Červenec 17, 201213 r Urcite to jde odstranit jemnymi smirgl papiry kdy od hrubejsiho po nejjemnejsi ( pod vodou nebo navlhcenym) se da docilit onoho vysledku. Ale bal bych se ze to dlouho nevydrzi, na plastu je ciry lak s UV filtrem ktery odstranite a pak to asi zloutne mnohem rychleji.
Červenec 17, 201213 r A není to třeba od ostřikovačů světel, když na teplej světlomet stříkne chladnější kapalina. Pokud to tedy nemaj i světla bez ostřiku.
Říjen 11, 201212 r No vidíte. Kdo nezkusí nepozná,ale nic takového se s tím neděje. Někdo to někde vypustil z hlavy a žloutnutí se řeší všude . A toto poškození když budeš řešit brus papírem pod vodou,tak si nezapomeň vzít tak 14dní dovolené. Ale pravdou je,že to uděláš,to jo bez pochyb
Říjen 12, 201212 r Mno kolega v práci má Boru a ty paraboly už měl opradu hodně zašlý (né popraskaný, ale hodně zežloutlý). Nechal si je rozleštit a vypadaly skoro jak nový, ale během měsíce mu to rapidně opět zežloutlo a měl to ještě horší než před tim a to o dost. Když sem to viděl, tak se mi ani nechtělo věřit, že sou to ty samý...
Říjen 20, 201212 r Je otázka,co způsobuje to žloutnutí. Já se s tím nikdy nesetkal a to fakt neřeším co je to za světla. Ledaže by pak někdo použil na čištění nějaký sajrajt,fakt nevím,ale nikdy jsem to neviděl. Upraveno Říjen 20, 201212 r od Wojnar Necituj poslední příspěvek!!
Říjen 22, 201212 r Mno ono se stačí kouknout na jakýkoliv auto, co má plastový paraboly a je starý víc jak 7 let, tak to maj zašlý všichni...Je to prostě degradace materiálu :-( Já už došel k názoru, že pomůže jen koupit nový, ale pač moje chrochta za tento rok spolikala opravdu hodně za servis, tak se mi už do týhle "kosmetiky" investoval 6000 fakt nechce
Říjen 22, 201212 r Pánové nevím jestli to není blbost,ale žloutnutí parabol a plastových skel má ůdajně způsobovat nekvalitní autožárovky. Já mám auto dovezené z italie 9 let tam pobívalo a plasty na světlech jsou moc moc moc zachovalé. A určitě se neměnili.
Říjen 22, 201212 r Ty jsi dneska poslouchal Motožurnál, že? A víš kdo topovídal? Pán z Helly. Nic jiného bych od něj nečekal. Ten taky mj., říkal, že asijští výrobcí používají místo skla plast. To jsem málem upadnul.
Říjen 22, 201212 r Ne uřčitě jsem Motožurnal neposlouchal a taky jsem psal,že je to možná blbost. Někde jsem to četl.
Říjen 23, 201212 r No tak určitě se dají poškodit silnějšíma žárovkama, než tam patřej a věřim, že i nekvalitníma šuntama. Nicméně i když se k nim člověk bude chovat slušně, tak stejně začnou mléčnatět s věkem resp najetejma km. Pokud po 9 letech vypadaj jako nový, tak bych se vsadil, že sou už měněný, pač takový ty story, že to auto před tim vlastnili důchodci a že jen 9 let stálo v garáži už opravdu nežeru. Vždy to bude omlácený od šutrů a zašlý ze sluníčka...Věřim, že existuou firmy, co to dokážou rozleštit a pak překrýt novou ochranou vrstvou a né to jen doma zbastlit nějakou bruskou od Horsta...Jenže najít tu firmu....
Říjen 23, 201212 r Tak uřčitě ty moje světla měněné nejsou. Mrkal jsem na kod výroby. Ale je fakt,že mohly být leštěny někdy. Kamarád má 4 roky staré VW a světla zažloutlá a mléčná,že není pomalu vidět parabola.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.