Červen 18, 201510 r a můžeš narovinu říct jaká negativa? mě by prostě jen zajímalo jakou variantu zvolit.... jestli plynnou + přívstřik nebo kapalnou..... jediný negativum který znám je u plynný + přívstřiku - horší ekonomika provozu a u kapalný zase cena a skoro nikdo to nedělá....
Červen 23, 201510 r Karel: já to tady nějak furt nechápu, si přečti svůj 1. příspěvek zde ... byla to reklama na kapalnou fázi ... a ted najednou říkáš že to není nejlepší ... a za 2. furt zde nikdo nenapsal, jak se to liší spotřebou vůči benzínu ... když u plynné fáze vímě že spotřeba LPG je vyšší než BA o cca 10-20% ale cena je nižšší tudíž provoz je levnější ... kolik to ale dělá u kapalné fáze nárust spotřeby LPG vůči BA nikde nevidím ... tudíž ani jak je to levnější nebo ne a jaká návratnost je to už vůbec ...
Červen 23, 201510 r Sudetak: nebo přejdi na ameriku ty snašejí LPG dobře ... já momentálně vyhlížím Magnuma/300C Upraveno Červen 23, 201510 r od centris610
Červen 23, 201510 r Autor kapalná fáze je dobrá v tom, že má stejnou spotřebu jako benzín, ale....některé vysokotlaké čerpadla pro plyn nejsou vhodná, takže i výrobce Prins se vrací ke vstřikování plynné fáze...další problém co může nastat je ten, že když si někdo natankuje "super benzín" za pár korun, což dělá většina z Vás-(jen pro info, motory TSI by měly jezdit min. na 98 oktanový benzín, jenže kdyby to výrobci napsali, tak nová auta s TSI nikdo nekupuje), pak vzniká problém při zpětném přepínání na benzín, jelikož ty slavné benzíny typu ONO,Tesco a další způsobí nabobtnání gumiček v čerpadle a snížený výkon benzínového čerpadla,paradoxně v cizích zemích tento problém nebývá, nebo v podstatně nižší míře...takže tím pádem vstřikování plynné fáze je z praktického hlediska lepší, spotřeby benzínu jsou podle systému, např. když se zkoušelo Landi, spotřeba je 1l na nádrž plynu, když se tam dal polský systém, byla spotřeba 4l na nádrž plynu....
Červen 23, 201510 r Karle a myslíš,že ty gumičky jsou v háji ještě dřív než se zákazník rozhodne pro přestavbu,nebo až tím,že si vozí benzín v nádrži delší dobu při provozu na LPG? Pokud by to byla ta druhá varianta,tak příčina je v biopalivu obsaženém v benzínu,které se kazí po cca 30dnech od natankování a stává se zní jakási octová kyselina,která dělá to co píšeš.Pak by stačilo zákazníka upozornit a navést na variantu 100oktanovýho benzínu,který se jednak nedělá u nás a za druhé neobsahuje biosložky.Při použití dalšího přídavného aditiva se stabilizuje použitelnost na 3-6měsíců.Pak by to mělo být v poho co myslíš? No ale já vím-nakukej nějakýmu troubovi,který chce ušetřit i "tchýni na pohřeb"ať tankuje o 4kč na litru benzínu dráž .A při tom skoro o nic nejde,když to auto na benzin skoro nepojede.
Červen 23, 201510 r Autor zjistilo se to až provozem vozidel po nějaké době po přestavbě...každý se při montáži dušuje,jak bude jezdit na kontroly, jak bude tankovat doporučený benzín a...pak na všechno najednou zapomene, ale když se něco podělá, je schopen hned přijít s právníkem....
Červen 24, 201510 r Chci se zepat ted mi příšel pod ruku Passat 2l FSI s přestavbou na LPG od BRC samorřejmě dovoz je to tam namontováno 2 roky.Co na to říkáte spíš dotaz na Karla jestli to funguje asi na plynou fázi s přístřikem jak je to se servisem u nás a zkušenosti s tímto systémem. Já mám raději klasický motory než tyhle novoty vydrží to vůbec najezdit nějaký km bez problémů?
Červen 25, 201510 r Autor Tak to je super otázka,jaký, kolik to má kW,jaký kod motor, každopádně tipuji,že u nás neservisovatelné z důvodu zablokované ŘJ(nutno vyzkoušet),pokud je to vstřikování plynné fáze,budou v motoru vstřikovače plynu s hadičkama....jezdit to bude, do prvního problému, asi tak když na krajnici stojí auto se zvedlou kapotou a koukáním do motoru se taky nezjistí co tomu je...pouze s diagnostikou,pak se dá určit závada....bohužel jednotky z ciziny jsou blokované,protože prodejcům udělá BRC nějakou serii zařízení na plyn přesně pro daný motor, ale data si chrání proti vykradení, tudíž už se do toho nikdo dál nedostane, jedině vyměnit jednotku a pak začít s opravami, to je bohužel realita...
