Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

v SK cenníku O3 je to za príplatok 102 €, takže myslím, že ako originálne príslušenstvo + montáž to bude aspoň 200 €

nejaký veľký prínos v tom ale podla popisu nevidím. väčšinu tých údajov už roky mohol zobrazovať maxidot ( tu na fóre to niekto ponúkal ešte do O1 ) alebo v O3 infotainment. 

Smartgate mám namontovanou v Rapidu a v Octavce. Funguje pres Wifi.

Aktuálně můžete využívat několik aplikací:

ŠKODA Drive

ŠKODA Performance

ŠKODA MFA

ŠKODA G-Meter

ŠKODA Service

Smart racer

Osobně používám jen Škoda Drive a Performance

Upraveno od bozskydave

To je otázka trhu, pokud bude víc uživatelů WP tak na to bude i víc aplikací... pokud se nepletu je to stejně otevřený systém jako např. Android, IT experti ať mě případně opraví...

Mám dotaz, k čemu je tato funkce dobrá, když všechno ukazuje palubní počítač. Na to se přece nemusím dívat v mobilu, když to mám vše v autě na maxidotu.

A to je velmi dobra otazka. Ono celkově některe ty aplikace umi vic než pp, mam dojem že jsem si u jedne všiml i přetiženi, u jine zas zaznam trasy , spotřeby pro dany okamzik, je tam toho vic. Bohuže ještě jsem neměl čas všehny funkce vyskoušet :(

• Autor

To vždy když vlezete do auta, připojíte se ručně na smartgate a pak to tam zůstává v těch aplikacích uloženo? nebo to sledujete za jízdy?

Podle mě auto posílá do telefonu data a je jenom věcí aplikace v telefonu, co s těmi daty provede a zda je i uloží. Předpokládám, že to posílá i jiná data, než co je možno vidět na maxidotu (např. teplota výfukových plynů, kroutící moment, teplota nasávaného vzduchu atd. atd., to mi aspoň posílal BT konektor OBDII). Zda to chce někdo sledovat za jízdy, nebo s tím nakládat jinak, je už čistě individuální záležitost. 

ručně se ke Smartgate nepřipojuješ pokud máš v telefonu zapnutou WIFI stačí jednou zadat VIN jako heslo ke smartgate WIFI a pak už se to chová jako každá známá WIFI a připojí se automaticky.

Upraveno od bozskydave

Moment, takže ta věc se připojí k WiFi v autě, takže mobil přijde o data? No to je pěkně na prd :-)

Aktualně ano, ale bude to vyresene z update, respektive mozna uz i je update :)

To by mě zajímalo, jak to bude fungovat...

Tohle je spíš problém telefonu, respektive toho jak to funguje, že když jsi na wifi, data se vypnou, abys neutrácel... to není problém auta.... proč nepoužívají bluetooth, wifi je na toto zbytečné... ne?

Ale možná to špatně chápu....

pokud máš iOS tak ti data v telefonu normálně fungují. U androidu bude/je řešena komunikace přes WIFI Direct, takže data v telefonu ti taky pujdou.

Upraveno od bozskydave

Dík za doplňující informace.

Pro WP si myslim appky taky budou, prece jen zastoupni v CR ma WP docela dost.

• 3 týdny později...
  • Autor

ale v google play to nevidím ...

Dufam ze to tam ani nebude ...

• Autor

a já doufám že bude :-)

a co nejstabilnější OS na trhu, tedy Windows Phone?

pro co? nejstabilnejsi OS na trhu? :D tak musim rict, ze jsem se ted docela fajnove zasmal

Byl jsem nadšen pro Smartgate, ale trochu už bych byl opatrnější. Data se do telefonu buď přenášejí přes WiFi, což ale telefon odpojí od mobilních dat. Faktem je, že to za jízdy asi moc potřeba není, ale mně by to třeba vadilo. Google maps se zobrazováním aktuální ucpanosti silnic je pak nepoužitelná a najde se dost jiných příkladů (třeba kdo používá telefon k navigaci a ta je dynamická). 

Nebo to přenáší do telefonu data přes Bluetooth, ale pak se telefon nepřipojí jako handsfree k autu.

Takže řešením je pro tuto funkci používat další telefon. Pokud nechci data ze Smartgate  vidět v reálném čase, může ležet třeba v tašce. Ale pokud je chci vidět za jízdy, tak už musím mít držák a místo na další přístroj vedle normálního telefonu. 

Jinak diskuse o Androidu a Iphonech tu už několikrát byla a je nesmyslná. To je jako s příslušenstvím. Každý systém má své plusy a minusy a každý uživatel má své preference. 

Nebo to přenáší do telefonu data přes Bluetooth, ale pak se telefon nepřipojí jako handsfree k autu.

@boban1108 Zeptám se tě, máš v autě Smartgate? jelikož přes Bluetooth SmartGate nekomunikuje, pouze přes WIFI. Asi si to pleteš s BT OBDII, které tě opravdu odpojí od Handsfree a při využití WIFI OBDII i od internetu např u iPhonu.

• Smartgate na iOS - funguje suprově, internet běží. Zkoušel jsem i OBDII s WFI a to mě od internetu odpojilo. Takže Smartgate v tomto ohledu super.
  • Smartgate na Androidu - aktuálně aplikace ještě nevyužívají WIFI Direct, takže internet nefunguje. V dalším updatu aplikací by již měl být WIFI Direct podporován a tím i půjde v telefonech internet i s připojeným telefonem ke smartgate. Zároveň může aplikace běžet na pozadí jako servisa, takže telefon můžeš mít třeba v tašce ;-)

Upraveno od bozskydave

@ Aleš_BX: Zásadně používám Android. 

@bozskydave: BT přenosem jsem skutečně myslel OBDII, které jsem dříve používal (nyní už ne) a které poskytuje stejné služby jako Smartgate (aspoň se domnívám, protože Smartgate nepoužívám). Na WIFI Direct jsem zapomněl. To problém samozřejmě vyřeší. 

Upraveno od boban1108

OBD a Smartgate se chovají trošku odlišně, ale vesměs zobrazují v telefonu stejná data. Smartgate je ale přesnější.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.