SkodaRapid Vloženo 24. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2013 Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli jste někdo měřil do kolik stupňů je chladící kapalina od výroby? V manuálu je napsané, že se dává do -25°C a tam, kde bývá větší zima tak do -35°C. Když jsem se ptal v servisu ŠA, tak mi řekli, že ve výrobě dávají od cca -20°C do -25°C, ale myslím, že je to málo a chtělo by to alespoň těch -30°C. Myslím, že není neobvyklé, když je v zimě -30°C. Byl jste to někdo měřit/měnit? Kolik za to chtěli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2013 no dúfam,že nič..veď to je otázka pár sekúnd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 24. Listopad 2013 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2013 prídi a zmeriam ti to zdarma :-) inak v Octavii som mal do -35st od výroby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 17. Prosinec 2013 Autor Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2013 Namereno do -30°C, nechteli za to nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2013 no veď preto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 23. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2014 Teď jsem si kupoval chladicí kapalinu a automaticky jsem koupil tu novou G13, ale když jsem otevřel kapotu tak jsem si všiml že na nádržce je stále G12. Jak to vlastně je, kterou kapalinu má Rapid z výroby? G12 nebo G13... na G13 se píše že je to mísitelné tak to řešit nebudu. Ale docela by mne zajímalo proč tam mají potist G12... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2014 "Pro doplnění použijte pouze mrazuvzdorný prostředek, jehož označení naleznete na nádržce chladicí kapaliny » obr. 137 na straně 164." Toto najdeš v manuálu. Asi mají velkou zásobu nádržek. G13 je mísitelná s G12, G12+ a G12++. Oni už asi G12 ani ve škodovce neprodávají. Takže není co řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 24. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2014 A prečo riešite u nového auta chladiacu kvapalinu? Moje auto má už viac ako 2,5 roka, a minimálne ďalšie 2 roky chladiacu kvapalinu nemienim riešiť. Ak neuniká, nevidím dôvod sa tým zapodievať, a dovtedy bude mať VAG na trhu už aj G13+, alebo G14. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pershing Vloženo 17. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2014 mna by zasa zaujimalo ci je pri trojmesacnom aute normalne, ze kvapalina je uz pod Min znackou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 17. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2014 Já doléval po dvou a od té doby nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pershing Vloženo 17. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2014 a staci doliat destilku alebo treba kupovat kvapalinu ? mam tam fakt asi 0.5cm pod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2014 destilka stačí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fotrik Vloženo 27. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2014 S tou destilkou to není tak jistý, viz tento článek (odstavec Kvalita vody) Už jsem to četl i někde tady na fóru, že dolevání destilkou je přežitek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 27. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2014 S tou kvalitou to tak může být, ale i automobilky ředí demineralizovanou vodou, takže je to OK. Mám ale pocit, že tazatel v původním příspěvku spíše řešil snížení koncetrace po dolití malého množství vody, než její samotnou kvalitu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miles29 Vloženo 4. Červen 2018 Sdílet Vloženo 4. Červen 2018 Byť je téma vychladlé, zeptám se jak často měníte chladicí kapalinu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 4. Červen 2018 Sdílet Vloženo 4. Červen 2018 Když jsem se na to ptal v AS, po jaké době mění chladící kapalinu, tak mě odpověděli, že se nemění pouze doplňuje. V případě, že nesplňuje stupně, odeberou kapalinu a doplní koncentrátem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Z Vloženo 4. Červen 2018 Sdílet Vloženo 4. Červen 2018 Tak to delam u stare O1 i fabky...pouze doplnuju destilku nebo koncentrat. Jsou to ale stary auta. Kazdopadne nikdy nezamrzly. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 Zdravím Rapiďáci, včera jsem při dolévání kapaliny do ostřikovačů zjistil, že mi klesla i chladící kapalina. dokonce pod úroveň rysky MIN. Auto mám od novotí a ze 4. měsíce 2017, tzn. více než 2 roky. Dokonce jsem našel fotku od dealera, když jsem auto přebíral, kde jde vidět, že kapalina byla při předávání nad ryskou MAX (opět viz foto). Podle aktuální fotky (s úbytkem) je vidět pár skvrn přímo na nádržce (bílé skvrny). Nevíte kde by mohl být problém ? Víčko vypadá v pohodě - dneska jsem kupil na benzíně G13 kapalinu a dolil jsem necelých 300ml na rysku MAX. Teď to budu sledovat. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 Tak ubytok 3 deci za 2 roky prevadzky nebude ziadna tragedia.Sleduj to obcas ale preventivne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 Měl jsem podobný problém, v servisu zjistili, že byla zespodu u vývodu do hadice lehce prasklá nádobka a kapalina tudy občas ukápla. Po výměně je klid ;-) Sice máme každej jiný auto, ale ty nádobky jsou podobný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 No spíše by mě zajímalo, jak je možné, že se z uzavřené soustavy takhle něco vytratí. Tragédie to nejspíše žádná nebude ... ale přece jen .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 mkaba - aha, takže říkáš nádoba prasklá, no díval jsem se, neviděl jsem nic. Ale díky za postřeh. Budu ot teď sledovat a případně servis no. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 Taky jsem si ničeho nevšimnul, ale voda pozvolna klesala. V servisu mě říkali, že ta prasklinka byla pod nasunutou hadicí a tam si to pomalu a nepatrně ukapávalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Durannn Vloženo 15. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2019 Aha, to je zvláštní no. Já se dneska díval na víko od nádržky, jestli tam něco není, protože když se podíváš pozorně na fotku, kde je úbytek, tak na pravé straně nádržky jsou kapky z kapalin a ty tam kdysi určitě nebyly. ? Vypadá to, jak na to něco káplo z vrchu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 16. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2019 Třeba netěsní víčko a rosí to okolo něj a to pak steče po nádržce. Uvidíš, sleduj to. Nebo zajeť do servisu, oni ti to nátlakují a dozvíš se víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.