Publikováno Červenec 18, 201411 r Zdravím, koupil jsem Fabii 1.9SDI a nesvítí mi kontrolka elektroniky motoru při zapnutí klíčku před startem (nerosvítí se a nezhasne jak by měla). Nevím kde je chyba. Zjistí VAG špatnou kontrolku v budících? Abych to zbytečně nekuchal. Nevytáhl bazarník nějakou pojistku, aby to zamaskoval? Díky.
Červenec 18, 201411 r jj zjistí, myslím že se to jmenuje zkouška akčních členů. Upraveno Červenec 18, 201411 r od Supermarine_Spitfire
Červenec 18, 201411 r Autor Tak jsem zjistil, že kontrolky v budících jsou ledky. Takže tam chyba asi nebude... Třeba to tu kontrolku vůbec nemělo. Je to fabia combi classic 1.9SDI r.v. 12/2002, model 2003. Třeba ji někdo máte, tak poraďte , prosím! K této úvaze mě přimělo téma http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=5714 kde Octavia 1.9TDi/81kW z r.v. 11/2000 kontrolku také nemá... Ale Fabia by ji asi mít měla, má novější elektriku. Upraveno Červenec 18, 201411 r od Ubo
Červenec 18, 201411 r Koukni do návodu na obsluhu. Tam se u kontrolek dozvíš, že EPC je pouze u zážehového motoru. http://forum.skodahome.cz/files/file/3-%C5%A1koda-fabia/
Červenec 20, 201411 r Autor Ano kontrolka EPC je uzážehového a kontrolka žhavení u dieslu. Já se ale bavím o kontrolce elektroniky motoru - to je kontrolce se symbolem motoru.
Červenec 20, 201411 r To není kontrolka elektroniky motoru, ale kontrolka systému kontroly výfukových plynů. Upraveno Červenec 20, 201411 r od Supermarine_Spitfire
Červenec 20, 201411 r Já vím, ale obecně se jí tak říká. I tady na foru. I když to není úplně správně.
Červenec 21, 201411 r Autor No v origo návodu Škoda kontrolku vrtulník nazývají "kontrolka elektroniky motoru". Takže by ji asi SDI a TDI měly mít. No mě se nerosvítí ani při zapnutí klíčku před startem (nerosvítí se a nezhasne jak by měla).
Červenec 21, 201411 r jo fakt, máš pravdu, v tom letáku (zkrácený návod) je to jako elektronika motoru. Nicméně chce to zkontrolovat palubku přes vag. Možná ještě kouknout na pojistky 7 a 24 kdyby náhodou. Upraveno Červenec 21, 201411 r od Supermarine_Spitfire
Červenec 21, 201411 r Přátelé pkřídleného šípu, pro: Ubo - v chytrých knížkách, zase nazývají tuto kontrolku - palubní diagnostika OBD pro kontrolu obsahu emisí ve výfikových plynech. Mám Fabii TDI PD 2002 a jsem přesvědčen na 99,9%, že mi také nesvítí. Bude to tím, že tyto dieselové motory nepotřebovaly kontrolu výfukových plynů, u benzínu je to něco jiné. Tam hraje poměr kyslíku ve výfukových plynech velkou roli. Ale, podívám se a dám vědět. Radek.
Červenec 21, 201411 r No nevím, stačí se podívat do motorové sekce TDI a je tam docela dost témat, kde jim svítí tato kontrolka...
Červenec 22, 201411 r Autor Taže nejlepší by bylo, kdyby napsal někdo, kdo má Fabii SDI - zdali tam má kontrolku elektroniky motoru (vrtulník) nebo ne.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.