Regson Vloženo 29. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2014 Ahoj, mám nového Rapida Spaceback 1.2 77kW (najeto cca 200km) a první co jsem zpozoroval, že se mění tuhost plynového pedálu. Za studena, když auto stojí je pedál měkčí (příjemně), ale po nastartování a ujetí cca kilometru jakoby ztuhne. Byl bych radši, kdyby zůstal tak jako právě za studena a mám pocit, že po převzetí auta to tak bylo (nicméně vzhledem k eufórii z nového auta bych za to ruku do ohně nedal )). Nemáte podobnou zkušenost? Díky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 18. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2014 Ahoj, možná je to nějaká úprava. Já mám Rapida liftback z 8/2013 a při delších jízdách mi vadí příliš malá tuhost pedálu. Nohu si nemohu opřít, když ji trochu uvolním, začnu přidávat plyn. Naštěstí mám tempomat, ale jinak bych větší tuhost uvítal... Takže buď rád, jestli to tak máš :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rfikus Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 já vypozoroval ze při malém pohybu se trochu zadrhává a vrže :-) prostříknu to nějakým mazadlem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Supermarine_Spitfire Vloženo 20. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2014 já zjistil, že mi dělá plynový pedál taky to samé co rfikusovi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 24. Říjen 2014 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2014 Ahoj, mam zrejme stejny problem. Plynovy pedal jde ztuha, dela to pri mirnem seslapnuti a jen pod urcitym uhlem tlaku na pedal. Zene jsem zakazal s autem jezdit, bojim se ze se plyn zasekne. Rapid jde hned do servisu. Auto je v zaruce a zadne promazavani delat nebudu, za mne je to dalsi z vad rapida Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rfikus Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Tak jak jsi dopadl? vyřešili to nejak? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 4. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2014 Rapid je aktualne v servisu, ukazoval jsem to servisakovi. Mluvil o promazani. Zitra dam vedet jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 Takze. V servisu podal promazali, to bohuzel nepomohlo. Pedal resp. mechanismus se v urcite poloze jakoby prici. Obavam se, ze jde o mechanickou vec, Zitra tam jedu znova, bohuzel jsem nemel cas pri prevzeti to resit vice- vyzkousel jsem ale oprava nepomohla. Dam vedet co bude dal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rfikus Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 mno ale je nas tu víc takže jde o seriový problem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 5. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2014 (editace) Vypada to tak. Je to dost neprijemne. Me to dela jen pod urcitym uhlem seslapnuti pedalu a hlavne klade odpor pri mirnem a jemnem davkovani plynu. Dnes jsem mel problem s rozjezdem do kopce, plyn nejdriv kladl odpor, jak jsem mitne pohnul nohou tak povolil. Zitra to jedu urcite resit, budu zadat o vymenu. Obavam se aby se plyn nezasekl nebo nesel zmacknout v nejake potrebne situaci. Je to fakt dost blby problem Editováno: 5. Listopad 2014, autor: acom 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 6. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2014 Takze. Plynovy pedal alespon me ze zadrhava, protoze ma vuli, vikla se z prava do leva. Sice malo ale to staci aby zadrhnul. Pedal se nesmi nijak vikat. Prodejce pedal vynda a zkusi opravit, pokud to nepujde tak vymena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 8. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2014 mě dělal to samé, ale spíš jenom v létě, teď ne, teď vrže, protože má malý vakl a zjistil jsem, že na pedál tlačím né kolmo, ale i trochu do strany... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rfikus Vloženo 9. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2014 přes den nebo večer kdy člověk chce vychutnat tichou jízdu je to strašny!!! to jsem takhle vezl manželku a první věc co řekla byla že to auto už vrže a to je nový :-))) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 16. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2014 už to někdo řešil v servisu ? začíná mě to srát čím dál tím víc, jenom se bojím, že další pedál může taky vrzat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
