15degren Vloženo 23. Březen 2019 Sdílet Vloženo 23. Březen 2019 Tak v prvé řadě reklamuj ten chip, protože v rozmezi 90 a 100 kW mají ty 1.6 TDI už ze serie.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ciki25 Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Chiptuning mi robili v profituning.sk na pobočke v Bratislave. Celú dobu som bol osobne pri tom, pred tuningom aj po tuningu bolo auto na brzde, kde som naživo videl rozdiely. Pred úpravou malo auto 77,2 kw a po úprave 97,9 kw (CAYC motor má v sérii papierovo 77kw, 90 až 100 určite nie). Tu by som chybu nevidel. Zaujímavé ale je, že dnes som najazdil cca 40 km a zatiaľ sa mi nič nerozsvietilo, auto má stále prejavy spomenuté v predchádzajúcom príspevku, ale kontrolka žhavenia nebliká. V sobotu som najazdil 15 km a rozblikala sa 3 krát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 no tak to máš nějakou vyběhanou plečku. 1.6 TDI 77kw má reálně 77kw tak po 500K km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Veigend Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Ne to nemá, moje při 90k km měla taktéž 78kW. Vyšší výkony mají možná tak novější SW, hlavně DG... Ale to jsme těžce OT... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ciki25 Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Najazdených mám akurát 110k km. Teraz som absolvoval 300 km jazdu a kontrolka žhavenia sa nerozblikala. Ja už naozaj neviem, kedy to robí, za akých okolností, preto podozrievam nejakú malú špinu v EGR, ktorá sem tam spôsobí nepresné otvorenie alebo zatvorenie ventilu. Mohli by ste sa prosím vyjadriť k tejto mojej myšlienke? Či by také niečo mohlo spôsobiť moje problémy... Chip tuning ani výkon riešiť nemusíme, videl som výsledky na vlastné oči, čipovalo sa pri 100k km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 25. Březen 2019 Sdílet Vloženo 25. Březen 2019 Já jsem měl ze serie před DG 94 kW s DG to šlo nepochybně ke 100 kw, motor prostě víc táhnul když už konečně zabral... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 29. Březen 2019 Sdílet Vloženo 29. Březen 2019 (editace) Rozpraval som so sefom profi, sam som si dal upravit auto. Vsetky 1.6 TDI CAYC s DG mali slabsi vykon ako tie so starym SW. Aj ja som si myslel, ze to malo viac ale nemalo. Pocitovo to viac mozno ide, je tam vyssi tlak vstrekovania ale vykon mensi. Takisto so SW9972 malo moje auto 77kW 250Nm, merane 2x po sebe. Rozpraval mi, ze maloktora 1.6 ma viac ako 75kW, ze moje malo najviac zo vsetkych co upravovali. Napriklad robil tyzden pred mojim jednu 1.6 a mala len 95koni a 230Nm (maju to aj na stranke). Po uprave mam 108kW a 300Nm (vacsinou robia na 96-102kW). Takze urcite nie je pravda, ze ten motor ma v serii viac koni a takisto s DG SW. Editováno: 29. Březen 2019, autor: cayc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 1. Duben 2019 Sdílet Vloženo 1. Duben 2019 Ani bych neočekával, že ti člověk co se živý chiptuningem řekne něco jiného ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 1. Duben 2019 Sdílet Vloženo 1. Duben 2019 No pred chipom pri vybere som rozpraval asi so 4 ludmi. Kazdy mi povedal, ze DG ma mensi vykon ako stary SW. Maju to odmerane, nemaju dovod zavadzat a ono aj tie vysledky merania pred a po vies dohladat na ich strankach v grafoch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 1. Duben 2019 Sdílet Vloženo 1. Duben 2019 (editace) Zde máš jeden článek kde otestovali vyšší výkon po DG: https://www.auto.cz/uprava-1-6-tdi-kvuli-servisni-akci-dieselgate-zjistovali-jsme-zda-ma-smysl-jezdit-do-servisu-109936 Pak je tu článek ze světa motorů scan časopisu, kde bylo auto na válcové zkušebně a DG