Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dnes provedena vymena plynoveho pedalu.

Asi jsem uchylny nebo tak neco ale chod vymeneho pedalu je divny, takovy gumovy. Musim si pujcit v praci nejakeho rapida a srovnat.

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

zítra jdu na výměnu pedálu, šel jsem reklamovat silentblock a při povídání o projevu v mrazech jsem začal i o pedálu a on že o tom ví, že tam je servisní akce, tak že se koukne do kompu jestli tam také patřím, mrknul a zítra mi to vymění... Dám vědět jestli to pomohlo...

Editováno: , autor: Rypicong
Vloženo

Neboj, mně nepraskne, ale jsi na automobilovém a technickém foru, tak používej správné názvy. Ono se to tady objevuje stále dokola, dokonce v názvech témat. Pak sem přijdou méně informovaní lidé a jsou z toho zmatení. O nic jiného nejde. ;)

• o 3 týdny později...
Vloženo

a jaký máš pedály ? klasické nebo sportovní ?

ono se to může zdát úsměvné, ale pokud prší, máš mokrou podrážku bod a dochází mezi pedálem a botou k velkému tření :) Ona totiž podrážka při práci s plynem po pedálu klouže...

Vloženo (editace)

Pedály normální, a ne, určitě to není mokrou podrážkou :D ten pedál je prostě tužší :-)

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Vloženo

je to divný, pochybuju, že by to bylo z takového plastu, který hodně saje okolní vlhkost a tím se mění jeho vlastnosti...

Já jsem si také myslel že ho mám tužší při dešti ale i sněhu v zimě ( kdy je paradoxně nižší vlhkost prostředí ), ale bylo to jenom o tom, že mokrá gumová podrážka adidasek prostě drhne po po hliníkovém pedálu :)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Takze dnes som riesil popri prezuvani na letne aj vrzgajuci plynovy pedal...ako naschval to pri vyssich vonkajsich teplotach aktualne prestalo vrzgat...ale aspon pozreli do pocitaca a zistili ze mna sa vymena netyka a potom ho aspon preventivne precistili a premazali...momentalne ziadne vrzganie ani pukanie....ak to tak ostane tak som spokojny :) este sa ma prijimaci technik pytal ci si nechcem este spravt vylet do tatier aby sa to pripadne znova prejavilo pri nizzsej teplot a potom by som ho pedal znova prisiel ukazat :D

Vloženo

Dnes během návštěvy servisu vyhledány pro Karkulku dle VIN v databázi ŠA tyto servisní akce.

1/8171 Akce 20V4 - Plynový pedál

2/8171 Akce 48L7 - Řídící jednotka posilovače řízení

Podrobnosti a důvody k uvedeným akcím neznám

Vloženo

Jedná se o kontrolu i zde popisovaného drhnutí plynového pedálu a nějakou kontrolu (resp. přehrání softwaru) řídící jednotky směrem k posilovači.

Toto jsem absolvoval.

Vloženo

Jedná se o kontrolu i zde popisovaného drhnutí plynového pedálu ...

Nesmysl, akce 20V4 je toto (a s drhnutím nemá tudíž nic společného):

Technické pozadí:

U postižených vozů Rapid může v ojedinělých případech docházet k rozsvícení kontrolky EPC, případně žhavení a současně s tím i rozsvícení kontrolky ESP. Motor je následně uveden do nouzového režimu. Důvodem je nedostatečný kontakt mezi pinem a odporovou destičkou plynového pedálu.

Řešení:

U postižených vozů proveďte kontrolu, případně výměnu plynového pedálu.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...