Červen 25, 201510 r no,sice mimo debatu, ale pro klid duše tankuju už necelý 3. rok od přestavby výhradně OMV 100okt a to ještě navíc jen na jedné konkrétní čerpačce..
Červen 26, 201510 r Bohužel kod motoru nevim ma to 110kw a je to z r.2006. Taky si myslím že to tak jednou dopadne až se s autem něco stane.Ale jinak díky za odpověď.
Červen 26, 201510 r Autor To by mohl být kodmotor BVY, ale jak jsem psal...může být problém s napojením...
Listopad 5, 20159 r Zatím "nejživější" diskuse kterou jsem našel na internetu co se týče přestavby na kapalný plyn . Rád bych vznesl několik dotazů : - je systém Prins Direct LiquiMax System kompatabilní s motorem Škoda Octavia 2.0 FSI ( 110kw ) ? Na jejich stránkách je uvedeno jen eReSo. Když jsem to zjistoval u jedné firmy kde tohle zařízení montují, tak mi rekli že to není problém. Mám tomu rozumět tak, že zadají požadavek po příslušný motor dle jeho kodu a holandani nastaví jednotku přímo na míru i když ten motor není v tabulce ? - od kolika km nedoporučujete přestavbu na LPI ? ( v minulosti jsem si nechal predelat octavii 2.0 mpi 85kw v 145 000km na systém lpg BRC s přívstřikem benzínu, najela ještě 200 000 km naprosto bez jediného problému ! Na legendách o nezničitelnem mpi asi něco pravdy bude - k těm nabobtnáným gumičkám v čerpadle .. pokud dokáže systém startovat na plyn, tak mít plnou nádrž toho nejkvalitnějšího benzínu s oktanovým číslem 100 přece není žadná investice ne ?! - nejlevnější přestavbu na LPI jsem našel u firmy Coubal která nabízí od Vialle produkt LiQuidSi za 37.000,- má s tím někdo zkušenost ? Vialle LiQuidSi ( kapalná fáze ) vs BRC Sequent SDI ( s přívstřikem benzínu ) 37.000 x 37.000 + minimální spotřeba benzínu + vyšší výkon při jízdě na plyn ...z čehož mi jasně vyplývá jako vítěz Vialle karel.lpg napsal : jediným dobrým řešením je vstřikování kapalné fáze od BRC, jde to přes benzínové vstřikovače,takže bude po všech problémech...... - můžu požádat o typ, cenu a zda-li je kompatibilní zařízení s motorem octavie2.0 fsi 110Kw Upraveno Listopad 5, 20159 r od vartex77
Listopad 6, 20159 r A jak je na tom u tvého motoru studené a teplé startování na LPG? Jízda na LPG? To že to jde předělat, neznamená, že je to na 101%.
Listopad 6, 20159 r Autor a jseš si jist, že od Coubala vstřikování kapalné fáze je vstřikování kapalné fáze přes benzínové vstřikovače???? Coubal dělal Vialle již v minulosti na vstřikování kapalné fáze(byl jsem u něj na školení taky) do Subaru, ale vstřikovalo to kapalnou fázi, ALE do sacího potrubí....výhodou internetu a for je to, že se na nich splácá deset systémů, vidím to např. na přimazávání ventilů-podtlakové-do každého válce, elektronické-to prý je super, ale ono je to na stejném principu, ale při každé otáčce cvakne ventil, dávkování stejné, ale neteče to tam jak do kanálu....dále je tlakové-jde o systém, kde se z nádobky nasává kapalina do čerpadla, to má nastavitelný program, takže podle výkonu a hlavně času vstřiku plynových vstřikovačů dávkuje kapalinu PŘED vstřikovače plynu (některé typy, Valteky se hned zalepí), takže tlak plynu strhává dávku aditiva přes příslušný, zrovna otevřený vstřikovač.....to jen pro upřesnění. U systémů je to podobně, jsou systémy vstřikování kontinuální, má sice hadičky ke každému válci, ale plyn jde přes "kostku" a je to vše řízené sondou, pak je sekvenční, to dávkuje podle času vstřikování jednotlivých benzínových vstřiků... vstřikování kapalné fáze , jak jsem pasal výše, vstřikování kapalného LPG do sání(Vialle), vstřikování kapalné fáze přes benzínové vstřikovače-využívá se vysokotlaké čerpadlo benzínu.... Takže neplést si si systémy, takhle se pak dělají a roznáší drby, když mi sem někdy dojdou zákazníci a začnou mi popisovat co a jak, někdy se nestačím divit, kolik systémů dohromady dokáže fungovat....tady je to někdy taky tak...
