Listopad 8, 20159 r Něco ke čtení- http://www.lpg-obchod.cz/caste-dotazy-lpg-faq/proc-neprestavujete-motory-fsitsi-s-primym-vstrikem-benzinu/ Tím ale nechci vyjádřit myšlenku,že to zavrhuju já myslím, že mají pravdu.. tsi je problém jako takový na BA.. natož pak na LPG.. Karel.Lpg by nam k tomu možna mohl říct víc.. holt nemame data z realneho provozu, vše je jen,,jedna pani povidala,, ale o tom, co je v článku napsané, s tím souhlasím. Možná je nová řada Tsi na tom lepe, než ta stara, ale.. je to furt Tsi..
Listopad 9, 20159 r karel.lpg jediným dobrým řešením je vstřikování kapalné fáze od BRC, jde to přes benzínové vstřikovače,takže bude po všech problémech...... - můžu požádat o typ, cenu a zda-li je kompatibilní zařízení s motorem octavie2.0 fsi 110Kw ? Karel.lpg některé vysokotlaké čerpadla pro plyn nejsou vhodná, takže i výrobce Prins se vrací ke vstřikování plynné fáze - nějaká konstrukční vada ? - o který typ zařízení se jedná ? Karel.lpg a jseš si jist, že od Coubala vstřikování kapalné fáze je vstřikování kapalné fáze přes benzínové vstřikovače no to jestli LiQuidSi stříká do sacího potrubí nebo přes vstřikovače jsem z toho odkazu na jejich strankach nepochopil na Vialle jsem četl na saab fóru negativní reakce - prý to ma nějaký čerpadlo přímo v nádrži a bez filtru (nevím, nerozumím tomu) a do se nějak rádo odporoučí do kytek... ---> http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=85&t=45743 dík za info, takže to stříka kapalinu do sacího potrubí...z toho teda usuzuju že to nebude mít logicky takovej výkon jako pres ty benzinový vstřikovače Karel.lpg Tak, a na těchto posledních příspěvcích po tom mém je právě to, co jsem popisoval....splácali jste dva systémy vstřikování a ani jeden nevíte, o který se jedná, jak ty, tak Jirka I ten technik mi do telefonu potvrdil že to tam mají chaoticky napsaný. Přece každej zakaznik nemuže vedet že přestavba kapalný fáze muže být kromě vstřiku pres benzinový vstřikovače rozdělena ještě pres vstrik do sacího potrubí ...ted už vím v čem je rozdíl těch 18.000 mezi systémy. Díky tobě Karle za osvětu zase "jsme" o neco chytřejší ! PauLofWoCC Můj dotaz byl, jak ti bude auto za studena s kapalným Prinsem u TSI dobře startovat? Pokud chceš experimentovat, tak jdi do TSI, ovšem domnívám se, že to nebude nejlepší cesta. Chce to lépe číst. Zjistuji tady informace abych se rozhodl mezi FSI/MPI pro přestavbu na kapalnej plyn. Proto nechápu proc se me ptáš jak mi bude startovat TSI za studena ? Auto v této motorizaci nevlastním a nemám to kde vyzkoušet. Pokud máš možnost natočit start na video a hodit ho třeba na youtube, aby jsme měli všichni představu co tím "startovacím strašákem" je vlastně celý myšleno, určitě ti za to lidi poděkujou.Tady na foru jsou plynaři co určitě tyhle motory predelavali na kapalnej plyn a určitě někdo z registrovanejch uživatelu tohohle fora na něj i jezdí. Informace jak se strany montéra tak ze strany uživatele jsou neocenitelné, pokud jak říkáš se necheš ocitnout v roli testovacího jezdce. Proto jsem vybral největší srovnávací weby s ojetými auty a zkoušel hledat tuhle motorizaci přestavěnou na plyn, abych si na vlastní kůži otestoval jak se to auto chová při startu, při přepnutí mezi plynem a benzínem i obraceně, jak je to s výkonem při jizdě na plyn a na benzín. A co jsem zjistil ? Že ani na : http://www.tipcars.com/skoda-octavia/skoda-octavia-9629888.html http://www.sauto.cz/osobni/hledani#!category=1&condition=1&condition=2&condition=4&fuel=3&gearbox=1&subCategory=1002&yearMin=2001&manufacturer=93&model=705&page=2 http://www.mobile.de/cz/kategorie/osobn%C3%AD-v%C5%AFz/vhc:car,pgn:1,pgs:50,srt:price,sro:desc,mke:22900,mdl:10,frn:01-2000,ful:lpg,ger:manual_gear,vcg:limousine