ČudlR Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 Tak zkus Nevecom, nebo pak Klokocku na Karlovarsky tam mi muj olej vpohode vzali ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 (editace) @Rypicong tak to je opravdu slušná cena, no nekup to za ty peníze :-) Já osobně až pojedu tak si tam přivezu právě ten 0w-30, protože já právě jezdím jen krátké trasy a couračky a hlavně v zimě na tyhle krátké couračky je ten 0w určitě lepší, ale jak říkáš ty, pokud jezdíš jiné trasy a jinak, tak pak určitě ten 5w-30 LL. Editováno: 16. Květen 2017, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milstas Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 ja jezdim klokocka-barrandov a taky v pohode berou muj olej Castrol 5w30LL. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 Psal jsem do Klokocky Repy a ten mi odpovedel ze olej neberou a chce za vymenu 3813Kc. Coz vychazi cca 3100kc za 4L oleje I na eshopu Skody stoji originalni olej 5L! Necelych 1200Kc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 @Rypicong prosím tě, kde vidíš na eshopu tu cenu za 5l za necelých 1.200,. ? já tam vidím jen litr za 314,- a to není LL, ale 10w-40 na pevný interval.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 A sorry, napsal jsem to blbe Mel jsem v palici ulozeny ze jsem to videl na eshopu Skody cena je z eshopu, ale i tak si pamatuju, ze tu par lidi psalo, ze tenhle originalni se da koupit v AS - pokud se nepletu, bylo to cca za 1700Kc, zkusim to najit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 @Rypicong no každopádně, já až pojedu za cca 5 měsíců, tak pojedu s tímto olejem : http://www.autodily-cardo.cz/-3/shell-helix-ultra-professional-av-l-0w-30-5l/ a ty bys měl jet s tímto : http://www.autodily-cardo.cz/-3/castrol-edge-titanium-fst-5w-30-ll-4l-stitek/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 Jo to vim, ja uz mam vymenu 3x za sebou, jde mi o to, ze se ted servisy cukaji s vlastnim olejem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 (editace) aha, tak to sorry..ale těch AS, které ti ho v pohodě vezmou je stále dost a dost :-) jestli jsi z Prahy, tak já osobně bych si klidně dojel do OKIMU v Lounech, není to zas tak daleko..a cena s tvým olejem 1.100,- jinak tady prodávají dokonce originální olej v balení škodovky : https://www.servis-pktechnik.cz/originalni-oleje-vw/ Editováno: 16. Květen 2017, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 jo jsou, Nevecom mi ho vezme - samozřejmě se zříká odpovědnosti, což je cajk, ale zase mi to neudělají na počkání Budu u toho měnit i brzdovku a ten týpek žije v nějaké haluzi, že jdu na servisní prohlídku a že to trvá dlouho - což je blbost, i Amond mi dělal servisní prohlídky na počkání. Olej a brzdovka musí být max hodina... Tak ještě uvidím. Do Loun to mám když tak 40km, tak díky za tip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shotik Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 Dnes jsem zkusil Klokočku na Barrandove. Absolutne bez problemu nacenil vymenu oleje + filtru a prekodovani na 15000/1rok. Cena 1000kc + vlastni olej. Tak ja uz vim kam pojedu za 1000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 To se divim ze ti klokocka (karlovarska)napsalze ne. Ja tam byl v listopadu a volal jsem predem na objednani a rikal jsem ji rovnou ze budu mit vlastni olej a ze vpohode. Pak jsem prijel, auto predavam technikovi on okouknul jestli je to spravnej olej a origo zavrenej. A po praci jsem auto vyzvedl. Je teda pravda ze ja si auto u nich kupoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 je otázka, v Amondu taky v pohodě a ten týpek mě zná a teď napsal, že od novýho roku ne...bůh ví, nějaká dohoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 16. Květen 2017 Sdílet Vloženo 16. Květen 2017 Nikdo nenuti jezdit nikoho do AS. Jak uz zde bylo napsano, jsou ovce a nejsou ovce. A jak je videt radi z lidi ty ovce delaji. Asi nejakej Prazskej kartel. Vsadim se, ze se jim to mnozi ty vlastni oleje a to se jim pochopitelne nelibi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 17. Květen 2017 Sdílet Vloženo 17. Květen 2017 tak vyřešeno. Nakonec objednáno do Klokočky Barrandov. Úplně jiný přístup a ceny. Zajímavý - jedna firma... Olej berou, na počkání není problém. Výměna brzdovky - 600Kč ( materiál a práce ) Výměna oleje - 900 ( filtr a práce ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 (editace) tak jsem byl včera u Klokočky na Barranďáku. Jednání všech super. olej mi vzali - překvapilo mě, že se mě zeptal jestli chci jejich filtr. Co mě nepotěšilo: do emailu napsal 1500, při sepisování to počítal a řekl 1500kč, počítejte do 2tis. Nakonec 2200Kč, ale čert to vem. Horší bylo když jsem zvednul kapotu. Motor zasranej od brzdovky - to netuším