Listopad 6, 20159 r A jak je na tom u tvého motoru studené a teplé startování na LPG? Jízda na LPG? To že to jde předělat, neznamená, že je to na 101%. studené a teplé startování naprosto bez problému jak sem říkal. Za celou dobu sem mel jedinej problém a to že auto jelo na plyn jen když jsem vytačel motor, jakmile jsem povolil otáčky tak se přeplo na benzín. Jelikož sem šetřivej človek tak sem vyjel celou nadrž plynu ( pod plynem ) a nevím jak me to potom napadlo, místo servisu jsem znovu natankoval a vše bylo jako dřív. Z toho jsem si vydedukoval, že jsem natankoval nekvalitní LPG bylo to tuším na Lukoil-ce. Byl to motor octavia 2.0 mpi 85kw Jelikož mám nabídku koupi auta octavia 2.0 fsi 110kw tak se snažím co nejvíce zjisti o prestavbe tohoto motoru na kapalný plyn. Prolezl jsem snad celej internet křížem krážem a nenašel jsem jedinýho člověka co by si nechal takhle auto přestavit. Přitom práve někdo kdo tuhle sestavu používá má neocenitelné postřehy a zkušenosti než nějaký informace v teoretický rovině. Jsem rád že sem našel tohle vlákno a lidi co se nebojí podělit o svoje zkušenosti, názory který mohou případnýmu kupci některých systému usetřit spoustu penez. Pro mě je ted největší dilema rozhodnout se mezi motory a zvolit pro ně nejlepší plynovou prestavbu ! octavia 2.0 mpi 85kw ...nebo... octavia 2.0fsi 110kw - fsi větší výkon ( kvůli těm 25kw nějakej ten litr plynu na víc u spotřeby přežiju ) - lpi ( minimální spotřeba benzínu + vyšší výkon v porovnání se systémem v plynné fázi ) ...tohle jsou moje dva zasadní argumenty proc fsi + lpi, vycházející z teoretické roviny o motor mpi nemám strach jak rikam sam sem jej 3 roky mel..je to takovej držák-všežrout .) jo, když mi řekne nejakej majitel fsi co to ma na kapalnej plyn..hele je tam takovej a takovej problem asi prehodnotím výběr motoru a systému, takhle se z mého pohledu stávám testovacím jezdcem . Třeba u kapalného systému Prins Direct LiquiMax 2.0 mi každej tvrdil že to jede na 100% kapalnyho plynu bez privstriku benzínu a ted jsem třeba našel tuhle tabulku : Upraveno Listopad 6, 20159 r od vartex77
Listopad 6, 20159 r ted sem se třeba dozvěděl že není rozdíl mezi lpi a plynou fází.....protože auto jede stejně na plyn vždyt hlavní devízou LPI má být snížení spotřeby benzínu a navýšení výkonu oproti plynné fázi, no ne ?! Upraveno Listopad 6, 20159 r od vartex77
Listopad 6, 20159 r u techto zastaveb bude VZDY alfou a omegou nastaveni celeho systemu.. nez to nechat prestavet podle nejakeho fora tak vzdy hledat nekoho, kdo to uz nekdy delal a ma s tim zkusenosti... nebo muzes byt prvni, ale se vsemi riziky s tim spojenymi.. O vstrikovani do Tsi, Tsfi atd.. se tu bavi uz dlouho.. sam vim jen o prestavenych 1.2Tsi ale zde to jede 1/3 BA 2/3 LPG.. co se tyka kapalneho.. rekl bych, ze BA je zde pouzit na chlazeni vstriku a chlazeni celeho spalovaciho systemu... Upraveno Listopad 6, 20159 r od JirkaBrno
Listopad 6, 20159 r Po tel. rozhovoru se zástupcem firmy Fedor auto která dělá plynové přestavby jsem se dozvěděl, že ten 5% přívstřik benzínu z výše uvedeného obrazku patří k systému Prins VSI ( plynná fáze ) nikoli k Prins Direct LiquiMax 2.0 kde jsou udaje chybně uvedeny. Dozveděl jsem se pro mě dvě zásadní věci o LPI : - u kapalné fázi ( lpi ) se často uvádí že má auto po přestavbě stejný výkon na plyn jako na benzín ...není tomu prý tak, výkon auta na plynnou či kapalnou fázi má neznatelný rozdíl ...tohle je pro me dost zasadní info, jelikož jsem nějakou dobu jezdil autem předelaným na LPG systém BRC, tak mohu s jistotou říci, že výkon auta pri jizde na plyn klesnul o 20% ( jízda do kopce, po rovině ) - problém při startování ( má jít o nějaké časové prodlevy a problem při startu na plyn v zimě ) ...opět moje zkušenost s BRC, po zahratí automaticky se prepne PLYNULE na plyn žadny škubaní, v zimě cca -18 jsem startoval napodruhý, takže ok Dokázal by se někdo trochu podrobně rozepsat o těch startech na kapalný plyn ? No a pokud někdo jel v autě před a po předělání na LPI tak bychdocela rad uvítal postřehy o výkonu.