takový auto nikdo neprodává. No když dá někdo skoro pade za přestavbu tak se ho nebude chtít jen tak zbavit. Takže pro sběr informací zůstávají diskusní weby, kde si uživatelé mužou vymenit zkušenosti, rady tipy a postřehy. Moje zkušenost s plynem : Octavia 2.0 MPI 85kw ( systém BRC plynná fáze ) - cena 34.000,- - přestavba na LPG při 145 000 km, celkově najeto 350 000km - průměrná spotřeba 10,5 při svižné jízdě ( pod 10l jsem se nikdy nedostal, spotřeba není ani tak o motoru ale o vaší noze ) - pravidelný servis ( výměna filtru, kontrola těsnosti ) - jediný problém nastal při natankování nekvalitního plynu ( po vyjetí nádrže zase vše ok ) - pokles výkonu při jízdě na plyn o 20% při jízdě do kopce, cca 15% po rovince - přepínání mezi lpg a benzínem bez škubání ( porovnávám s fabii 1,2 na lpg kde to škubalo jak ve starejch hodních, logicky - rozdíl mezi tankováním v zimě a v létě cca 3 litry na plnou nádrž ( fyzikální vlastnosti plynu ) - plyn držel dokonce i na pětku v 5000 otáčkách a až po té se automaticky prepnul na benzín Upraveno Listopad 9, 20159 r od vartex77
Listopad 9, 20159 r Díky za odkaz Jirko ! http://www.lpg-obchod.cz/caste-dotazy-lpg-faq/proc-neprestavujete-motory-fsitsi-s-primym-vstrikem-benzinu/ http://www.autolexicon.net/cs/articles/fsi-fuel-stratified-injection/ aspon si udelá člověk jasno
Listopad 9, 20159 r Vartex- Bohuzel jediny, kdo nam muze dat data z provozu je karel.LPG.. muj plynar Tsi neprestavuje, ptal jsem se ho... no, ptal jsem se ho pred 2ma rokama, jak pojedu na revizi tak se ho zeptam jak to vidi on.. uvidime.. ale bude to tak za 3-4 mesice..
Listopad 9, 20159 r FSI Já sem se neptal, že to vozidlo vlastníš, já sem ti to řekl, at se někde zeptáš jak to startuje. Co sem zjišťoval informace, tak Prins v Liquidu měl právě nejčastější problém studený start. protože to na LPG prostě dobře natočit nešlo. Muselo se dlouze startovat. Moje stálá verze je, že nic lepšího než MPI nebude. Proč si myslíš, že některý motor u TSI je vybaven navíc vstřikami ve stylu MPI?
Listopad 9, 20159 r Proč si myslíš, že některý motor u TSI je vybaven navíc vstřikami ve stylu MPI? Oficiálně proto: "kombinované přímé (FSI) a nepřímé (MPI) vstřikování (pro snížení tvorby pevných částic)". A dále: "Základní principy vstřikování paliva a důvody kombinovaného vstřikování: Zatímco se vznětové motory s přímým vstřikováním vyznačují nízkými emisemi CO2 , stále produkují velké množství emisí v oblasti pevných částic. Benzínový motor s přímým vstřikováním může dokonce produkovat více sazí než srovnatelný dieselový agregát. Architektura motoru 1,8 TFSI byla proto s ohledem na nižší emise navržena s dvojím systémem vstřikování. Řídicí jednotka motoru zapojuje jeden nebo druhý vstřikovací systém tak, aby docházelo k efektivnímu snížení produkce pevných částic a CO2." Režim motoru - Režim vstřikování Startování motoru FSI - Trojnásobný přímý vstřik (třikrát do kompresního taktu) Studený motor (chladicí kapalina pod 45 °C) - FSI Jednoduchý přímý vstřik (jednou do sacího taktu) Chod zahřátého motoru FSI - Dvojitý přímý vstřik (jednou do sacího a jednou do kompresního taktu) Teplý motor (chladicí kapalina nad 45 °C) – částečné zatížení motoru - MPI jednoduchý vstřik Teplý motor (chladicí kapalina nad 45 °C) – vyšší zatížení motoru - FSI Dvojitý přímý vstřik (jednou do sacího a jednou do kompresního taktu)
Listopad 10, 20159 r Muselo se dlouze startovat. co si mám pod tím predstavit ? ...místo jednoho otočení klíče, otočím 3-4 krát , mužeš byt konkretnější ? třeba tohle nejen mě bude zajímat hodně lidí co zvažují porizení toho systému, ...