SW attakoval 100 kW. I kdyby se ti 1000 profíku od čipování schodlo že seriovka má vždy po 77 kW a DG je na tom ještě hůře, tak to prostě s realitu nemá nic společného. Nikdo si sám pod sebou samozřejmě větev neřeže :-). Církev ti taky nikdy neřekne že bůh neexistuje, samozřejmě že ne, co by pak dělali ? Editováno: 1. Duben 2019, autor: 15degren Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 9. Duben 2019 Sdílet Vloženo 9. Duben 2019 Cize nemam verit tomu co predo mnou namerali ale mam verit clanku, ktory zaplatila Skodovka? To auto malo aj nove vstrekovace v tom teste co si poslal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ciki25 Vloženo 4. Květen 2019 Sdílet Vloženo 4. Květen 2019 Ahojte, chcel by som vám popísať riešenie, problém sa mi konečne podarilo vyriešiť :) Na chybe bol chiptuning, ale nie v takom zmysle, ako som si myslel (že by zle upravili softvér), chyba bola v nepozornosti človeka, čo mi ten chiptuning robil. V aute som mal najnovší softvér, tj aj DG aktualizáciu. Pri chiptuningu mi povedal pán, že na môj motor (CAYC) to robia tak, že ak mám najnovší softvér, najprv nahrajú starší softvér, lebo že je spoľahlivejší, a na ňom následne vykonajú úpravu. Ako povedal, tak aj spravil. Problém bol, že pri 1.6 TDI spočívala DG aktualizácia v samotnej aktualizácii softvéru A vo vložení plastovej rúry, ktorá redukuje a usmerňuje nasávaný vzduch pred váhou vzduchu. Pri chiptuningu mi nahrali starší softvér, ALE zabudli vybrať tú plastovú rúru von - to bol zdroj všetkých problémov. Zbytočne som vymenil čisto novú originálnu váhu vzduchu za 200 Eur, prečítal kopec diskusných fór a preštudoval hádam všetko, čo sa týkalo témy. Keď som tam nakoniec zavolal, pán hneď vedel, že zabudol vybrať rúru, lebo symptómy tomu napovedali. Vybral som si to doma sám a už 5000 km nemám žiaden problém (ani blikanie kontrolky žhavenia, ani žiadne trhanie motora, čo som popisoval v prvom príspevku). Ponaučenie: Ak niekomu z vás budú nahrávať staršiu verziu softvéru, uistite sa, že vám vybrali aj plastovú rúru obmedzujúcu prietok vzduchu, ak tam bola pri aktualizácii vložená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 4. Květen 2019 Sdílet Vloženo 4. Květen 2019 Spíš bych si z toho vzal ponaučení: nejezdit k diletantům Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 5. Květen 2019 Sdílet Vloženo 5. Květen 2019 Aspon sa pochval, kde si bol. Ja ked som riesil chip, tak jeden mi navrhoval, ze necha DG + usmerovnac v sani. Mne sa to nepacilo. Potom som bol v znamej sk firme, ti mi nechali 9972 SW, akurat nahrali upraveny podla seba. Mam teraz 108kW a som maximalne spokojny. Regeneracia kazdych 700km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ciki25 Vloženo 14. Květen 2019 Sdílet Vloženo 14. Květen 2019 Chiptuning mi robili v profituning.sk na pobočke v Bratislave, spomínal som to už v príspevku vyššie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pietrokladno Vloženo 21. Září 2019 Sdílet Vloženo 21. Září 2019 Cus chlapy mám 1.6.tdi 77kw a začalo mi blykat žhavení a padá to nouzaku vyšší spotřeba a nejedeto a diagnostika my napsala snímač 1 výfukových plynů bude to egr nebo jenom ten snímač je to velký rozdíl v penizich dik Zobrazit skrytý obsah Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas S Vloženo 3. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 Ahojte, vie mi niekto vysvetliť, čo vyjadruje na diagnostike položka EGR chyba (EGR error) v %? Približne polhodinovú jazdu v meste som pozoroval tento údaj a zároveň logoval dáta. Pri jazde a manipulácii s pedálom akcelerátoru sa táto hodnota pohybovala v rozmedzí +- 3%. Avšak najvyššie hodnoty dosahuje pri voľnobežných otáčkach, tzn. pri rozjazde, pri "hraní" sa s plynom počas státia. Prikladám aj grafy. Na grafoch sú hodnoty 1. EGR chyba, 2. otvorenie EGR, 3. Otáčky motora. