Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím,

koupil jsem Fabii 1.9SDI a nesvítí mi kontrolka elektroniky motoru při zapnutí klíčku před startem (nerosvítí se a nezhasne jak by měla).

Nevím kde je chyba. Zjistí VAG špatnou kontrolku v budících? Abych to zbytečně nekuchal. Nevytáhl  bazarník nějakou pojistku, aby to zamaskoval?

Díky.

jj zjistí, myslím že se to jmenuje zkouška akčních členů.

Upraveno od Supermarine_Spitfire

• Autor

Tak jsem zjistil, že kontrolky v budících jsou ledky. Takže tam chyba asi nebude...

Třeba to tu kontrolku vůbec nemělo. Je to fabia combi  classic 1.9SDI r.v. 12/2002, model 2003.

Třeba ji někdo máte, tak poraďte , prosím!

K této úvaze mě přimělo téma

http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=5714

kde Octavia 1.9TDi/81kW z r.v. 11/2000 kontrolku také nemá...

Ale Fabia by ji asi mít měla, má novější elektriku.

Upraveno od Ubo

• Autor

Ano kontrolka EPC je uzážehového a kontrolka žhavení u dieslu. Já se ale bavím o kontrolce elektroniky motoru - to je kontrolce se symbolem motoru.

To není kontrolka elektroniky motoru, ale kontrolka systému kontroly výfukových plynů.

Já vím, ale obecně se jí tak říká. I tady na foru. I když to není úplně správně. 

• Autor

No v origo návodu Škoda kontrolku vrtulník nazývají "kontrolka elektroniky motoru".

Takže by ji asi SDI a TDI měly mít. No mě se nerosvítí ani při zapnutí klíčku před startem (nerosvítí se a nezhasne jak by měla).

jo fakt, máš pravdu, v tom letáku (zkrácený návod) je to jako elektronika motoru. Nicméně chce to zkontrolovat palubku přes vag. Možná ještě kouknout na pojistky 7 a 24 kdyby náhodou.

Přátelé pkřídleného šípu,

pro: Ubo - v chytrých knížkách, zase nazývají tuto kontrolku - palubní diagnostika OBD pro kontrolu obsahu emisí ve výfikových plynech. Mám Fabii TDI PD 2002 a jsem přesvědčen na 99,9%, že mi také nesvítí. Bude to tím, že tyto dieselové motory nepotřebovaly kontrolu výfukových plynů, u benzínu je to něco jiné. Tam hraje poměr kyslíku ve výfukových plynech velkou roli. Ale, podívám se a dám vědět. Radek.

• Autor

Taže nejlepší by bylo, kdyby napsal někdo, kdo má Fabii SDI - zdali tam má kontrolku elektroniky motoru (vrtulník) nebo ne.

post-72464-0-49431900-1406015922_thumb.j

• 2 týdny později...

Přátelé okřídleného šípu,

pro: Ubo - u mojí 1.9 TDi PD 2002, nevítí. Radek.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.