architect Vloženo 19. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2014 Pripájam sa do rodiny "postihnutých". Včera som spozoroval jemné zadrhávanie plynového pedálu, ale prikladal som to skôr na vrub mokrej podrážke na topánkach, nakoľko pršalo. Dnes sa to však zopakovalo znova. Navečer som strčil hlavu pod volant, zasvietil som si tam baterkou a snažil som sa nasimulovať ten pohyb, aby mi pedál začal vydávať ten vŕzgavý zvuk. A podarilo sa. Keď sa tlačí na pedál priamo a nie zo strany, všetko je ok. Akonáhle sa zatlačilo zľava doprava, akoby priečne, vŕŕŕz-vŕŕŕz. Príčina je úplne jednoducho vysvetliteľná. Pedál je z tvrdého plastu, ktorému proste chýba potrebná miera viskozity a používaním si pohyblivé časti akoby sadli (mierne obrúsili vzájomným trením) tým vznikla vôľa možno 0,05mm a možno omnoho menej, čo však dáva priestor k tomu aby sa pohyblivé časti nedotýkali po celej ploche, ale "po hrane". Nechcem byť zlý prorok, ale mám obavu z toho, čo som videl (mechanické prevedenie plynového pedálu), že tento problém sa jednoduchým premazaním neodstráni. Samozrejme, že mi to vadí, tak som tam prskol silikónový olej a uvidím. Teraz tam problém nie je, ale čas ukáže, kam sa to bude vyvíjať. Určite nemienim šaškovať s premazávaním pedálu každých 1500km. Bude sa k tomu vyjadriť Škodovka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasekvvv Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 V rámci řešení jiného problému mi v servise dělali i "akci 20V4", týká se právě kontroly plynového pedálu - u mě prý OK. Asi to bude obsáhlejší problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 (editace) A jéje, zase něco, na čem se šetřilo nebo kde zas neuhlídali kvalitu. Řekl bych, že problém vadných pedálů bude opět nejspíš u čínského dodavatele (kde jinde se to asi vyrábí?), nejspíš použili blbej plast.Dnes jsem kontroloval svůj pedál (auto z 04/2013) a má jen neznatelnou vůli, z hlediska mé profese konstruktéra, normální. Editováno: 20. Listopad 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Yosef Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Miklisku, koukám, že nějak omlazuješ rapida. Mě to také přijde, že jsem ho kupoval včera, ale už to budou dva roky. Plynový pedál zatím v pořadku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 24. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2014 V rámci řešení jiného problému mi v servise dělali i "akci 20V4", týká se právě kontroly plynového pedálu - u mě prý OK. Asi to bude obsáhlejší problém. stále sa nemôžem dopátrať,čo to je za servisnú akciu tá 20V4 ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 24. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2014 (editace) Malé info z ETKY - za dobu výroby existují už tři typy plynových pedálů pro 5r a 6r mechanickou převodovku: 6R1 721 503 B (>>04.11.2013), 6R1 721 503 F (04.11.2013>>26.05.2014) ten je vyřazen 01.09.2014 z výroby i pro ND a je nahrazen zatím poslední verzí 6R1 721 503 H (26.05.2014>>). Takže bych řekl, že vozy z období 11.2013 až 05.2014 potencionálně mohou mít nějaký problém...... Editováno: 24. Listopad 2014, autor: miklisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rfikus Vloženo 24. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2014 Mam auto cca 2 měsíce takže po datu 26.5.2014 ------ a pedál vrže s odporem... cím menší pohyb tím víc se kouše, ale funguje... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 25. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2014 Poslední verze taky nemusí být ta nej.... to je jedna varianta, u ŠA ne neobvyklá. Druhá je ta, že pedál může být klidně vyroben dřív (v PRCu), než tvoje auto (v ČR), takže klidně termín do 26.5.2014 mohl stihnout. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2014 já mám auto vyrobený koncem června a pokud tlačím do strany tak vrže a nepatrně zadrhává... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kasekvvv Vloženo 26. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2014 Tak se zkus zajít optat do servisu. Mi bylo řečeno, že ta kontrola je preventivní akce ze strany výrobce, takže o tom už musí vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acom Vloženo 27. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2014 Nekdo to tady popisuje. Problem vznika kdyz ma pedal bocni vuli. Jsem domluveny na vymene. Dam vedet jak jsem dopadnuk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.