Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky

pusher...

Doporučené příspěvky

Dobrý den pane XY.
Na mém RAPIDu se začaly projevovat nepříjemné zvuky, které jsem lokalizoval nejspíše z levé přední části podvozku. Tyto pazvuky se začaly projevovat na cca 7000km a víceméně až nyní v chladnějším období. Jedná se o směs klepání a  jakéhosi tlumeného vrzání, který vydává pryž , třoucí se o pevný protikus. Pazvuky jsou slyšitelné spíše z místa řidiče, než z ostatních míst pro posádku.

Nejvíce se tyto pazvuky projevují při:
- totálně chladném vozidle, které bylo odstaveno např. přes noc. Po delší jízdě, kdy se vozidlo zahřeje, se jev trochu ztiší, ale stále se tam pazvuky ozývají.
- na hrbolatém povrchu, spíše na záplatovaných silnicích, než na povrchu s dírami (těm se pokud možno stejně vyhýbám), na příčných nerovnostech jsem popisovaný jev nezaznamenal
- při rychlostech do 60km/h bez ohledu na zařazený rychlostní stupeň, při vyšších rychlostech pravděpodobně pazvuky přehluší zvýšený hluk od motoru a odvalujících se pneumatik
- při jízdě na neutrál pazvuky svoji intenzitu zesílí, po zařazení rychlosti zeslabí, ale nevymizí, tedy až do doby, kdy je povrch silnice zase kvalitní

Vzhledem k charakteru pazvuků nepředpokládám, že by ho generoval nějaký volný díl v karoserii nebo motorovém prostoru. Je obecně známé , že podobné pazvuky se u aut vyskytují až po ujetí výrazně větší dávky kilometrů (50.000km a více dle kvality a značky auta). Na vině je většinou uložení kola, příčných ramen, stabilizátoru nebo uložení pohonného ústrojí. U nového půlročního auta s najetými 7500km je tento jev z hlediska uživatele nepřípustný. Proto Vás žádám o poskytnutí plné technické podpory ze strany Škoda Auto při řešení tohoto problému.

S přáním hezkého dne
Miklisek

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak mi volal clovek z autorizaku, ze maji od Skodovky doporuceny dil pro vymenu, nicmene dil nyni v Boleslavi neni (pujde tedy zjevne uz o novy dil). Neni sice jasne, jestli dil bude za tyden, za dva nebo za mesic, nicmene, dle toho co mi technik rikal by to mel byt tyden nebo dva, vzheldem k tomu, ze u nich v systemu je jiz zaveden. 

Osobne tedy budu zatim vyckavat, a na docasnou vymenu kaslu. Dle informaci od technika se kterym jsem domluvenej, ze mne bude kazdy tyden informovat se nasledne rozhodnu co dal. Zatim budu tedy vyckavat.

Editováno: , autor: pusher...
Odkaz ke komentáři

No musí se to stihnout v době zimního období, tedy my co tam ještě nejeli, aby klepáníčko bylo dostatečné a hutné. :kol-28:  Jinak dej pak Puchere vědět až bude, to už bude i u mě klepáníčko to pravé ořechové a naběhnu tam na ně. 

Editováno: , autor: Petrrr
Odkaz ke komentáři

Tak já jsem objednanej na pondělní ráno. Teprve mi budou diagnostikovat zdroj klepání, tak je trochu navedu na ten pravděpodobný zdroj závady. Pak dám vědět jak to dopadlo. Jinak dnes jsem zkoušel jet pomaličku na dvojku a jakmile jsem lehce s citem přišlápnul plyn zaťukalo to a stejně i při ubrání plynu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...