jak se jim povedlo a povolený víčko nádržky na brzdovku. Takže třetí AS a zase zklamání - ještě že už s autem nemusím na žádnou prohlídku... Editováno: 13. Červen 2017, autor: Rypicong 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 13. Červen 2017 Sdílet Vloženo 13. Červen 2017 (editace) Ahoj, pokud mam hladinu oleje nad "a" (viz cervena cara na obrazku), mam s tim zajet at mi to uberou? Nebo je to jeste Ok? Kolik deci bude mezi "a" a "b"? Odpovím si sám, prý je to v normě. Editováno: 14. Červen 2017, autor: SkodaRapid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorista9 Vloženo 22. Červen 2017 Sdílet Vloženo 22. Červen 2017 Mám dotaz k zobrazování teploty po výměně oleje. Po přechodu z výměny oleje long - 30 000km, na 15 000km, se mi přestala v MaxiDotu zobrazovat teplota oleje. V servisu mi řekli, že je to softwarově nastaveno. Proč to tak je? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
albatroscz Vloženo 22. Červen 2017 Sdílet Vloženo 22. Červen 2017 Teď jsem měnil olej a automaticky mi změnili proměnlivý interval na pevný a teplota oleje mi zůstala... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinhoSVK Vloženo 21. Září 2017 Sdílet Vloženo 21. Září 2017 Páni jedna otázka na Vašu trpezlivosť. Plánujem domácu výmenu oleja. Momentálne naliaty SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AV-L 0W-30 (VW 504.00) a doma chcem naliať MOBIL 1 NEW LIFE 0W-40 (VW 502.00). Nemal by byť žiadny problém nie? V 2018 pôjdem opäť do AS, kde nalejú ich olej. + prosím nejakú stránku kde zoženiem originál olej. filter. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 21. Září 2017 Sdílet Vloženo 21. Září 2017 @MartinhoSVK nějak nechápu tvůj krok..proč si chceš doma nalít olej jiné specifikace ? V autě máš zřejmě proměnlivý na specifikaci 504.00, tak proč chceš nalít vw 502.00 na pevný ? Kdyby se ti nedej bože pak něco stalo s motorem, tak půjde olej na rozbor a tam zcela jistě zjistí, že tam byl nalitý olej jiné specifikace a budeš mít problém. To ti za to stojí ? Když si ho chceš doma vyměnit, proč si nedáš zase 504.00 ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Hlavne po prechode na 502, by sa nemalo uz prechadzat naspat na 504, alebo naopak. Robis kktiny, normalne tam nalej, to co tam je a hotovo! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 (editace) Prosím ťa, prečo by išiel olej na rozbor? Predpokladám, že MartinhoSVK nie je taký blbec aby v servise nabonzoval sám seba. Ale aj keby, museli by dokázať, že poruchu spôsobila táto výmena oleja, a to nebude tak ľahké, obzvlášť, ak tým vlastne skrátil výmenný interval oleja (predpokladám že tam ten Mobil nebude dlhšie ako 15 tisíc km / 1 rok). Poruchu motora bude mať skôr kvôli tomu, ak bude jazdiť na jeden olej celý premenlivý interval (až 30 tisíc km / 2 roky). MartinhoSVK: 1. Dobrá voľba oleja, akurát Mobil 1 New Life 0W-40 už nahradzuje Mobil 1 FS 0W-40. 2. Vzhľadom na to, že na každú druhú výmenu budeš jazdiť do autorizovaného servisu kde ti nalejú 0W-30-ku, tiež ti doporučujm ostať pri tomto oleji. V motore pri výmene totiž vždy ostáva asi 10% pôvodného oleja. Oleje sa síce smú miešať, ale pri tvojom spôsobe výmeny by si tam potom stále mal nejaký mix, a potom tak trochu stráca zmysel tam dávať ten olej od Mobilu. Editováno: 22. Září 2017, autor: e1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinhoSVK Vloženo 22. Září 2017 Sdílet Vloženo 22. Září 2017 Mobil som si vybral pretože jeho vlastnosti "viac" vyhovujú podmienkam v akých auto jazdí. Viem u neho z datasheetu aj niečo vyčítať kdežto u shell nič nie je. Mal som možnosť voľby tak... e1. Napíš mi do ss nejaké návrhy olejov pls. Avšak po Vaších reakciách, ale ostanem na 0W-30. I keď nerozumiem prečo sa nesmie po prechode na 502 naspäť na 504. A rozboru sa naozaj nebojím Prosím ešte ten e-shop, kde zoženiem original filter. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Září 2017 Sdílet Vloženo 24. Září 2017 V technickom liste AV-L 0W-30 chýbajú údaje o TBN a SAPS, ale z toho, že to je ACEA C3 olej so schválením VW 504.00, môžeš vydedukovať, že je to mid-SAPS olej a TBN bude okolo 6-7. V tomto má Mobil jednodznačne lepšie hodnoty, ale na max. 15 tisíc km to zase nemusíš riešiť. Iné oleje ti posielať nebudem, lebo ja sám preferujem aktuálne tieto dva (aj s ohľadom na dobrý pomer ceny a výkonu). Existujú samozrejme aj iné zaujímavé oleje, ale ich cena je inde a ja osobne si myslím, že nestoja za to. To radšej mením lacnejší olej častejšie. Ja osobne som prešiel nedávno právce z toho Mobilu New Life na AV-L 0W-30, a mením ho každých 10 tisíc km. Filter si kúpiš v každom druhom eshope na oleje. Vždy sa uvádza či je to "originál", alebo iná značka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.