Listopad 10, 20159 r Autor já se nechci zapojovat do této diskuse co a jak, beru to tak, že pokud je na daný motor dle kodmotoru program, vybrám ze dvou systémů-BRC a Landi Renzo, které montujeme, tak lze vozidlo přestavět, většinou podmínka co nejméně najeto, tím pádem nemá auto problém, dělali jsme tak většinu aut, dokonce i nová, Landi Renzo má patentovaný systém přívstřiku benzínu(nejnižší spotřeba, BRC má systém odstraňování nánosů karbonu na sacích ventilech), akorát co doporučujeme, tankovat 98 oktanový benzín, ne nějaké splašky od Makra či Globusu apod. Kapalná fáze není rozšířená pro svou pořizovací cenu,vyplatí se to naistalovat hned do nových aut, navíc se nádrže na plyn nevyjedou do prázdna a musí se častěji tankovat z důvodu chlazení vstřikovačů po vypnutí motoru...
Listopad 10, 20159 r ..nevim Karle..ale splasky od Makra ci Globusu nikdy nebyly v tabulce vadnych paliv dle COI.. ani tesco, ani Albert.. tyto firmy si davaji sakra pozor.. spis jsou to no-name cerpacky.. divil by ses , kolik audin, baworaku atd.. tankuje treba u unicornu...a nemusime se tu bavit o tom, ze o kvalite paliv Unicorn byly popsane stohy virtualniho papiru... kdyz uz, tak tankovat N95 a davat VIF, nebo brat rovnou 100oktanovy.. v Breclavi maji Vervu 100 za 31.20.. naproti tomu babisuv agrotec v Hustopecich prodava obycejny N95 za 30.90..
Listopad 10, 20159 r Autor asi jsi chytřejší jak já....ale teoreticky, my jsme zrovna opravovali superba 1.8 TSI, který si u Globusu tankoval benzín- dotáhli ho na podvalníku, protože nejel, po diagnostice a vyndání benzínových vstřikovačů a diagnostice na zkušební stolici zjištěny 3 ucpané....takže nakonec jsme dávali včechny 4 nové...přitom auto mělo najeto 68 tisíc od nového, prokazatelně(rodinné auto), takže si asi sakra pozor nedávají...
Listopad 11, 20159 r Nabízí některá z firem ( ELPIGAZ, Prins, Stag, Landirenzo, Brc, Lovato...atd ) vstřikování kapalné fáze do sacího potrubí ? ( kromě již zminovaného LiQuidSi od Vialle ) - pokud jsem to teda správně pochopil, tak tento systém je šetrnější než když jde kapalina "natvrdo" přes benzínové vstřiky ...na Karla.lpg mohl by jsi napsat ve zkratce výhody/nevýhody toho vstřiku do sacího potrubí oproti vstřiku přes vstřikovače ? ( ještě jednou dík za upřesnění, bez Tvojí informace že kapalnej vstřik se ještě dělí na tyhle dva systémy bych o tom neměl ani tušení....ani nikdo z prodejců mě na to neupozornil že se vstřik ještě dělí )
Listopad 11, 20159 r V dobách nepřímého vstřikování benzínu - vstřik kapalného LPG do sacího potrubí nabízel jen: VIALLE a ICOM. Pro přímé vstřikování benzínu nabízí systém LPG vstřikování prostřednictvím benzínových vstřiků: Prins, BRC, Zavoli, ICOM (a nejspíš asi i Vialle). Jenom počty zapracovaných aut se různí.
