boban1108 Vloženo 17. Duben 2014 Sdílet Vloženo 17. Duben 2014 Mé první zkušenosti. Přiznám, se že z manuálu jsem z toho moc moudrý nebyl. Myslel jsem, že to funguje tak, že když zapnu dálkovky, tak on je včas vypne, aby neoslňoval. Celá filosofie je ale jinak. Pokud si ručně zapnu dálkovky, tak je musím též ručně vypnout, assistent nevypíná. Pokud ale nechám potkávačky a asistent je aktivovaný, tak si sám dle svého uvážení dálkovky zapne, ale i je pak vypne. A musím říci, že zkušenosti smíšené. Na běžné okresce přepíná určitě rychleji než já. Ale samozřejmě nepředvídá (to ani nemůže), tzn. že před horizontem preventivně netlumí. I na dálnici, kde byly uprostřed keře, nechal dálkovkky svítit. Neviděl totiž reflektory protijedoucích kamionů, ale kabiny byly nad keři, což je dle mě špatně. Takže shrnutí. Asi se nebát používat, i na tom horizontu to pak na vrcholu ztlumí včas, ale na dálnici s tím opatrně. Ještě nemám vyzkoušeno jak reaguje na auto jedoucí přede mnou. Pro jistotu jsem nastavil nejvyšší citlivost, tedy aby přepínal co nejdříve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 17. Duben 2014 Sdílet Vloženo 17. Duben 2014 Když jede auto před tebou tak samozřejmě taky ztlumí a logika mi přijde OK, můžu si přepínat jak chci a nebo to nechám na asistentu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 (editace) Adaptive Frontlight System http://youtu.be/Bg2Sxesqs5M Corner Function for Fog Lamps http://youtu.be/Tu5MzQW30o4 NENECHTE SE MÁST TVAREM SVĚTELNÉHO "KUŽELE" VE VIDEÍCH POKUD SE DOBŘE PODÍVÁTE AUTA JEZDÍ VLEVO (MAJÍ PRAVOSTRANNÉ ŘÍZENÍ), TEDY JE POTŘEBA SI PŘEDSTAVIT ŽE PRO LEVOSTRANNÉ ŘÍZENÍ JE KUŽEL ZRCADLOVĚ OTOČEN! Editováno: 24. Duben 2014, autor: Hravec 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Asistent dálkových světel (FLA) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter.s Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 je možné ho doaktivovať, keď má auto Lane assistant ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 určitě -> ferda25 Strakonice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orphans Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 (editace) zdravim,prave jsem se stal majitelem O3 predvadecky 1.8tsi 4x4 dsg s docela slusnou výbavou.Mylne jsem se ale domnival ze tam je svetelny asistent-automaticke prepinani dalkovych a potkávacích svetel.Jinak z asistentu tam je hidani v pruhu a cteni znacek.Nevite někdo jestli je mozne dodatecne nechat dodělat ve skodovce i ten svetlny asistent?jestli nebude stacit třeba jen dokoupit packu a aktivovat službu v ridici jednotce?Predem dik za odpovedi. Editováno: 16. Červen 2014, autor: orphans Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 (editace) pokud máš line asistanta(jako že máš), tak jde aktivovat HBA, už sem to dělal a povedlo se. Editováno: 16. Červen 2014, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 ale ale to bych chtěl vidět, angláni si s tím lámou hlavu pěkně dlouho a kokta to umí? že bysme měli takové odborníky? tak proč ji neporadíš? zde je odkaz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 jinak, teoreticky se s dokoupením do budoucna počítá, ale prozatím co vím, tak o tom prodejci moc neví, jediné co jde je asistent únavy, ale pokud má auto patřičný hw, mělo by jít někdy snad dokoupit ledascos... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orphans Vloženo 16. Červen 2014 Sdílet Vloženo 16. Červen 2014 chlapi,jestli to jde ofiko cestou u skodovky tak si za to rad zaplatim,jen nevim jestli je to technicky vůbec mozne...vite někdo z vas na 100% ze ano?Jo a nevite jestli jsou na trhu plne reversibilni powerboxy u kterých nehrozi ztrata záruky vyrobcem?Na 1.8tsi 2014 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 Ve škodovce většinou nic moc neumí... Powerbox sem netahej, na to máš extra vlákno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 ono to ani není že neumí, ale vzhledem k poštu současných modelů nemají od ŠA téměř žádné informace a když, tak až u konkrétního požadavku nebo se zpožděním....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 HBA má každé auto: HBA Hydraulický brzdový asistent Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 (editace) aha - opravdu trefná odpověď... Ferdo25, sám moc dobře víš že VCDS Intelligent Light Assistant nazývá jako High Beam Assistant Editováno: 17. