Publikováno Březen 2, 201411 r Pro všechny příznivce plynových pohonů do motorů s přímým vstřikem paliva (FSI,TFSI), které vstřikují palivo přímo do válců motoru, máme v nabídce systémy přímého vstřikování plynu od holadského výrobce PRINS, jehož systémy pracují tím způsobem, že používají původní vysokotlaké čerpadlo a benzínové vstřikovače, přes které se dávkuje kapalný propan-butan,..výhodou tohoto systému je fakt, že vozidlo startuje přímo na LPG, a pokud si řidič "ohlídá" množství paliva v plynové nádrži (měření paliva kapacitně,tudíž přesné) auto bude prakticky pořád jezdit pouze na plyn, nezničí se benzínové vstřiky protože jsou ochlazovány protékajícím LPG, Není nutno žádné kombinování benzínu s plynem, takže úspora je maximální... Pro nahlédnutí přikládám seznam s vozidly, které jsou již pro přestavby zpracovány a dlouhodobě testovány. Ceny se jsou od 40 - 55 tisíc dle sady pro konkretní vozidlo (u některých vozů se musí vyměnit původní čerpadlo benzínu za upravené, což znamená vyšší cenu). U naší firmy možnost financování pomocí splátek, některé formy splátek na 9 měsíců bez navýšení.. AutoGas Barták sro, U Vodojemu 1580, Mor.Budějovice,568420444 Prins_available_DLM_03022014.pdf Prins-.pdf
Březen 3, 201411 r V seznamu zatím není Yeti s 1.8 l/118 kW (kód CDAA), pouze Superb. Sada se odvíjí od konkrétního vozidla nebo od motor kódu? Pokud od motor kódu, na kolik přijde přestavba Yeti?
Březen 5, 201411 r Autor Zatím je to tak jak jsem zveřejnil, je to tak, že každá sada je udělaná na "míru" auta, takže se všemi držáčky, příchytkami, dokonce i tak, když je v autě např. podlaha z plastu a nádrž by přečnívala a ten plast se musel kvůli tomu vyndat, tak přijde v sadě i snížený plast, aby to v daném autě přesně zase pasovalo tak jak před tím.....
Březen 5, 201411 r karle super jakmile do toho lidi pujdou tak si myslim, ze cena pujde jeste o par tisicovek dolu... Karle, zeptam se, jak moc ma vliv cistoty LPG na ucpani benzinovych vstriku?? Nebo jsou zde takove filtry, ktere odfiltruji veskery bordel.. A co nekvalita LPG ohledne latek, ktere tam nemaji byt-sira atd.. jedna vec je pokud je auto provozovano a testovano v NL, kde maj uplne jiny plyn nez my v CR.. pocitam, ze takova vymena benzinoveho vstriku asi nebude nejlacinejsi.. diky
Březen 5, 201411 r Autor tyto systémy už tu jezdí, nemají totiž problém s tím co popisuješ, navíc, když TSI dokáže jet na tak nekvalitní palivo jako je benzín, tak na plyn nemá vůbec žádný problém, jsou tu už auta co mají najeto přes 100 tisíc njen na LPG a vstřiky jsou jak z výroby....
Březen 6, 201411 r Autor to Kedarek1: pokud by byl identický kod motoru u 1.8 stejný se superbem 1.8 tak by to šlo, bude tam akorat menší nádrž na 59l,přestavba je dražší, u tohoto motoru se musí vyměnit vysokotlaké čepadlo, to stávající nemá vývod pro LPG,tím se přestavba prodražuje....cenu pošlu zájemcům po napsání na email autogas.bartak@iol.cz
Březen 7, 201411 r Díky za potěšující info, kód motoru je právě shodný shodný jak u superbu - tak nějak jsem uvažoval, že když to jde u Superbu, tak by to mělo jít i u Yeti.
