Pawouk Vloženo 19. leden 2014 Sdílet Vloženo 19. leden 2014 Majitelé, či provozovatelé 1.4 TSI, jak jste na tom z doplňováním (či spotřebou) chladící kapaliny? Já poprvé musel dolít cca 1 dcl v 46 100 km a včera jsem opět dolil 1 dcl při 58 800 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pava Vloženo 23. leden 2014 Sdílet Vloženo 23. leden 2014 Mám to stejně, taky jsem co auto mám dolíval cca 2 dcl kapaliny. Hladinu udržuji při chladném motoru na horní rysce. Když klesne mezi rysky doliju k horní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 23. leden 2014 Sdílet Vloženo 23. leden 2014 dolej na max a sleduj to , normálne je nedolievať nič ale kedže z výroby býva na minime tak to nie je nič divné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 24. leden 2014 Sdílet Vloženo 24. leden 2014 normálne je nedolievať To je pěknej kec. Musíš dolejvat, už jen proto, že vodní pumpa je mazaná "únikem" kapaliny přes svou hřídel. Z vlastní zkušenosti co mám vyzkoušený na asi 20 Škodovkách co máme v práci, tak když doplňuješ na MAX, tak to mizne rychlejc než když dáš mezi rysky a necháš klesat na MIN. Protože část úniků je i přes víčko. Zkoušeno od mojí FI 1.4 MPi, přes OI jak benzín tak nafta, SI 1,9TDi a 2,8, Fabii II 1.4 TDI až po OII RS 2,0 TFSI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sjakub Vloženo 24. leden 2014 Sdílet Vloženo 24. leden 2014 Mám sice 1.8 TSI, ale mám teď 60 tkm a už jsem 2x doléval nedávno... podzim/zima. Druhé nedávné dolití přisuzuji tomu, že jsem neměl víčko dotažené fest... + že by i topením? Ale jsem lajk, takže jen myšlenka :-) Nešlo to však pod spodní rysku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Camel69 Vloženo 28. leden 2014 Sdílet Vloženo 28. leden 2014 37 000 km, doleval jsem 2 dl (nekdy pri cca 25 000 v zime, kdy mi hladina klesla pod min.) Asi to bylo zbytecne moc, pozdeji mi hladina stoupla nad max. Pri prohlice v servise mi trochu zase odsali Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 28. leden 2014 Sdílet Vloženo 28. leden 2014 Luda - áno všeobecne ak je chladiaca kvapalina na alebo nad max tak zvykne v lete pri veľkej záťaži zmiznúť inak o tom mazaní vodnej pumpy , chcelo by to trošku premýšlať a pochopiť princípy , nie slepo čítať SM a pána V.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 28. leden 2014 Sdílet Vloženo 28. leden 2014 Neboj, neberu SM jako biblu. Tím "únikem" nemyslím, že to teče proudem. Ale když doleješ 2 deci za 25 000 km jak Camel69 tak to není žádná tragedie, ale myslím si, že je to normál. Ale pokud se to někomu zdá moc . . . . . Tak ať hledá a bádá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Ahojte, po 8.000 (1,5roku) mam kousek nad riskou min. Abych se priznal, vubec netusim kolik tam bylo kapaliny pri prevzeti. Zatim jsem nedolival a jednou za mesic sleduju (auto stoji cca 16h v garazi, kde je cca +3° proti venkovnimu vzduchu) Dolit nebo nedolit??? Abych se priznal, to ze je to na spodni hranici me trosku znervoznuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Klidne dolit muzes, jen to neprezen. Melo by byt na max, ale pri zahratem motoru. Takze se spis podivej, kolik tam bude po nejake delsi ceste... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Pokud seš nad min, tak nedolejvej. Jen zkontroluj a hlídej po kolika km ti ubejvá. Nebo pro klid duše doli půl litru nebo litr a hlídej to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 liter preboha nie..načo to bude dobré? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Litr? To se tam přece nemůže vejít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 (editace) Litr asi fakt ne, mozna tak 1 nebo 2 deci. Popravde sam mam ted nalito trochu vice, pri zahratem motoru ani ne pul centimetru nad max. Muze mi to zajistit nejake problemy? Tolik jsem dolil, protoze me vytocilo hlaseni nizkeho stavu kapaliny na MaxiDotu, i kdyz kapaliny bylo nad min. To by teoreticky mohla zpusobit kapalina G13, na kterou budiky urcite nejsou kalibrovany a mozna ma trochu jiny odpor nez G12++. Editováno: 1. Únor 2014, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Tak to trochu odsaj. A budeš mít klid na duši. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 No jo, jenze pak mi asi zase MaxiDot obcas zahlasi malo kapaliny. Ach jo. No tak trochu odsaju a uvidim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 netreba to riešiť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 No jo, jenze pak mi asi zase MaxiDot obcas zahlasi malo kapaliny. Ach jo. No tak trochu odsaju a uvidim. No myslel jsem jen na rysku max. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mike_k Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 (editace) pul centaku nad max je naprosto v pohode, dnesni auta jsou dost blbuvzdorna, pul centaku nad/pod ryskou u chladici kapaliny nebo oleje neudela autu naprosto nic. Editováno: 1. Únor 2014, autor: mike_k Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havrosh Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Pokud seš nad min, tak nedolejvej. Jen zkontroluj a hlídej po kolika km ti ubejvá. Nebo pro klid duše doli pů litru nebo litr a hlídej to. Presne to delam, kazdej mesic kontroluju, hladina je konstantni. Ale kontroluju asi spatne... kontroluju kdyz je auto studeny, zkusim se podivat po zahrati Dale spoleham ze by se ozvalo auto na MaxiDotu, ze mu neco chybi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 to máš jedno jestli studený nebo teplý. Hladina je stejná, tak neřešit. Litr asi fakt ne, mozna tak 1 nebo 2 deci. Pochybuju, že mezi MIN a MAX sou jen 2 deci. půl litříku to zkousne určitě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Mezi min a max mozna, ale fakt mozna, pul litru muze byt. Jenze kdyz nalijes za studena na max, tak budes mit po zahrati dost nad max. Ty tvrdis, ze hladina je stale stejna. Dival ses nekdy? Tvrdis teda, ze v manualu pisi zbytecne, ze by po zahrati nemela byt nad max? Navic je logicke, ze hladina stoupne. Kapalina je nestlacitelna, plyn stlacitelny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 1. Únor 2014 Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Ho ho ho. Tak ted nevim, jestli to maji ruzna auta (nebo treba automobilky) jinak, nebo jsem jen spatne cetl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Únor 2014 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2014 Já to mám v manuálu také tak. A pochybuji, že ostatní škodovky, počínaje Fabií I, to mají jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.