Přejít na obsah

Blikají kontrolky, nefungujou budíky, auto jede OK (Golf V)


Gooorila

Doporučené příspěvky

Sorry, jako druhé auto máme v rodině Golfa 5 a protože je to podobné jako oktávka a na fóru Golfu to nežije, zkusím se zeptat tady:
 
Předevčírem manželce praskla pružina pod levým předním kolem. Opatrně jsem ještě dojel do servisu (neautorizovaný) a kromě pružiny vše OK. Pružina se měnila, ale mechanik volal, že nejde sundat nějaká kostka a tak ji musí říznout, takže to bude dražší a jen tak mezi řečí se zeptal, jestli nějak řešíme budíky. Když jsem říkal, že o budících nic nevím, tak mi popsal problém že když ráno nastartoval, tak blikaly kontrolky a nefunguje tachometr a ostatní budíky a že je to u Oktávií a golfů známé.
 
Odpoledne jsem se pro auto stavil a skutečně problém. Auto jezdí OK. Natočil jsem to na mobil pro ukázku: http://www.youtube.com/watch?v=biK4VhUIqFE

 

I když není klíč v zapalování, ručičky budíků se snaží ve stejném intervalu jakoby nastavit na nulu (u zamčeného auta jsou jakoby pár milimetrů pod nulou). 

Jinak blinkry a světla fungují normálně, jezdit taky jezdí. Mechanik bude budíky vytahovat a někomu dávat na opravu, ale uvažuju, jestli někde nemůže být jen nějaký povolený kontakt něčeho a jestli to nemá něco společného s tou opravou (i když servisák říká, že se mu to stalo ještě než na to začal šahat).

 

Neřešil někdo něco podobného?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem odpojil na pět minut mínus z baterie a skutečně to pomohlo. Děkuji za tip.

 

Nyní již nic nebliká, ale stoprocentně potvrdit nemohu, protože nenaskočí motor a jen cvaká startér, takže se asi vybila baterie. Jestli je to důsledek toho problému, nebo byl problém a jeho dúsledek vadné budíky, nyní nevím. Zítra dotáhnu startovací kabely a testnu to.

 

Pak napíšu, třeba to v budoucnu někomu pomůže.

Editováno: , autor: Gooorila
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...