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej.vanatko Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 (editace) No moment ale borci. Borec píše, že má rozpoznávání značek, čili by měl mít normálně Traveller Assistant, ne? A v něm přeci inteligentní přepínání světel je. Nemáš ho zakázán v menu nastavení v Columbovi? Dá se tam nastavit i reakční doba. A funguje to parádně. Pokud se teda výbava Traveller Assistant neliší od té v ČR, protože jak koukám na SPZ, tak jsi asi od protinožců Editováno: 17. Červen 2014, autor: matej.vanatko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 (editace) už se to tu také psalo, není to tak, buď si objednáš TRAVELLER ASSISTANT a pak máš všechno, tedy dle konfigurátoru: TRAVELLER ASSISTANT OBSAHUJE: - Infotainment navigační systém "COLUMBUS" s DAB, s integrovanými mapovými podklady - Evropa- Funkci rozpoznání a zobrazení dopravních značek- "LANE ASSISTANT" systém pro udržování vozu v jízdním pruhu vč. varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu- "INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT" automatické přepínání dálkových a potkávacích světel - "LIGHT ASSISTANT" s "DAY LIGHT", děšťový senzor, osvětlení prostoru pro nohy vpředu a vzadu- Barevný MAXI DOT- Vnitřní zpětné zrcátko s automatickým stmíváním nebo si toto všechno nebo jen něco objednáš zvlášť - paradoxem je že u neRS Traveller Assistant výjde o něco levněji, kdežto u RS vyjde levněji si objednat funkce jednotlivě... doporučuji se podívat do konfigurátoru ... naopak někdo může mít jen INTELLIGENT LIGHT ASSISTANT a pak má jen malou kameru a na té pp. nejde rozchodit čtení značek, ani LANE ASSISTANT Editováno: 17. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 Pavouku, nějak se tu množí témata mimo tohoto témata je zde Inteligent light assistant a rozpoznávání značek - dodatečná montáž a zprovoznění a zde Intelligent Light Assistant Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej.vanatko Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 No jasné hravče. Ale jedině Traveller ti přinese rozpoznání značek, ne? Nebo na to stačí line assist? A borec nahoře psal, že má rozpoznání značek, čili by měl mít jedině Traveller a ne věci zvlášť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 jenže borec nahoře psal že to tam nemá a jak sis dobře všiml, auto má jinou než CZ RZ, tak není nejspíš určeno pro trh v ČR ... na briskoda je o tom téma, že vozidla nemají běžně Intelligent Light Assistant např. já nemám na svém autě TRAVELLER ASSISTANT a mám jen funkci rozpoznání a zobrazení dopravních značek a LANE ASSISTANT (tedy funkce které souvisí s kamerou) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matej.vanatko Vloženo 17. Červen 2014 Sdílet Vloženo 17. Červen 2014 Tak ale ty to máš dokódovaný ne? Proto jsem taky psal, zda se náhodou výbava Traveller assistant mezi trhy neliší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 19. Červen 2014 Sdílet Vloženo 19. Červen 2014 (editace) Povolení Inteligent Light Assistantu u modelů s Lane Assist. kamerou přes VCDS ZDE Editováno: 19. Červen 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindrous Vloženo 23. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2014 Zdravím, jak úspěšně funguje automatické přepínání dálkových a tlumených světel? Je v systému nějaké nastavení citlivosti? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 23. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 23. Červenec 2014 Citlivost nastavení má 3 stupně. Já používám to nejcitlivější = časné přepnutí. Přepíná spolehlivě a včas, dokonce rychleji než já bych přepínal ručně. To platí když se objeví auto naproti. Samozřejmě nepředvídá, když jsou např. vidět za zatáčkou světla reflektorů, nebo před vrcholem kopce. Ale jakmile se auto objeví, tak přepne velmi rychle. Bohužel jsem zatím neměl v praxi možnost vyzkoušet na jakou vzdálenost zapne dálkovky, když přede mnou jede vozidlo. Trochu mě překvapila logika: myslel jsem si, že zapnu dálkovky a on je za mě včas vypne. Je to ale jinak - když je zapnu ručně, tak je nevypne. Musím to nechat na asistentovi, aby si je v případě potřeby sám zapnul a pak je zase sám vypne. Ale je to jen otázka zvyku, než člověk přijme jeho logiku. Přesně je to popsáno v manuálu. Takže shrnutí: velká spokojenost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindrous Vloženo 23. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2014 A funguje spolehlivě i například když auto vjede z klasické rychlostní silnice do města, kde je pouliční osvětlení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.