Publikováno Srpen 14, 201411 r Zdravím! Mám Superba FL 2013 1.8 TSI. Teď najeto kolem 24-25k a trápí mě jedna věc. Po nastartování pár sekundy, jakoby skáčou otáčky. Sice je to v rozmezí asi 200 ot. a jen pár sekund, ale i tak se chci zeptat, jestli je to normální je odkaz na video, které jsem natočil. Děkuji
Srpen 14, 201411 r Autor No rekl spis pri studenem startu, ale pri vysokych venkovnich teplotach. Kdyz je motor jeste horky, takt o rozhodne nedela.
Srpen 15, 201411 r Nemůžu se na to video teď dostat, ale co se týče prvního startu po delší době stání tak to mám podobné. Otáčky asi 1100, nějakých 15 vteřin nepatrného kolísání a pak se to ustálý na 800 ot/min a je to ok. Je zajímavé, že mi to neudělá úplně pokaždé, ale nevypozoroval jsem souvislost s venkovní teplotou a spíš bych řekl, že v zimě je to lepší. Podle mě je to vlastnost tohoto motoru a někdo mi říkal, že to prý souvisí snad s nastavováním emisí, nebo co. Upraveno Srpen 15, 201411 r od hansHK
Říjen 27, 201410 r Mám 1.8 tsi, model 2010 a dělá mi to samé v průběhu cca 10 vteřin, studený motor. Mělo by se jednat o nastavování emisí řídicí jednotkou. Nicméně to by mě ani tak nevadilo, jako kolik mi žere superb oleje
Září 1, 20214 r Dobrý den také řeším problém s otáčkami při startu,také se mi houpají otáčky motoru ale zajímavé je to když odpojím váhu vzduchu tak pokaždé motor normálně naskočí anýz by kolísali zajímavé váha vyměněna a stále stejný problém. 😁
Září 1, 20214 r Jestli tím myslíš jev při studeném startu (viz video nahoře), tak neřeš. Nejedná se o vadu motoru, ale jeho vlastnost - fáze zahřívání katalyzátoru.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.