Září 7, 20168 r hmm, ale ta fotka i video pouze ukazuje jak tu situaci zachytil nějaký mobil... je to nic neříkající protože nevíme jak je nastavená barevná teplota a jakou má citlivost foťák
Květen 1, 20178 r Ted jsem přešel ze SB (po 1 roce) se sériovými H7 (a svítí dost dobře) na SB s xenony a rozdíl vnímám následovně: - osvícení je sytější - svítí i více do šířky, lepší přehled o okolí a nasvícený i vedlejší pruh, to překvapilo nejvíc Připnutí dálkových je poznat, ale je vidět jiný odstín-barevná teplota, sakra BiXenovy budou až od června. Skoro každou druhou trasu jezdím za tmy, takže pro mě dávají smysl.
Květen 15, 20178 r Ten rozdil tam nebude tak patrny. Oboje je LOW varianta, takze mezi sebou ten rozdil (BiXenon vs Xenon) moc nepoznas, maximalne tak v teplote/barve svetla
Srpen 18, 20196 r Vzhledem k přítomnosti světelného senzoru a parkování ve tmavé garáži mi dlouho vrtá hlavou...jak moc vadí xenonové výbojce časté problikávání? Není to ještě horší, než když svítí pořád?
Srpen 19, 20196 r Je to pro ně horší. Mžeš nastavovat vynucení denního svícení, než vjedeš do garáže, aby se kvůli té chvilce nezapínaly, jenže to se Ti zase bude ošoupávat vypínač :-) Já všechny takové věci kolem auta neřeším, to je jednodušší se zbláznit. První Rapid měl přes 100 tisíc a výbojky původní, současný má 40 denního ježdění a také drží. Pokazit se může vše i nové.
Srpen 19, 20196 r Kdybych tím autem jezdil (jen) já, tak si to samozřejmě vyřeším po svém. Každopádně jsem doufal, že jsou na to výbojky stavěné, když už je automatika tak týrá a používají se i pro světelnou houkačku. :-/
Srpen 19, 20196 r Tak druhého uživatele nauč používat to kolečko vlevo. Světelnou houkačku používají jen psychicky labilní.
Srpen 23, 20196 r Já mám dokodované svícení zadních světel spolu s denním svícením a světla zapínám až když je potřeba abych viděl na cestu nebo při mlze.Automatiku moc nepoužívám.
Září 8, 20195 r Já si xenony nechal dodělat místo halogenů a svítí opravdu líp. Jezdil jsem s Philipskama xtreame vision a rozdíl to je stejne i když samozřejmě žádný wow efekt to nebyl. Svítí to stejně daleko, ale světlo je jasné v celém světelném kuželu, takže i po stranách vidíte mnohem líp. Pro mě to má význam v tom že mnohem méně namáhám oči a nemusím se tolik soustředit na to co vidím, ale spíš se můžu věnovat jízdě ( vidím všeobecně spíš hůře). Pro mě největší peklo je mrholení v husté dopravě ve tmě kde se všechno osvětlení ve městě a okolních aut všemožně odráží a jsem z toho pak trošku dezorientovaný nebo jak to popsat. Tyhle světla svítí prostě jasněji a okolní světelný šum prostě vnímám mnohem míň a jízda je pohodovejsi, stejně tak i protijedoucí auta co mají výkonnější světla mě oslňují méně. Vzhledem k tomu že od října do března prostě tma je půl dne a více, tak to prostě význam má. Upraveno Září 8, 20195 r od Malarkey
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.