak se tu psalo o powerboxu, taky jsem ho měl a celkem o ničem. Nárust výkonu byl, ale v určitém pásmu a regulace strašně kostrbatá. V nízkých nic, pak nárust jak hovado, pak to zas utla regulace. Muselo se jet pořád s pedálem na podlaze aby to jelo normálně. Při pohodové jízdě auto tak divně pulzovalo třeba v mírném kopci. Nebo někdy po startu spadlo do nouze. Prostě nouze celkově.. Přeprogramování je o něčem jiném. Docela to frčí, teď jezdím na benzín Verva 100, který to celé posunul ještě o krapet dál. Zdá se mně že je plynulejší náběh, jede fakt od 1400-1500ot až po 6tis. Jo a vyhodil jsem těžký subwoofer z kufru, taky lepší.. V porovnání nevím co je tomu výkonově nejblíž. Ale mezi nejběžnějšíma autama na silnici - oktávkama 2,0 tdi 103kW nebo 1,9 tdi 66-96kW se nemusím bát že bych byl brzda provozu. Ba naopak..
Listopad 8, 201410 r Také jsem přečetl téma a možná by mě zajímalo přehřátí ŘJ z 63 na 77 kW, nárůst výkonu bych přivítal, ale jak je to se spotřebou, jelikož jsem při koupi řešil i spotřebu a dle toho ze moc nevyužívám dálnici dle jiných zkušenosti jsem šel do 63kW verze. Proto by mě zajímalo jestli se spotřeba zvýší po přehřátí sw dik
Listopad 8, 201410 r Nevím, já mám spotřebu pořád +- stejnou. Pokud uvažuješ o načipování tak už bych to udělal až na těch 90-92kw ať to má smysl.
Listopad 8, 201410 r On sw 63 bývá hodně přešvihnutej a 77 jen trochu. Tudíž reálný rozdíl zase tak velký není. Jinak u mě možno všechny varianty.
Listopad 8, 201410 r 63kW žere méně, ale je to rozdíl v dcl pokud tam dáš soft z 77 verze, budeš mít spotřebu horší jak orig. 77 verze díky zpřevodování ( pokud by jsi jezdil stejně jako s 77 verzí ) Upraveno Listopad 8, 201410 r od Rypicong
Listopad 8, 201410 r To jo psaných 0,3 ale kolik v reálu nevím :-D já mám oproti psané vyšší o 0,3 tedy 5,4 průměrnou no jde o verze navýšení a její cena :-D Vždy jsem slyšel názor navýšení kW snížení spotřeby ale tady asi ne
Listopad 8, 201410 r Tak by mě zajímal názor tech co z 63kW udělali prehratim sw 77kW zda by do toho šli znovu jaky je nárůst výkonu a jaká je spotřeba :-D popřípadě Chip tuning a navýšení na více kW :-D
Listopad 9, 201410 r Spotrebu budes mit cca stejnou, vuz pojede o neco lepe. Ty si na to casem zvyknes a resume je takove, ze budes stale okolo 5,3l se spotrebou, jen budes vic litat Moje spotreba pred upravou byla 5/100km, ted mam 5,2/100 - diky caste jizde po Praze, kdyz vylitnu ven, tak jezdim okolo 4l. Ale vykon a charakteristika motoru je nebe a dudy. S upravou mam najezdeno cca 7000km.
Listopad 10, 201410 r V porovnání nevím co je tomu výkonově nejblíž. Ale mezi nejběžnějšíma autama na silnici - oktávkama 2,0 tdi 103kW nebo 1,9 tdi 66-96kW se nemusím bát že bych byl brzda provozu. Ba naopak.. Až tak ? .... Už abych to chipnul - pořád nějak se nemůžu rozhodnou a dokopat se k tomu. A prahu mám 100km Kolega s 1.9 TDI se na mě vytahuje Upraveno Listopad 10, 201410 r od Kucis
Listopad 11, 201410 r Je pravda co jsem napsal.. Ale! Musíš jet v autě sám, mít v nádrži jen málo benzínu, bezvětří a kolem 8 stupňů, vypnuté všechny spotřebiče, přefoukané kola, benzín Verva 100 a ještě pár maličkostí. Pak 1,9 TDI ujedeš. Teď vážně, ono to pojede ve finále stejně i jak 2,0 TDI 103 kW, Akorát já musím pořád držet otáčky. Jízda v obou bude úplně rozdílná, on se tak nezapotí s rumplováním šajtrpáky. Rapid bude mít výhodu ve sprintu a v zatáčkách, na delších úsecích, dálnice a kopce bude lepší -nebo příjemněší nafta. Co se týče dynamiky teda..
Listopad 16, 201410 r A je tu někdo okolí PV-OL-PR-KM kdo tu dělá Chip tuning či dokázal přehrát sw z 63 na 77 kW a hlavně kolik by to stálo :-D
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.