Březen 7, 201411 r jsem rád že se to konečně začíná prosazovat. měl bych jeden dotaz. někde sem četl (jedna paní povídala...) že u systému vstřikování kapalný fáze může nastat problém že plyn "kruskovatí" a pak se vlastně chová jako písek a udělá v autě paseku. je to rovnou blbost, nebo na tom něco je - např. když je to špatně seřízeno atd.... Upraveno Březen 7, 201411 r od jozinec
Březen 18, 201411 r Ahoj, zní to velice zajímavě. Cena je zatím vyšší, ale tak to bývá u každé novinky. chci se zeptat je už nějaká možnost přestavby superba 3,6? A audiny Q7 4,2 ?
Březen 18, 201411 r Autor na začátku fora jsem dal seznam které vozy na kapalnou fázi lze přstavět...ostatní prozatím ne...
Březen 25, 201411 r Autor je to zkoušeno na milion km....ale abych tě uvedl na pravou míru, srovnáváš úplně dva odlišné systémy...Prins svým nízkotlakým čerpadlem jen dodává palivo(plyn) do vysokotlakového čerpadla benzínu..jen pro informaci...
Březen 27, 201411 r ok dik za vysvetlenou, snad to jeste udelaj na nejaky velkoobjemovej motor... Upraveno Březen 27, 201411 r od silarm
Únor 17, 201510 r to Karel.lpg: na stránkách PRINS jsem našel aktualizovaný seznam http://www.prinsautogas.com/download_attachment/2726/Prins_DI_available_list.pdf Z tohoto seznamu je patrné, že přestavba Yeti s 1.8 l/118 kW (kód CDAA) na přímé vstřikování kapalného LPG by měla už jít? Dotaz k přestavbě jsem poslal i na Váš firemní email.
Únor 26, 201510 r Karel.lpg: Jaka je spotreba lpg s timto zarizenim v tsi motorech proti benzinu resp. proti klasickemu systemu neprimeho vstriku lpg? 1.2 tsi motory neumi? Brc a ostatni vyrobci primy vstrik jeste neumi? Diky
Květen 21, 201510 r zdar už má někdo zkušenost (i z úpravců) s přestavbou motoru TSI na přímej vstřik plynu? Nejsou tam nějaký mouchy? ) Neznáte nějakého solidního úpravce okolo Prahy, který to umí? (nejlépe prins) díky
Květen 22, 201510 r tak , nejen že do "jde" , ale jestli jsi už třeba nějaké auta dělal, kolik mají nejato, jestli se neobjevují nějaké zádrhely při provozu atd.
Květen 26, 201510 r Karel: by me zajimalo jaka je tam spotreba u tehle motoru oproti benzinu, uz se to vi?
Květen 26, 201510 r tak-1.2Tsi ma prestavene elpigaz rapida, je to tak 2roky stara prestavba, staci trosku googlit, vseobecne lze rict, ze si auto veme 2/3 LPG a 1/3 BA.. +- .. ovsem rvat do Tsi, ktere ma problemy samo se sebou na benzin, jeste LPG, to mi prijde dost odvazny kousek... http://forum.skodahome.cz/topic/122486-rapid-12tsi-na-lpg/ http://www.auto.cz/videomagazin-ford-fiesta-ecoboost-ojeta-honda-cr-v-skoda-rapid-lpg-72636 tady mas primo firmu, ktera to nabizi.. cena 35000kc http://www.autanaplyn.cz/co-je-lpg-vyhody-uspora/161-skoda-rapid-12-tsi-na-lpg
Květen 26, 201510 r ten rapid ale není přímovstřikovej, takže to je takovej kočkopes. mě jde o přestavbu na kapalnou fázi, tam není potřeba přívstřik benzínu ani benzínový start, vstřikuje se kapalný lpg benzínovým vstřikem (zjednodušeně řečeno) - taky se o tom dá něco vygooglit ) Upraveno Květen 26, 201510 r od jozinec
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.