Přejít na obsah

Polep B-sloupků


Migel249

Doporučené příspěvky

Zdravím,

určitě tu mnozí z vás lepili polep na sloupky dveří, nikde jsem se ale nedocetl, jak pořádně na to. Řezané polepy už mám doma, když jsem ale koukal na sloupky, tak jsem byl mírně v rozpacích. polep se musí nalepit pod těsnění okna. U předních dveří to není takový problém, když okýnko stáhnu az dolů, ale jak sundam těsnění u zadních dveří, když okýnko nejde stáhnout až úplně dolů? To těsnění jsem prostě nebyl schopnej sundat tak, aby drželo mimo a já mohl v klidu nalepit polep a zahřát horkovzduskou.

Pak 2. dotaz, jak to dostat za tu okrasnou lištu, co jde na spodní hraně okna přes celé dveře? ta gumová lišta je prilepena, nebo jak je připevněná?

Prosím někoho, kdo to dělal, jestli by mi mohl polopatě vysvětlit, jak na to.

Doplním, ze polepy nejsou originál škoda, jen dle originálu řezané.

Případně, kdyby byl někdo z okolí Plzně je ochoten nalepit, můžeme se domluvit.

Předem díky ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta spodní lišta není přilepena, je tam normálně nasunutá a lze ji vyndat opatrným zapáčením plochým šroubovákem směrem nahoru. Jen pozor, ať ji neohneš, srovnává se dost blbě.

 

Co se týče toho těsnění, tak tam se lepí na přesnost.

 

Viz téma http://forum.skodahome.cz/topic/20414-polepy/

Editováno: , autor: mytrix
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na to sundání mi doporučoval borec co mi dával folie na skla a pak mi nechával folii na polep sloupků, který jsem si pak již dělal sám něco slabšího, delšího a pevného jako je stará trojúhelníková škrabka na led (postupně po celé délce gumy pomalu zvedat aby se moc neohla). Přesně jak píše mytrix ráda se ohýbá a blbě se rovná. Na Fabii I se mi to jako amatérovi povedlo a polepy drží líp než origo polepy sloupků z výroby, co má soused na Fabii II.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pod to těsnění se to nedává, nejde normálně oddělat. Jak jsem psal výše, tam se to lepí na přesnost. pořádně navlhčit podklad jarovou vodou, aby to klouzalo a přisunout až k těsnění. Voda se pak vypaří a drží to. Z toho důvodu je lepší to dělat, až bude fakt teplo.

 

Jinak já osobně u toho lepení používal i velmi zředěný roztok izopropylalkoholu. To funguje zas naopak oproti jarové vody. tj. plocha začne rychleji opět lepit. Ale není to nutné.. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U krátký fábky jsem dělal jen to co mám na fotce, protože jsem na zadní skla a kufr dával folii s nejmenší propustností. U kombíku jsem se na to vybodl - na oknech je sun-set z výroby - je to moc světlý :kol-32:   a to už by se mi asi nelíbilo a asi by to ani neladilo. S koncem dveří u C sloupku zkušenost vůbec nemám, ale tam máš asi pravdu, tam to bude náročnější.

Editováno: , autor: wyziv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem se špatně vyjádřil :/ Měl jsem na mysli B sloupek zadních dveří. U mě je problém ten, že okýnko zadních dveří nejde stáhnout úplně dolů a tam, kde je vytažený, tak tam to těsnění stáhnu opravdu jen nepatrně a hlavně nevím jak si ho mám podržet, abych ho mohl podlepit tou fólií. Právě jsem myslel, jestli na tohle nemáte nějakej fígl ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já osobně tedy na obou Fabiích nedával pod těsnění vůbec, prostě jsem to nožem ořízl těsně kolem a hotovo. Na jedné to tam mám 3 roky a drží to v pohodě, druhá to má skoro rok a taky zatím drží bez problémů. Ono záleží, jakou koupíte folii jak moc dobře drží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

problém je, že na tý folii je v rozích zkosení, toho se tedy musím nějak zbavit, abych ho nemusel nasunovat pod těsnění. Ono to zkosení má kolem 5mm, takže je to nejspíš myšleno tak, že by se to mělo ohnou do vnitřku dveří pod těsnění. Z druhé strany je to stejný, ale tam není problém folii ohnout kolem dveří. Nejspíš kraj fólie se zkosenim odriznu a nechám jen maličký přesah, který zasunu pod těsnění. Nechce se mi to řezat přímo na laku, mám strach, ze ho akorát poskrabu. Budu to lepit na mokro a pak to nahreju horkovzduskou, aby to pořádně chytlo a snad to bude vypadat aspoň trošku k světu :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stejně z toho řezání mám strach :D s tou spodní lištou se snad nějak úspěšně poperu :)

Já taky nemám originál, jen je to rezany dle origo. Cena asi poloviční.. ;)

Zařezával jsem folie nahoře opatrně odlamovacím nožem a šlo to v pohodě, neboj půjde to :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...