Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Citovat

To nikdo nemá vyfocené vlastní auto v noci? :)

:(  hmm, ale ta fotka i video pouze ukazuje jak tu situaci zachytil nějaký mobil... je to nic neříkající protože nevíme jak je nastavená barevná teplota a jakou má citlivost foťák

Tak v tom pripade budes musiet prist osobne ;-) 

• 7 měsíců později...

Ted jsem přešel ze SB (po 1 roce) se sériovými H7 (a svítí dost dobře) na SB s xenony

a rozdíl vnímám následovně:

- osvícení je sytější

- svítí i více do šířky, lepší přehled o okolí a nasvícený i vedlejší pruh, to překvapilo nejvíc

Připnutí dálkových je poznat, ale je vidět jiný odstín-barevná teplota,

sakra BiXenovy budou až od června.

Skoro každou druhou trasu jezdím za tmy, takže pro mě dávají smysl.

• 2 týdny později...

Ten rozdil tam nebude tak patrny. Oboje je LOW varianta, takze mezi sebou ten rozdil (BiXenon vs Xenon) moc nepoznas, maximalne tak v teplote/barve svetla :) 

• 2 roky později...

Vzhledem k přítomnosti světelného senzoru a parkování ve tmavé garáži mi dlouho vrtá hlavou...jak moc vadí xenonové výbojce časté problikávání? Není to ještě horší, než když svítí pořád?

Je to pro ně horší. Mžeš nastavovat vynucení denního svícení, než vjedeš do garáže, aby se kvůli té chvilce nezapínaly, jenže to se Ti zase bude ošoupávat vypínač :-) Já všechny takové věci kolem auta neřeším, to je jednodušší se zbláznit. První Rapid měl přes 100 tisíc a výbojky původní, současný má 40 denního ježdění a také drží. Pokazit se může vše i nové.

Přesně tak, lehce řešitelný další pseudoproblém. Až na to ošoupání...

Kdybych tím autem jezdil (jen) já, tak si to samozřejmě vyřeším po svém. Každopádně jsem doufal, že jsou na to výbojky stavěné, když už je automatika tak týrá a používají se i pro světelnou houkačku. :-/

Tak druhého uživatele nauč používat to kolečko vlevo. Světelnou houkačku používají jen psychicky labilní.

Já mám dokodované svícení zadních světel spolu s denním svícením a světla zapínám až když je potřeba abych viděl na cestu nebo při mlze.Automatiku moc nepoužívám.

• 3 týdny později...

Já si xenony nechal dodělat místo halogenů a svítí opravdu líp. Jezdil jsem s Philipskama xtreame vision a rozdíl to je stejne i když samozřejmě žádný wow efekt to nebyl. Svítí to stejně daleko, ale světlo je jasné v celém světelném kuželu, takže i po stranách vidíte mnohem líp. Pro mě to má význam v tom že mnohem méně namáhám oči a nemusím se tolik soustředit na to co vidím, ale spíš se můžu věnovat jízdě ( vidím všeobecně spíš hůře). Pro mě největší peklo je mrholení v husté dopravě ve tmě kde se všechno osvětlení ve městě a okolních aut všemožně odráží a jsem z toho pak trošku dezorientovaný nebo jak to popsat. Tyhle světla svítí prostě jasněji a okolní světelný šum prostě vnímám mnohem míň a jízda je pohodovejsi, stejně tak i protijedoucí auta co mají výkonnější světla mě oslňují méně. Vzhledem k tomu že od října do března prostě tma je půl dne a více, tak to prostě význam má. 

Upraveno od Malarkey

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.