Listopad 11, 20159 r Autor ale jen pro informaci, vstřikování kapalné fáze do sacího potrubí nelze použít pro motory TSI...
Listopad 18, 20159 r Má někdo z plynařů zkušenosti při Zvýšení výkonu motoru na LPG těmito komponenty ? Dá se to namontovat i do systému který využívá vstřik kapalného LPG do sacího potrubí ? variátor předstihu bodu zážehu + přídavný zesilovač signálu http://autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/zvyseni-vykonu-motoru-na-lpg?sort=sku
Listopad 18, 20159 r Autor Já myslel, že téma této diskuse je TSI,TFSI, a vidím, že je zase někde jinde,pánové, ještě že máte škodovky, na jiných forech už by se s váma nikdo nebavil, pořád jste jaksi mimo mísu.... vartex77-nevím proč řešíš nějaké variátory, program do TSI je udělán přímo u výrobce plynového zařízení na daný kod motoru, takže se všemi takovými věcmi je předem počítáno, kolik dávat paliva, jaký předstih, o kolik jej posunout(u CNG o hodně víc), jak namíchat plyn se vzduchem tak, aby to nepoškodilo ventily a dalších milion věcí, o krerých se vám ani nezdá, viděl jsem to na vlastní oči, na školení v BRC , kde taková auta najížděli přímo na válcích....vy akorát řešíte pořád dokola proč a jak.....připomíná mi to to pořekadlo....kdo chce,hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody...
Prosinec 11, 20159 r Dneska jsem si všimnul že Neptun Harfa nabízí Ultrazvukové čištění benzínových vstřikovačů: používají zařízení ASNU. http://www.neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html Po zhlédnutí videí bych řekl, že ta investovaná tisícovka za čištění se určitě vyplatí. Má někdo z plynařu a ostanich monteru zkušenosti s čištěním pomocí ultrazvuku ? ( intervaly, zda nedochází k poničení atd ) dokonce se prodávají i komerční čističe "na doma" http://ultrazvukove-cistice.heureka.cz/
Prosinec 11, 20159 r Autor Taky máme takové zařízení, od jiného výrobce....najdeš na Facebook když tam zadáš autogas bartak, čistíme a jsme schopni vyzkoušet benzínové vstřikovače i pro 8 válce, všechny naráz, kolik za určitý čas nadávkují paliva, jaký rozprach, kolik který má Ohmů na cívce vstřikovače, pokud jsou znečištěny běžně, dají se ve spec. kapalině vyčistit, teď zkoušíme i plynové vstřikovače, čas ukáže.... to co je na té heurece sice součástku vyčistí, ale jen na povrchu, náše zařízení čistí i uvnitř, vstřikovače jsou ve speciální čistící lázni a "klapajíů určitou proměnnou rychlostí, takže se vyčistí i uvnitř, pak se ještě mění když je třeba sítko na vstupu, případně gumičky, pak se dělá takový test na rozprach,dávkování, je na to deset programů.... Upraveno Leden 3, 20169 r od karel.lpg
Leden 5, 20169 r Má někdo z plynařů zkušenosti při Zvýšení výkonu motoru na LPG těmito komponenty ? Dá se to namontovat i do systému který využívá vstřik kapalného LPG do sacího potrubí ? variátor předstihu bodu zážehu + přídavný zesilovač signálu http://autodily.lkauto.cz/LPG-komponenty/zvyseni-vykonu-motoru-na-lpg?sort=sku jak jsem psal jinde,mám yetiho 1,4 TSI aktuálně s BRC ,vstřik plynné fáze před ventily ,upraven z 90 na 122 kw při cca 12000 km (momentálně cca 76000),maximální spokojenost.
Leden 5, 20169 r Autor To je novinka, a jaký to má kod motoru, a kdo ti dělal program na přečipovaný motor...snad ne Pataky
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.