SkodaRapid Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 Chtěl jsem se zeptat. Občas mám pocit, že když zařadím dvojku (při rozjíždění), tak to trooošku jakoby cukalo. Je to úplně minimální, většinou studený motor. Jednou, když bylo zima (cca minus 10) a auto stálo venku asi 3 dny aniž by se někam jelo, tak to pak cuklo pořádně, ale bylo to jen jednou, opět úplně studený motor. Prostě jakoby to přestalo táhnout a pak zase začlo. Spolujezdec by mohl mít pocit, že neumím pouštět spojku, ale dělá to jen na dvojku. Hledal jsem na internetu a našel jsem, že lidi měli problém s překousnutými kabely ke svíčkám, ale u mně všechno vypadá vizuálně ok, navíc jsou kabely již chráněné. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pedalbb Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 Mám auto ešte len dva dni a mám ten istý problém. Neviem či je problém vo mne lebo v aute. Keď preradím z 1 na 2 tak to trochu trhne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 A chlapci, v jakých otáčkách řadíte dvojku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 Na to se rozjíždí kvůli spotřebě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 8. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 Pawouk: asi kolem 2000 otáček. Kokta7: Moc nerozumím, rozjíždím se na jedničku samozřejmě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 (editace) Tak zkus radit 2 stupeň nad 2500 klidně i 3000 otáček,je to benzin ne NAFTA a největší kravína radit podle pocitace Editováno: 8. Duben 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 8. Duben 2014 Sdílet Vloženo 8. Duben 2014 kolik máte najeto z rapidem km ? , ono to časem přejde pokudy máte novýho rapida , mně to dělalo do te doby než jsem najel 2500 km cca , pak to najk přešlo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 dle meho jde o to ze pri razeni 1 > 2 je treba seslapnou spojku o neco drive... u ostatnich stupnu uz to neni tak citlive ale z jednicky na dvojku jo... mozna se jeste zeptam jake nove auto je tohle u vas v poradi ? prvni ? zkus jet na jednicku [ studeny motor ] a zpomalit pozvolnym poustenim plynu - pekne to cuka. a tohle je dle meho to same proste zaroven zmacknes spojku a pustis plyn - pusteni plynu zpusobi to cuknuti.... zkus seslapnout spojku o neco malo drive a nebo to proste neres. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 9. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 kokta7: mozna to bude tim vikyviky: 8500km runner: asi vim co myslis, ale to je neco jineho. spojka uz je pustena, dvojka zarazena, pridavam plyn a jakoby to maalicko cukalo. Nove auto prvni. Predtim jsem mel starsiho Scenica na naftu. Mozna to je tim, ze na jednicku vytocim malo otacek a na zarazenou dvojku to cuka nez se to rozjede. Schvalne vyzkousim jednou vic, jednou min a uvidim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 9. Duben 2014 Sdílet Vloženo 9. Duben 2014 Jo, zkus to víc vytočit. Studené TSI můžou být někdy poněkud nevyzpytatelné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
runner Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 (editace) myslim ze to neni jen TSI, delalo mi to i auto predtim... za studena to proste neni ono. Zkus nekdy [ se zahratym motorem, po zajeti motoru ] projet vsechny rychlosti na plno... myslim jednicku - plyn na podlahu, do vyssich otacek, dvojku to same, atd... Editováno: 10. Duben 2014, autor: runner Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 11. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Zkusil jsem to včera i dneska. Na jedničku jsem vytočil nějakých 1500ot, zařadil dvojku a bylo to bez cukání, plynule to přídávalo i když jsem tam měl tisíc otáček. Neříkám, že tak jezdím, byl to jen test. Runner: poslední dobou ty rychlosti častěji projíždím na plno, třeba se to tím vzpamatovalo. No uvidíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 já jsem jednou zkoušel brutální jízdu s vytáčením skoro na max, takhle několik kiláků a druhej den jsem myslel, že mám to auto načipovaný, jelo to jak z praku :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mx6 Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 Proto ho vytáčím skoro pořád aby nezlenivěl. Navíc mám zvednutý tlak turba takže to jede furt docela dobře.. Chce to víc točit, pak je to zdechlé jak sviňa. A cukání u studeného motoru mám občas taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SkodaRapid Vloženo 11. Duben 2014 Autor Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 vormen: jo, taky jsem mel ten pocit, akorat jsem myslel, ze je to jen pocit Nebylo to sice dalsi den, ale behem jizdy pozdeji po tom vytaceni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 (editace) co je na tom bláznívého točit ohřátý benzínový motor??? to mě nejde do hlavy vůbec. Editováno: 11. Duben 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikyviky Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 na kolik normálně vytočíš 1čku ? než dáš 2jku ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 21. Duben 2014 Sdílet Vloženo 21. Duben 2014 Kokta toci vsechny rychlosti do cervenyho. Tedy pokud pitrebuje jed v obci 50 tak dvojku ani neradi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 21. Duben 2014 Sdílet Vloženo 21. Duben 2014 Upřímně studené motory nejsou zrovna mekkou kultivovanosti, a v nízkých otáčkách je to celkem běžné (viz. palivová směs). Cukají i MPI i TSI (teda v mých případech). Jde spíš o to jak umíte dávkovat plyn a tím se cukání vyhnout. Cukání při studeném motoru v nízkých otáčkách se dá předejít bohatou směsí, ale ta není teď už moc v módě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ADAMzPRAHY Vloženo 13. Květen 2014 Sdílet Vloženo 13. Květen 2014 Jojo tohle mi v zimě taky dělalo, je to úplně normální, dělají to i ostatní motory včetně nového tsi (s kamarádem co má nový Leon jsme to řešili). Slyšel jsem že to dělají novější motory kvůli emisím (za studena mají špatné spalování). Holt EURO 5 eko kurvítka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rogerer Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 no jeslti v tom nemá prsty místo špatného spalování spíš recirkulace výfukových plynů..ani nevím jestli 1.2 TSI maj EGR.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 Nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrrr Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 Nastesti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ADAMzPRAHY Vloženo 14. Květen 2014 Sdílet Vloženo 14. Květen 2014 no jeslti v tom nemá prsty místo špatného spalování spíš recirkulace výfukových plynů..ani nevím jestli 1.2 TSI maj EGR.... s tím spalováním jsem to myslel, tak že by to víc čoudilo, tak radši ŘJ výrazně reguluje průběh spalování. Někdo mi to říkal a logiku mi to dává, protože se to fakt objevuje u nových aut napříč značkami. Jestli to tak ale skutečně je říct nemůžu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fotrik Vloženo 30. Květen 2014 Sdílet Vloženo 30. Květen 2014 Já tento problém nemám ale je pravda, že neřadím 2ku v 1,5t otáčkách ale ve 2,5 - 3t. Tady se neřídím tím našeptávačem řazení ale spíš pocitově. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.