Září 22, 20195 r Stačí trochu číst, už se to tu probíralo. OIII má oddělený interval výměny oleje a servisní prohlídky.
Září 22, 20195 r před 3 hodinami, beuticek napsal: Stačí trochu číst, už se to tu probíralo. OIII má oddělený interval výměny oleje a servisní prohlídky. To ja samozrejme viem a precitane mam vsetky temy v OIII sekcii. Moj dotaz sa tykal toho, co sa teda robi/nerobi na prehliadke po roku, na ktoru ma auto posiela, ale servis ma odbil, ze taka prehliadka v podstate neexistuje. Ako keby existovala len zakladna prehliadka s vymenou oleja, rozsirena prehliadka s vymenou oleja. Ale samostatna prehliadka nie.
Září 22, 20195 r Právě, že je to oddělené. Olej po 30 tis. nebo po 2 letech (pokud sis to nezměnil na pevný), prohlídka je poprvé po 2 letech, pak už po roce.
Září 22, 20195 r Tiež si myslím, vďaka za potvrdenie a teda učebná pomôcka "Údržba - přesné pokyny" z r. 2014 je asi stále aktuálna , kde je jasne uvedené , "Po 2 letech nebo 30 000 km a pak každý 1 rok/30 000 km" ( kontrola pneu, čelné sklo, brzdy, skúšobná jazda , atď a asi aj potvrdenie záruky mobility a ja teda pevne dúfam, že napojenie na PC a kontrola servisných akcií a pod. ) , ale to mi bolo zmietnuté zo stola. A ja keďže som požiadal AJ o výmenu oleja, aj keď palubný ešte výmenu nehlási, tak mi bolo povedané , že teda len vymenia olej. A tú brzdovú. Preto tie rozpaky. Pretože, keby nemením olej a brzdovku, čo by na aute robili, keď sa hlási do servisu , ale podľa servisu, netreba na ňom nič kontrolovať/robiť ? Len by resetli interval a skasírovali ma ? Ako mám teda postupovať, aby sa robili všetky úkony, ktoré sa aj majú ? To aby som nad nimi stál a odškrtával vykonané úkony.
Září 22, 20195 r Asi jste se s prejimacim technikem vzajemne nepochopili, neres to. Pri prijmu vozidla zadaji do systemu RZ a stav tachometru, system jim vyhodi papir s predepsanymi servisnimi ukony, mechanik vezme ten papir a na vozidle dela ty ukony, pak kazdy provedeny ukon odskrtne. Ten papir jsem pak dostal, z nekterych ukonu jsem byl neprijemne prekvapen, jako treba doliti skoro plne nadrze kapaliny do ostrikovacu skoro litrem predrazene kapaliny. Priste jim auto predam s plnou nadrzi a jsem zvedav, kolik tam jeste dolijou. :-)
Září 22, 20195 r :) Ja som na veci veľký pedant, možno preto sa ma chcel len zbaviť. Nebudem to teda riešiť, až kým nedostanem do ruky ten papier s vykonanými úkonmi. Pretože PC im vyhodil aj výmenu peľového f., aj keď menený bol pred 11 mesiacmi/14tis km, čiže ešte by sa nemal. Potom si sním vykonzultujeme platbu, že ostrekovače boli plné po hrdlo a peľový nebolo treba meniť. :) Vďaka
Září 23, 20195 r Jednou ještě jako mladej zobák jsem byl při roční prohlídce přítomen. Spočívala v tom, že mechoš zvednul kapotu, prohlásil, že je vidět, že se o auto dobře starám. Zavřel kapotu, odfajfkoval položky, prodloužil záruku, zacáloval jsem co nedělal a odjel. Jako síla... Na druhou stranu když jsem ho viděl, tak jsem byl rád, že se v tom autě nevrtal. Stačilo mi, že auto nepodkládali na zvedáku gumovejma špuntama, ale kusama dřevěnýho špalku.... Autorizák...
Září 23, 20195 r Mě stačí že je servis kde na dolití oleje musí sepsat zakázku a mít auto vevnitř hodinu. Jinde přejímací technik vezme hadr a olej a jdeme k autu. (prosím bez poznámek proč si to neudělám sám, při posledním pokusu bylo od oleje úplně vše a při posledním pokusu o opravu čehosi sem utrhl šroub z bloku motoru, tak mi všici říkaj abych už na to raději nesahal)
Září 23, 20195 r před 23 hodinami, sosko napsal: "Po 2 letech nebo 30 000 km a pak každý 1 rok/30 000 km" Po 4roch rokoch prevadzky mi dali 2 roky.
Leden 20, 20205 r Zdravim pani,chcel by som sa opytat kolko vopred Vas auto vyzvalo na navstevu servisu....ja mam momentalne 25000 teda najblizsia serviska je na 30000 ...pytam sa to preto lebo mam servis v cene auta ale podmienka je,ze ma musi auto na tu servisku vyzvat a ja nezijem monentalne v SR ale v zahranici ale bezplatny servis mam len v SR preto to potrebujem nejak naplanovat...domov idem o cca mesiac ale dovtedy budem mat tam max 28000 vratane cesty domov....neda sa to nejak "umelo" vyvolat?
Leden 20, 20205 r Zalezi na tom, jestli mas nastaven promenlivy interval nebo pevny. U promenliveho to vyvolat jde napr. velmi kratkymi jizdami.
Leden 20, 20205 r ja si myslim ze mam pevny interval pretoze tie kilometre presne sedia....myslim ked pozriem ze kedy je dalsi servis a pripocitam k najazdenym kilometrom tak to dava dokopy 30 000
Leden 20, 20205 r Pevny interval je rok nebo urcity pocet km, podle toho, co nastane drive. Takze leda pretocit tachometr.
Leden 20, 20205 r kazdopadne ak sa mi do teraz nestratila doba ani km do servisu tak sa uz urcite neskrati
Leden 21, 20205 r Dohodni se servisem, aby to udelali o neco drive. Pokud budou rozumni, nebudou s tim mit problem. Pitomosti typu pretaceni pocitadla kilometru, to nema cenu ani komentovat. Pri prekroceni intervalu o vetsi objem kilometru rvou hlavne leasingovky. V podminkach (v navodu) je jen ustanoveni o zaruce mobility po prekroceni o vic nez 3 mes. nebo 3 000km. Upraveno Leden 21, 20205 r od bojler
Leden 21, 20205 r Ved presne o to sa snazim najst servis ktory to proste urobi nechapem o co im ide je to zaplatene tak co ?Samozrejme menit KM to by ma ani nenapadlo
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.