Přejít na obsah

Slabé dálkové ovládání


Tomikzacek

Doporučené příspěvky

Prosím o pomoc, zda neměl někdo podobný problém.

 

Mám OI 2004, originál dálkové ovládání ve sklopném klíči. Vyměnil jsem baterky v obou dálkových ovladačích, ale stejně mi pořád centrál funguje max 1 až 2 metry od auta.

 

Neví někdo, čím by to mohlo být?

 

Forum se procházel, ale nic se mi nepodařilo najít.

 

děkuji.

 

EDIT: Stačí jedno téma. Druhý duplicitní sem smazal.

Editováno: , autor: Luďa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tímto problémem trpí hodně zejména starších vozidel (mí zákazníci si na to často stěžují). Technologie VF signálu je velice citlivá na znečištění elektroniky jak v DO, tak i v přijímači a to především prachem kombinovaným s vlhkostí, u DO navíc pot z rukou příp. i jiné "směsi" z lidské činnosti. Doporučuji vyloučit problém na straně DO připojením vozidla na diagnostiku, která má testovací modul na DO a vyzkoušet vozidlo na jiný nový DO se stejnou frekvencí a typem - to je práce pro specializovanou dílnu, která má uvedenou diagnostiku a zkušební sadu DO. A to vše mám k dispozici, jsem z Karviné a pokud to nemáš daleko, tak mrkni na katalog firem - autoservisy - Zámečnictví Twardzik. Test se zkušební sadou je možné provést zdarma. Jinak mám skladem velké množství originálních DO vystřelováky i vajca. Jo a jestli máš možnost, změř napětí knoflíkových článků. Některé hypermarkety mají u pultu zavěšeny skutečné ležáky, které se za roky skladování samovolně vybily. Baterie expedovaná z výroby, na níž je uvedeno nominální napětí 3V, by měla mít zhruba 3,3V. Připustil bych pokles na min. 3,2V.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...