Červen 8, 201510 r JirkaBrno: ty voe si to precti poradne co psal Karel .... hlavne uz jsem druhej co se pta jaka je tam ta spotreba LPG oproti benalu ... u kapalne faze ... ne u plynné (toho je všude mraky, na to by se ptal jen blb) ... asi jsi si nevšiml toho rozdílu oč tu jde chlape ... ))
Červen 8, 201510 r Tady máte ukázku jak se dělá kapalná fáze od Prins na Octávii- Upraveno Červen 8, 201510 r od šipan
Červen 10, 201510 r to vypadá dobře, já bych jen potřeboval někoho stejně šikovného z Prahy nebo směr Severní Čechy.
Červen 13, 201510 r Prins nikdo jiný v ČR neumí - prý se to těm LPG montérům nevyplatí, protože je drahá certifikace, školení (navíc LPG jednotku v autě kóduje a případně upravuje nastavení přímo Prins z Holandska) a skoro nikdo to za ty peníze (55-70 tisíc) nekupuje. Sám jsem si ho chtěl nechat udělat do Superba (odhad ceny 65 000 Kč), měl jsem už vyhrazené peníze, byl jsem s nimi v kontaktu, protože klasické bastlení (vrtání a samo-domo řešení, které závisí jen na tom, jak který montér je šikovný a pečlivý) jsem podstupovat nechtěl, ten kapalný Prins je zcela jiná liga (pro každé auto a motor mají speciální sadu včetně dílů pro auto, které se měnit - úchyty, ventily, některé kovové nebo plastové části karoserie apod.). Jenže jsem si pak spočítal, že by se mi to vracelo moc dlouho. Škoda...
Červen 14, 201510 r Tak je jich více těch firem,které u nás kapalný Prins dělají- http://www.greenfuel.cz/lpg_fsi_tsi.html http://www.fedorauto.cz/lze-vas-vuz-prestavet-3 http://www.autogas-bartak.cz/prestavby-fsi-a-tfsi/m383 http://www.1-lpg.cz/texty/prins-lpg-systems/ Ale hold je to zatím cenová palba no
Červen 14, 201510 r šipan: Máš pravdu, je jich víc, špatně jsem se vyjádřil - jsem z Plzně a hledal jsem nějakou co nejblíž. Všechny jsem našel ale na Moravě.
Červen 14, 201510 r to jsme na tom stejně..... já jsem z Ústecka, navíc v podstatě pracuju v Německu, do Prahy bych ještě dojel, ale na Moravu už je to prostě z ruky
Červen 14, 201510 r Takže něco z Prahy- http://www.smartoil.cz/montaze-lpg/3-Montaze-LPG/18-PRINS-DI-pro-FSI-TSI-TFSI http://www.smartoil.cz/montaze-lpg/b/ http://www.smartoil.cz/montaze-lpg/3-Montaze-LPG/44-SKODA-Octavia-II-1-8-TSI Upraveno Červen 14, 201510 r od šipan
Červen 14, 201510 r šipan: Ti dělají hlavně běžný Prins, tedy ne kapalnou fázi (LiquiMax), ale "klasiku", jen trochu vylepšenou. Píší tam, že mají zkušenost s přestavbou LiquiMax, ale podle toho, co vím, ti z Moravy jsou v tom největší experti. Někteří v Praze to dokonce dělají tak, že si ty z Moravy na přestavbu objednají. :-) Ale ten Smart Oil vypadají, že to dělají sami. Ale jen píšu, co jsem zjistil, když jsem se tím zabýval, mailoval, obvolával, viděl a četl. Praktickou zkušenost samozřejmě nemám, všechno, co píšu, jsou jen teorie a co "jedna bába povídala". Upraveno Červen 14, 201510 r od wizaard
Červen 15, 201510 r Autor Tak jsem se právě vrátil z 3 denního školení přímo ve fabrice BRC v Itálii...3 dny nás školili na teorii, praxi, zkoušky na nové ovládací programy, nastavování, praktické měření,prostě se člověk dostane do nových dimenzí a zase je o krok dál... Jinak k těm TSI, všichni výrobci se víceméně zabývají vstřikováním plynné fáze s přídavkem benzínu, dle zkoušení a praxe vychází nejlépe Landi Renzo a BRC(to se věnovalo hodně vstřikování kapalné fáze,takže během letošního roku bude mít v nabídce programy pro cca 25 druhů koncernových motorů-např. 1 druh je celý koncern VW),co se týče množství přívstřiku benzínu, nejhůře produkce polských systémů....
