Publikováno Prosinec 8, 201311 r Ahoj. na radu pár uživatelů odsud zakladám tehle téma i zde. Abych začal od začátku, mám Škodu SUPERB 1.8T (RV 2005) !!!! Zakládám to, protože jsou to skoro identické motory. No takže k tématu, kupoval jsem auto se zadřeným motorem, motor turbo, pár hadiček a další ptákoviny kolem toho vyměněny, pár problému co tam bylo jsem vychytal, ale jediný problém nemůžu něják příjít na řešení, ani v servisech (jak originál škoda, tak i garážmistři) prostě neví...Problém je ten, že se mi na větších dálkách drží teplota vody na 70°C . Jak nechám auto stát na neutrálu či po příjezdu vypnu motor, za chvíli se mi dostane na 90°C, tak stejně ve měste na křižovatkách. Ale po rozjezdu do cca 5km nepřetržité jízdy je to zase na 65-75°C. První co mě napadlo byl termostat, vyzkoušel jsem 2 (originál i neoriginál) Nepomohlo, čidlo teploty je taktéž dobré, diagnostika nevykazuje žádné chyby a ukazuje teplotu co mi ukazuje i budík. Co mě napadlo dalšího je možná visko spojka. Ale jak jsem pozjišťoval, již při startu motoru se má točit a také se točí ! při vyšších otáčkách se zvětšuje rychlost otáček atd...Zkoušel jsem i různé clony na masku a sání, různé krabice a další blbosti... nepomohlo... prostě to chladí jak drak :-/ Jinak tento problém už řeším od doby kdy bylo venku ještě cca 20°C + takže to nebude počasím :-)Nevíte čím by to mohlo být či nějákou další radu ? Díky moc
Prosinec 15, 201311 r Mám stejný problen. Doma už mi leží novej termostat a čeká jen na výměnu... Ale jak to tak vidím, tak by to tím být nemuselo...
Prosinec 15, 201311 r Autor Zkus vymenit a dej vedet zda to pomohlo. Ja uz 3 mesice zkousim prijit na chybu, ale nedari se mi to...
Prosinec 23, 201311 r Včera jsem vyměníl konečně ten termostat. Po městě to zatím vypadá normálně... Dlouhá cesta mě čeká za 3 dny, takže ještě napíšu.
Prosinec 27, 201311 r co by psal? snad že je to na pohodu, to jen ty jsi takovej čaroděj s termostatama
Prosinec 29, 201311 r Tak u mě byl termostat opravdu špatný. Otevíral, ale už nezavíral.... Vyměnil jsem ho... což je naprosto otřesná práce... A všechno je vpohodě.
Prosinec 29, 201311 r Co cidlo teploty vody? kontroloval jsi ho? Protoze tam neni nic jineho co by mohlo delat tento problem... Koukam že asi jo... těžko říct to to muže být za problem:D Dal si tam těsnění tak jak tam má být? Upraveno Prosinec 29, 201311 r od NAMIKAZE155
Prosinec 29, 201311 r Když nastartuješ studenej motor a necháš ho běžet na volnoběh, hadice od termostatu do chladiče je pořád studená a nebo se pomalu ohřívá?
Prosinec 29, 201311 r Autor čidlo teploty je nové, utěsněné to je na 2x , voda nikam nemizí, na volnoběhu se ohřívá....
Prosinec 29, 201311 r Ta hadice se pomalu ohřívá? To by neměla. Pokud by byl termostat zavřený, tak by měla být pořád studená a když se otevře termostat, tak by se měla rychle ohřát. Takhle to vypadá, že termostat není zavřený nebo že není utěsněný ve skříni termostatu a voda teče okolo.
Prosinec 29, 201311 r Autor Tak to si tedka nejsem presne jisty. Zitra vyzkousim. Ale termostaty jsrm meli dva.
Leden 4, 201411 r Autor Pral jsem to u nas v ,,auto-techne" ktera je autorizovany obchod skoda. Je to brano podle VINka. A ke vsemu poprve mi to delal znamy (zkuseny) mechanik a podruhe je to delano v autorizovanem servisu skoda :-)
Únor 17, 201411 r Autor Ahoj, tak nové informace. Kolega z práce (nemá škodovku, tuším že starší mazdu 323). Má obdobný problém jako já. Jenže mu to ,,prej sem tam netopí´´ ale to davám do uvozovek, protože má manuální klímu. Již vyměnil 3 Termostaty v cenové relaci 250-950kč a stále to stejné..... aby toho nebylo málo, zaslechl nás ještě jeden a ten ani netušil, že by se měla teplota držet na hranici 90°C, prý tak jezdí asi 2 roky s kolisající teplotou, a zatím stále jezdí.....Tak už jsem aspoň přišel na to, že v tomhle nejsem sám :-D
Květen 17, 201411 r Ahoj, nemá být motor vybavený spodním krytem motoru? zkontroluj jestli tam ten kryt máš, pokud ne je možné že na motor přijde vetší množství vzduchu a chladí se moc. Upraveno Květen 21, 201411 r od Wojnar Necituj poslední příspěvky!
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.