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 5. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2019 Řekl bych, že egr chyba je odchylka od požadovaného průtoku spalin zpět do motoru vyžadového řj. Dělá ti to nějaké problémy? Dle grafu to vypadá dost šíleně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas S Vloženo 5. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2019 Jeden - dva krát za polroka mi vyskočí kontrolka žhavenia - porucha EGR. Vypnem zapaľovanie, zapnem a pár mesiacov mám zase pokoj. Okrem tohto žiadny iný problém. Auto ide pekne, spotreba dobrá, nešklbe a DPF bez poruchy - pravidelné regenerácie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 5. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2019 Z toho grafu mě vyplývá, že řj by ráda přivádela zpět spaliny, ale egr je zavřený, ikdyž má být otevřený. A tak pořád dokola. Je v rozmezí 1500-2500 ot. Věčně zavřený, přitom právě v těch otáčkách má nejvíce fungovat a nad 2500 má být zavřený. Jako by do toho někdo rýpal a egr začal fungovat přesně opačně jak má. Chová se nějak divně. Nerypal někdo do softwaru? :/ myslím si, že na toto ti ani nový egr nepomůže. Vypadá jako by byl opačně nastavený. Doporučil bych poslat graf do autorizaku s žádostí o pomoc a třeba i nějakému ciptunerovi. Mě často poradili. Nemáš příliš často regenerace? V autorizaku ti ale nejspíš budou chtít vyměnit egr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas S Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 Do softwaru nerýpal nikto, pokiaľ viem. Regenerácia spúšťa pravidelne každých 750 km (750 km je asi kilometrické obmedzenie, lebo pri 750 km od poslednej regenerácie mám Soot Mass Calculated tak na úrovni 20 g a hodnotu Measured ešte nižšiu - cca 10 g). Skúsim ešte vytvoriť graf, kde bude ten EGR podrobnejšie vystavený podmienkam, kedy má byť otvorený a zatvorený a pridám to sem na posúdenie, či teda pracuje s otvorením a zatvorením správne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 Prd špatně nastavený. Zasekává se mu rohatka.... Sundat elektromotor, prostříknout nějakým uvolňovačem a pěkně prstem rozhýbat, než zhoří motorek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JIRIK87 Vloženo 10. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2019 Chci se zeptat, někdo TIP na servis v Moravskoslezském kraji, kde by jste doporučili provést výměnu EGR? Nemá někdo zkušenost s autorizákem v situaci, kdy DSG SW je přehrán zpět a potřebovali jste vyměnit EGR? Počítám že Vám jej zase nahodí na nejnovější, akorát s příplatkem. Evidují se někde tyto opakované přehrávání na DSG? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dejv-rod Vloženo 19. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2019 Tak jak to tu čtu, tak že mi odešel EGR na moji 1.6tdi 55kw fabii ve 265000km je úspěch Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivanko Pujari Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 V 23. 3. 2019 na 22:28, 15degren napsal: Tak v prvé řadě reklamuj ten chip, protože v rozmezi 90 a 100 kW mají ty 1.6 TDI už ze serie.... Rozšířit V 23. 3. 2019 na 22:28, 15degren napsal: Tak v prvé řadě reklamuj ten chip, protože v rozmezi 90 a 100 kW mají ty 1.6 TDI už ze serie.... Rozšířit Dobrý deň Prosím vás menil som turbo na superb 2010 1.6 tdi 77kw a začalo mi svieťit kontrola žaveni a kotrolka motora môže to byť AGR VENTILU alebo stači keť to vimažem ?ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.