Červen 15, 201510 r Ano,někdo si neumi odpustit přiblblou poznámku o polských systémech.Ale na to už jsme tady zvykli. Upraveno Červen 15, 201510 r od bitttpower
Červen 15, 201510 r Jelikož celkem je informací ohledně LPG a motorů s přímým vstřikem pomálu, je více než pravděpodobné, že se to prakticky nemontuje. Pokuď pročítám jednotlivá fóra jsou to pouze obecné a nekonkrétní odpovědi (hlavně co se týče přívstřiku, resp. spotřeby benzinu). Realitu odrážejí i data např. ze spritmotor.de kde TSI je jako šafránu (octavia r.v. 2009 a výš s TSI 14 aut na LPG což je celkem vypovídající o stavu montáží). I celkem velký montážník jako jsou Strakonice mají na své vlastním webu odkaz na Neptun Harfa na Octavii III 1.2 TSI jako by to bylo něco revolučního. Možná to vidím zkresleně, ale na to, kolik let se TSI do aut instalují je zpoždění výrobců resp. vývoje sad pro LPG velmi citelné. Vypadá to jako by nevěřili, že přímý vstřik je cesta, která bude v benzinu udávat směr. Ale, možná se pletu :-)
Červen 16, 201510 r Autor Ad Bitttpower: jesli jsi myslel mě, jako že na 100% tak ti jen vysvětlím jednu věc...polské systémy jsou polské, italské co dělám je úplně jiná liga, ale je to samozřejmě o ceně, kterou málokdo bere v potaz, hlavně když ti moře firem vyloženě nakecá, jak je polský systém úžasný...pak zjistíme, že do aut s EURO4,dokonce i 5 se klidně montují zařízení, která jsou na systémy e2,max3 a všichni se tu pak diví, jaktože mu po 3 nedělích po montáži svítí "check",ale to pominu, stejně mě za to milion lidí napadne... Jenom mi vysvětli a odpověz, proč např. systém Landi na nádrž plynu spotřebuje 1 litr benzínu a ve stejném autě se stejnou nádrží s polským systémem je spotřeba benzínu na nádrž skoro 5 litrů, to jsou všechno vyzkoušené a ověřené testy..já se rád nechám poučit..
Červen 16, 201510 r Ano myslel.Ale za to, co kdo montuje za system za to země původu nemůže.To už je pak o lidech co zakaznikovi doporuči a namontuji,že jsou někteři montažnici "hovadka" za to ten system potažmo země puvodu nemůže.To už ani nemmluvim o tom že to spoustu montažniku nedokaže ani pořadne nastavit a tam nepomuže ani kdyby ten system byl ze "zlata".Dal se asi k tomuto vyjadřovat nebudu.To že bere Landi 1 litr a polak 5l benzinu na nadrž plynu ,nejspiš to bude tim že ten system funguje trošku jinak a landi je vymakanějši v tom že nepotřebuje tolik benzinu.Ale ani ty Italske systémy nejsou 100% jak se nam tady snažiš tvrdit.To totiž neni žadne zařízeni.Akorat někteři to nejsou schopni si připustit. Upraveno Červen 16, 201510 r od bitttpower
Červen 16, 201510 r ad Sudetak máš pravdu v tom, že se přímovstřiků přestavuje poměrně málo. Podle mě je to dáno mj. delší návratností, ale i obavami z nové věci. My jsme jako informace začali zveřejňovat na našich stránkách i facebooku (např. zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.843810622357913.1073741832.839321509473491&type=3 ) reálné spotřeby některých vozů. Tento konkrétní odkaz je na jednoho zákazníka, který mi dal záznamy jeho tankování. Přehled tankování u dalších vozů TSI které jezdí nebo jezdily v naší firmě máme také zveřejněny bu%dto na facebooku nebo v rámci fotogalerie na našich stránkách. Ale výrobců se trošku zastanu. Obecně se každý uživatel ptá na přestavbu např. Škodovky 1,2 TSI 77kW. Ale to je několik různých motorů s podstatně odlišnou elektronikou, a tomu se musí přizpůsobit i SW řídící jednotky LPG. Už jsme se setkali s dvěma různými variantami elektroniky u motoru stejného kodu (např. uvedený CJZA 1,2 TSI, nebo u motoru 3,6 FSI). I zde platí, že čím novější motory, tím komplikovanější přestavba. Např. starší řada 1,2 TSI CBZA/B se podstatně liší od 1,2 TSI CJZA/B, a poslední řada 1,2 TSI s vypínáním prostředních dvou válců bude pro výrobce zase další tvrdý oříšek. A jestli nakonec půjdou výrobci cestou vstřikování kapalné fáze LPG benzinovými vstřikovači (to asi nepůjde u nové řady motorů EA888) nebo vefukováním plynné fáze a přídavkem benzinu - toť otázka. Ivan
Červen 16, 201510 r to: Ivan Díky za osvětu z praxe, je mě celkem jasný, že současný stav ohledně přímovstřiku musí být celkem oříšek už jenom proto, jaké problémy řeší sami výrobci (např. VW). A do toho ještě instalace systému LPG. Já to sleduji jako spokojený uživatel dvou škodovek na LPG v rodině, a jelikož jsou to už veteráni nastává problém, pokuď bychom chtěli u LPG zůstat, co dál. Odejít od koncernu ? a ke komu ? Udělám to jako Karel a půjdu do X5, soused jednu starší provozuje :-) Petr
Červen 17, 201510 r V koncernu nic vhodneho na prestavbu nenajdes, snad jen fabia 1.0 by sla.. pak pripadne octu na CNG.. z jinych aut Hyundai, Opel, Fiat, Dacia, Renault.. pokud budes chtit jit do noveho, z ojetych to takovy problem vybrat snad nebude, ovsem otazka je, v jakem stavu ona ojetina bude..
