Publikováno Únor 4, 201411 r Ahojte.Nemyslim, ze bych mel v hlave jen brouka. Ale od minuleho dotakovani se mi zmenil zvuk čerpadla. Jasny, sednu do auta otočim kličkem,zabrzuči čerpadlo, nahodim motor, 1s bzuči meně, altik nacupuje stavu do site a uz si vesele bzuci. Ale ted se mi normalne "tonina" bzuceni posunula o pulbu hloubeji. Spis bych rekl, ze ted jen bruci. Mrazy nejsou.Benzinu plna nadrz, motor zatim startuje i jede normalne. Ale nevim jestli nemam ocekavat odporouceni cerpadla. Ale mam zatim nalitano jen 100tis dokonce i palivak jsem menil pred 5tis km . Mam Fabku 1.2 HTP 40kW. Upraveno Únor 4, 201411 r od milanosor
Únor 4, 201411 r Keď mi auto dlhšie stojí plus sa viac vybíja baterka (napr. desať dní nejazdím ale popritom tom kontrolujem svetlá, mám zapnuté rádio lebo napr.robím nejaké iné činnosti v garáži), tak potom, keď idem nakopnúť auto, má čerpadlo hlbší zvuk - prisudzujem to poklesu napätia v baterke a teda menšie näpatie -> menšie pracovné otáčky čerpadla. Samozrejme keď jazdím normálne a častejšie, tak čerpadlo má zvuk OK. Čiže takto - sedliackym rozumom - by som si v Tvojom prípade dovolil tvrdiť, že čerpadlo Ti ide na menšie obrátky... žeby už odchádzalo? Alebo sa pri poslednom tankovaní rozpustili nejaké usadeniny, ktoré čiastočne upchali čerpadlo? Alebo je niečo v neporiadku s napájaním? V Tvojom prípade by bolo asi dobré pomerať (paralelne), aké ide napätie na čerpadlo a pomerať, aký tlak dáva čerpadlo, avšak toto nie sú najjednoduchšie úkony.. ..a možno je to len placebo efekt, lebo je konečne plná nádrž
Únor 5, 201411 r Autor Baterku mam pravda jeste od vyroby :-D A to je sakra dobrej vykon, kdyz je to 2004 :-) Plnou nadrz tankuju vzdycky a jezdim kazdy den 60km. Takze tato kombinace se mi nezda. Mam jen obavu, aby ten zvuk nebyl zpusobeny trebas uz zadiranim, a tim padem by byly nizsi otacky. Ale zatim jedem ( tuk tuk ). Kdyz uz by nahodou doslo na nejhorsi, mimo prvo vyroby, je nejaka rozumna nahrada v pomeru cena/vykon?
Únor 6, 201411 r Autor Jo a jeste jeden drobny dotaz. Je cerpadlo na Fabku rozebiratelne? Byl jsem u nas v autodilech a cerpadlo jako takove meji normalne kladem ( pro Octavii ), ale celej ten plastovej bazmek s plovak ne. To jen na objednani. Jestli jde nejak jednoduzse rozdelat, koupil bych klidne jen cerpadlo bez plastu okolo.Jestli teda neni zalisovane.
Únor 11, 201411 r Autor Opraveno, cerpadlo muselo jit ve. Po vymene je ticho po pesine. Vse tlakovalo, ale nevim jak dlouho by to cerpadlo takhle vydrzelo...
Únor 11, 201411 r Co mu nakonec bylo a jak se povedlo opravit? Mám asi obdobný problém a rád bych věděl co mě čeká. Díky.
Únor 12, 201411 r Autor Konkretne co mu bylo uplne nevim, ale vyresil jsem to vymenou pouze cerpadla ( motoru ). Takze naklady 600,- Ale typuji to na pridreny, motor. Z jakeho duvodu nevim. Puvodni cerpadlo jelo uz jen tak na polovinu otacek oproti novemu. Ale stale tlakovalo provozuschopne. Takze chvilka preparovani, par sprostych slov pri vyndavani z nadrze, ale za hodku bylo hotovo Upraveno Únor 12, 201411 r od milanosor
Únor 12, 201411 r Menil si aj tesniaci kruzok (resp.skor KRUH) na tej velkej matici? Ak hej, kolko stal?
Únor 12, 201411 r Autor Nemenil, ale mel bych. Jenze koncim v praci pozde a vubec nestiham Skodovku.U nas v obchode to nevedou.Takze jsem ji poradne mazl vazelinou,supl zpatky a udelam par testovacich nadrzi. Jestli chcat nebude, nebudu ji menit. Jestli jo, nic jineho nez vymena mi nezbyde.
Únor 12, 201411 r Ak hej, kolko stal? http://www.autodilyhh.sk/manzeta-cerpaci-jednot-benzin-felicia-octavia-1j0919133a-sk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.