Přejít na obsah

Změna zvuku benzínového čerpadla


milanosor

Doporučené příspěvky

Ahojte.Nemyslim, ze bych mel v hlave jen brouka. Ale od minuleho dotakovani se mi zmenil zvuk čerpadla. Jasny, sednu do auta otočim kličkem,zabrzuči čerpadlo, nahodim motor, 1s bzuči meně, altik nacupuje stavu do site a uz si vesele bzuci. Ale ted se mi normalne "tonina" bzuceni posunula o pulbu hloubeji. Spis bych rekl, ze ted jen bruci. Mrazy nejsou.Benzinu plna nadrz, motor zatim startuje i jede normalne.  Ale nevim jestli nemam ocekavat odporouceni cerpadla. Ale mam zatim nalitano jen 100tis dokonce i palivak jsem menil pred 5tis km . Mam Fabku 1.2 HTP 40kW.

Editováno: , autor: milanosor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Keď mi auto dlhšie stojí plus sa viac vybíja baterka (napr. desať dní nejazdím ale popritom tom kontrolujem svetlá, mám zapnuté rádio lebo napr.robím nejaké iné činnosti v garáži), tak potom, keď idem nakopnúť auto, má čerpadlo hlbší zvuk - prisudzujem to poklesu napätia v baterke a teda menšie näpatie -> menšie pracovné otáčky čerpadla.  Samozrejme keď jazdím normálne a častejšie, tak čerpadlo má zvuk OK.

 

 

Čiže takto -  sedliackym rozumom - by som si v Tvojom prípade dovolil tvrdiť, že čerpadlo Ti ide na menšie obrátky... žeby už odchádzalo? Alebo sa pri poslednom tankovaní rozpustili nejaké usadeniny, ktoré čiastočne upchali čerpadlo? Alebo je niečo v neporiadku s napájaním?

 

V Tvojom prípade by bolo asi dobré pomerať (paralelne), aké ide napätie na čerpadlo a pomerať, aký tlak dáva čerpadlo, avšak toto nie sú najjednoduchšie úkony..

 

 

..a možno je to len placebo efekt, lebo je konečne plná nádrž :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Baterku mam pravda jeste od vyroby :-D A to je sakra dobrej vykon, kdyz je to 2004 :-) Plnou nadrz tankuju vzdycky a jezdim kazdy den 60km. Takze tato kombinace se mi nezda. Mam jen obavu, aby ten zvuk nebyl zpusobeny trebas uz zadiranim, a tim padem by byly nizsi otacky. Ale zatim jedem ( tuk tuk ).

 

Kdyz uz by nahodou doslo na nejhorsi, mimo prvo vyroby, je nejaka rozumna nahrada v pomeru cena/vykon?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a jeste jeden drobny dotaz. Je cerpadlo na Fabku rozebiratelne? Byl jsem u nas v autodilech a cerpadlo jako takove meji normalne kladem ( pro Octavii ), ale celej ten plastovej bazmek s plovak ne. To jen na objednani. Jestli jde nejak jednoduzse rozdelat, koupil bych klidne jen cerpadlo bez plastu okolo.Jestli teda neni zalisovane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkretne co mu bylo uplne nevim, ale vyresil jsem to vymenou pouze cerpadla ( motoru ). Takze naklady 600,- Ale typuji to na pridreny, motor. Z jakeho duvodu nevim. Puvodni cerpadlo jelo uz jen tak na polovinu otacek oproti novemu. Ale stale tlakovalo provozuschopne.

Takze chvilka preparovani, par sprostych slov pri vyndavani z nadrze, ale za hodku bylo hotovo

post-50756-0-21191800-1392185900_thumb.j

Editováno: , autor: milanosor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...