Červen 17, 201510 r Autor Sudetáku to je pravda, správný motor začíná na 3 litrech a min. na 5 válcích(Volvo), čím víc, tím lít, nejlépe atmosféra bez turba a máš jistotu, že budeš dalších 15 let jezdit bez problémů,jelikož tyto auta kdysi byly tak drahé a kvalitně udělané,že bez problémů přežijí toto století.. jak píše ivan, problematika TSI je sice složitější, ale úhlavní nepřítel je kilometráž...čím později se auto předělává, tím je původní benzínový pohonopotřebovaný,ale to je spíš problém paliv...každé TSI by mělo prakticky jezdit pouze na BA98, nejlépe bez Babišových biosložek, což je dost problém, výrobci zvolili paliva BA95, jelikož by tak byly auta méně prodejná, jsme ráj slev, takže když si zákazník prhlédne 2 auta, tak na závěr se rozhodne na základě 95 nebo 98?,protože u druhé varianty bude jezdit dráž, to nemluvím o chudácích typu TDI, to je ale jiná kapitola...to jsem odbočil...pak se v 80 tisících předělá auto na plyn, a najednou se začnou řešit problémy-spíš benzínového rázu, protože pokud se nejezdilo na kvalitní benzín,už jsou částečně zanesené,a už je problém na světě...když je auto nové, každý má strach, že co kdyby, jak kdyby...vlastně z toho vyplývá, že si jdete pro nové auto a vlastně máte strach, že první co se stane, že se po..rou rozvody, plyn vám podpálí ventily,atd...tak si kladu otázku, proč si lidi vlastně nová auta pořizují..
Červen 17, 201510 r já mám v rodině auto nové respektive najeto cca 4tis. je to 1,2 tsi. klidně bych do toho šel. Ale tak nějak furt mám pocit, že bych byl pokusnej králík. Přívstřik benzínu nechci, chtěl bych kapalnou fázi. navíc má auto 4 roky záruku od výrobce..... nerad bych o ni přišel, ovšem za čtyři roky to bude mít najeto cca 90-100 tis. taky se mi nechce jezdit nechávat to předělávat někam 300-400 km. a pak tam cca 3x za rok jezdit na revizi..... ale zjišťuji že prostě blíž to nikdo nědělá....
Červen 18, 201510 r Autor Nikdo není pokusný králík,tyto systémy jsou nejdokonalejší co existuje, bohužel ve chvíli, kdy má auto 100 tisíc a více to začíná být problém, pokud se plyn dává do nového nebo aby mělo co nejmíň najeto tak je to ideál,auto se 100 tisíci je oběhané a pak soft už má odlišnosti-vše zjednodušeně řečeno... co se týče přestavby, když se podíváš na naše stránky je tam kolonka pojištění vozidel. tam zjistíš, že dáváme přes našeho dovozce záruku až na 5 let na plynové zříze, spíš na to pokud plynový pohon poškodí něco na součástích dotčených přestavbou...takže o záruku na vůz nikdo nepřijde... To, že nedělá přestavby přímovstřikových motorů kde kdo je a bude pochopitelné, už i výrobci zařízení došli na to, že nedají montáže firmám, které montují jakýkoliv systém,raději investují do školení pro omezený počet firem, dnešnípřístupy k programům jsou kodovány, dokonce i na IP adresy firem, aby nedocházelo k "vykrádání dat" konkurencí...teď nás bylo v BRC 10, jistě nás přibyde, ale přístupy budou omezeny, každý výrobce zařízení věnoval vstřikování dost úsilí včetně kapalné fáze a nestojí o to, aby za pár měsíců bylo vše okopírované např. v polsku a jiných destinacích... kapalná fáze je dobrá,jsou firmy, které ji mají, ale má to i své negativa zjištěné provozem...např. BRC tomu věnovalo hodně let, vrací se a zdokonalilo vstřikování plynné fáze s přídavkem benzínu, protože je to v současné době nejlepší technologie pro přímý vstřik...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.