Přejít na obsah

Napájení GPS,Kamera,LCD


rcm

Doporučené příspěvky

Tak jsem  po  bádání  tento problém vyřešil.  bez rizika poškození  vnitřní  elektroniky napájím u  své  Octavia II FL všechny tyto  tři  věci z vnitřního osvětlení, bez  nutnosti tahat další kabeláž.  Jde to ne , že ne.  Takže ve stručnosti  jak jsem udělal .  Stávající stav : vnitřní  osvětlení se standartními žárovkami  (10+5+5) = 20 W , bere při cca 14 V  cca 1,5 A  v předu a to samé vzadu. K tomu  má doveden kabel  ro/sw na T3c-2  (červenočerná) s trvalým (+U) napětím o  průřezu 1 mm2. Centrální jednotka spíná žárovky na zem přes dva kabely  o  průřezu 0,5 mm2  přivedené na T3c-1 a 3. (To samé vzadu. Celé to jistí  pojistka číslo 15  o nominále 5A. Úprava : 1.) Výměna žárovek za led - čímž se snížil příkon z  2 x 20W na  2 x 6 W.   2.) Přetažení  (+U) z T3c - 2  vzadu jako druhé napájecí napětí (jen pro jistotu a nižší proudovou zátěž kabeláže ) pro samostatné napájení GPS.  

3. Připojení  těchto plusových napájecích napětí na dva  zdroje 12V/5V - oba zdroje jsou připojeny přes 1 A pojistku a uloženy ve střeše. (v universální platové montážní krabičce z GM )     4) výstup 5V zdrojů   je připojen na konektory ve  stropním obložení před stropní svítilnou . (Jeden pro  trvalé napojení LCD v zrcátku - 12 V  pro parkovací kameru a další dva  pro napájení GPS a Kamery na čelním skle.  5.) Kostra - a tedy záporný pól je vyveden z pájecích  oček ,pod šrouby  upevňující stropní svítidlo ke karoserii vozidla. 6.) Kamera vykazuje maximální odběr při zapnutí všech funkcí z palubního napájení vozidla   0,32 A  , GPS  odebírá 0,56 A a LCD ve zpětném zrcátku  odebírá 0,4 A    6.) Závěr : před  úpravou  byl maximálně odebíraný proud u předního osvětlení  cca 1,5 A a příkon 20W . (to samé vzadu) . Po úpravě je v přední části příkon snížen na  14W a maximální proud 1A a v zadní části je příkon 16W a proud do 1,2 A. Přičemž zátěž spínače centrálního ovládání  byla snížena z 3A na 0,8 A.   Hodnoty jsou reálně naměření starým dobrým ručkovým avometem  z Metry Blansko a už mi jen zbývá vše smontovat dohromady.  Za případné připomínky děkuji .

Editováno: , autor: rcm
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...