Listopad 6, 20159 r Autor Tak, a na těchto posledních příspěvcích po tom mém je právě to, co jsem popisoval....splácali jste dva systémy vstřikování a ani jeden nevíte, o který se jedná, jak ty, tak Jirka....nic ve zlém, ale pořád tu mícháte jablka s hruškama...ani vlastně nevíš, co ti odpověděli na tvou otázku a hned jste to pomotali LPI je vstikování kapalného LPG přes původní benzínové vstřikovače, kapalina se vede do vysokotlakového čerpadla benzínu(pokud má nachystaný vývod, jen se napojí, pokud ne, musí se při přestavbě vyměnit i původní vysokotlaké čerpadlo benzínu), dál to jde vysokým tlakem přes benzínové vstřiky do spal.prostoru. Startování je úplně jednoduché, při otočení klíčku motor startuje přímo na LPG,pokud se nevyjede nádrž, dá se provozovat neustále jen na plyn....co se týče výkonu, má motor lehce vyšší výkon, protože má více oktanů proti benzínu...systém se nenastavuje, na jednotlivé kod motory jsou udělané softvery přímo u výrobce plynového zařízení(BRC,Prins).... v té tabulce máš smíchané 2 druhy systémů, je to tam jasně napsané, jen ten řádek bez přívstřiku benzínu je systém LPI, jinak je to vše vstřikování plynné fáze s přídavkem benzínu, takle právě vznikají ty drby...
Listopad 6, 20159 r Asi si nerozumíme... Můj dotaz byl, jak ti bude auto za studena s kapalným Prinsem u TSI dobře startovat? Já osobně bych se rozhodl pro 2,0 MPI. Pokud chceš experimentovat, tak jdi do TSI, ovšem domnívám se, že to nebude nejlepší cesta.
Listopad 6, 20159 r Karle, ja to tu popisoval už dříve, viděl jsem rapida předělaneho na LPG, 1.2 Tsi 66kW, nebylo to vstřikovaní přes benzinové vstřiky ale dodatečně udělané.dělala to firma elpigaz a měli auto v brně na place... pokud se bavíme o vstřikování přes benzinové vstřiky, tak nevím o nikom, kdo by měl takový systém namontován, ani jsem o tom zatím nikde nečetl... ale taky by mě to zajímalo, takže kolega, který se o toto zajímá by byl první, kdo by to měl... Já bych uvažoval bud o atmosfeře, to je sazka na jistotu na LPG, nebo oktavka na CNG.. zde je limitující počet čerpacích stanic a dojezd.. ale už jsem viděl CNG čerpačku na benzině v Břeclavi, takže jejich počet skutečně roste., Upraveno Listopad 6, 20159 r od JirkaBrno
Listopad 6, 20159 r Autor TSI na plyn funguje, na stránkách i na Faceboku máme namontovaná auta nafocená, např. Rapid 1.2 63kW, Yeti 1.2 77 kW, Superb 1.8 118 kW a další, základem je, auto předělat co nejdřív, tak do 60 tisíc, pak už mají motory dost zanešené sání olejovými usazeninami, karbon na pístech, slábnou čerpadla benzínu.. CNG nevím, nedávno jsme dělali revizi na VW 1.4 110kW, na palubáku měl průměr 5.6 kg, takže při ceně 26 kg/kg-a bude hůř, od 2017 se dorovná spotřební daň a bude cena vyšší, to zas není extra hitparáda...
Listopad 7, 20159 r Já bych uvažoval bud o atmosfeře, to je sazka na jistotu na LPG, nebo oktavka na CNG.. zde je limitující počet čerpacích stanic a dojezd.. ale už jsem viděl CNG čerpačku na benzině v Břeclavi, takže jejich počet skutečně roste., Hodonín (nebo Lužice) - areál firmy MND.
Listopad 8, 20159 r Něco ke čtení- http://www.lpg-obchod.cz/caste-dotazy-lpg-faq/proc-neprestavujete-motory-fsitsi-s-primym-vstrikem-benzinu/ Tím ale nechci vyjádřit myšlenku,že to zavrhuju
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.