Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Caute chlapi,

zas mam nejaky problem :D na Bolere mi nejak nechce fungovat OFF-ROAD displej, nakodoval vsetko podla pokynov. 

V menu radia sa mi tato moznost sice obravila, ale nezobrazuju sa mi v nej tie kruhy s datami. Zostava to prazdne.

Neviete nahodov kde moze byt problem. 3x prekontrolvane, a vsetko je nakodene spravne

(wirerov navod)

PS: ano, radio som restartoval

Diky za rady a tipy :-)

Upraveno od lac1kam

@kvetosm s tym mal tiez problem, nepomohlo nic. Vymena radia. Neskumal som detaily

ja to zkousel asi na 5-6 autech.. a uspesnost 50 na 50 tak..ale vzdy se tam neco objevila..nekde natoceni kol, telota oleje a teplota vody...na zbytku vzdy jen natoceni kol a kompas...ale ne ty teploty...a nevim cim to muze byt. 

Dnia 12.04.2020 o 12:26, lac1kam napisał:

Caute chlapi,

zas mam nejaky problem :D na Bolere mi nejak nechce fungovat OFF-ROAD displej, nakodoval vsetko podla pokynov. 

V menu radia sa mi tato moznost sice obravila, ale nezobrazuju sa mi v nej tie kruhy s datami. Zostava to prazdne.

Neviete nahodov kde moze byt problem. 3x prekontrolvane, a vsetko je nakodene spravne

(wirerov navod)

PS: ano, radio som restartoval

Diky za rady a tipy :-)

Dobrý deň, zmeňte kožu v rádiu tak, že podržíte servisné menu, čo by malo pomôcť pri nastavení továrne na kožu.

Upraveno od Langusta 2018
uaktualnienie

13 godzin temu, TOMUS napisał:

@Langusta 2018 prosil bych český :)

Aktivace režimu „OFFROAD“ v nabídce Rádio

5F ovladač

Adaptace:

Najdeme "Car_Function_Adaptations_Gen2"

Poté „menu_display_compass“ - zapněte ji

Vrátíme se a najdeme "Car_Function_Adaptations_Gen2"

Pak: "menu_display_compass_over_threshold_high" - povolení active (mělo by být aktivní ve verzi L&K)

Vrátíme se a najdeme "Car_Function_List_BAP_Gen2"

Pak "compass_0x15" - zapneme to

dlouhý řadič kódování 17 Bajt 24 - NavigationSystem_turn aktivní

* Zobrazený úhel odklonu v nabídce OFFRAD

<Vyžaduje aktivaci OFFROAD MENU>

Vyberte ovladač 5F (Informační elektronika)

Zabezpečený přístup (20103)

Adaptace

Vyberte - Přizpůsobení funkce vozu Gen 2

- Find podnabídka - Úhel zobrazení zastavení (ON)

- Find podnabídka - Úhel zobrazení nabídky zastavení nad prahovou hodnotu (ON)

Zvolte - Seznam funkcí aut Bap Gen 2

- Vyhledejte podnabídku - úhel zastavení 0x24 (ON)

- Najít podnabídku - 0x24 Úhel zastávky msg bus (komfort datové sběrnice)

Resetujeme rádio (10-15 sekund držíme rádiový vypínač)

Zapněte / vypněte zapalování.

Stiskněte CAR (ve smyčce je několik nastavení a mělo by se objevit OFFROAD)

Na obrazovce Infotanimet můžeme změnit zobrazené hodnoty pohybem ukazováčku (např. Nahoru a dolů) - k dispozici jsou: * Kompas, stupeň řízení, * výška teplota oleje, teplota chladicí kapaliny.

* Nedochází, pokud v rádiu není GPS.

aktualizovat; Offroad Monitor, bez (GPS)

Zobrazte indikátory sportovní teploty na obrazovce Off Road

Díky tomuto režimu lze obrazovku Off Road použít k zobrazení indikátorů teploty vody a oleje bez aktivace sportovní obrazovky pomocí ODIS. Byl testován na veškerém softwaru 04xx Amundsen FL a na softwaru MIB2.5 Columbus 11xx. A pracuje na Boleru (bez GPS)

Tento režim neumožňuje všechny funkce bez NAV.

Logicky se nadmořská výška a kompas nezobrazují.

Také hlásí chybu v modulu 5F a říká, že chybí údaje o životním prostředí

(Pouze analytické sestavy používající OBDeleven, na obrazovce se nic nezobrazuje)

Menu Display Úhel sklonu - úhel natočení kol

S touto úpravou můžete do nabídky zobrazení MOD OFFROAD přidat nové funkce.

To graficky ukáže úhel natočení kol. ???

Upraveno od Langusta 2018
Aktualizacja

Tenhle postup známe a stejně to nejde všem ? jak jsme zmiňoval..  na nějakých autech mi to neukazovalo teplotu vody a oleje 

• 2 týdny později...

Ahoj, dlouho jsem tady nebyl a nechci projizdet 65 stranek o kodovani znova, kazdopadne se chci zeptat. Ze zacatku se vypinal start/stop zvysenim tresholdu z nejaky 7V na 12V, cimz se odstavil (tak to mam i ja). Neprislo se nahodou od te doby nejak na otoceni funkce tlacitka bez bastleni 2 rele? 

Predem moc dekuji za ochotu

Pomocí VCDS otočit funkci zatím nelze.

Kdyby se někdo náhodou našel ve východních Čechách kdo by byl ochotnej dokodovat pár maličkostí tak bych byl rád ;-) ( nechci zadarmo )

Tak už mám také offroad. Teplotu oleje ukazaju, maxidot nemám. Díky kvetosm.

20200501_192628.jpg

JJ, je to super kdyz to nemuzes videt na maxidotu, tak aspon takhle 

• 3 týdny později...
  • 4 týdny později...

Mame novú verziu:

Aktuální česká verze VCDS20.4.1

@Eric_ a kde prosím je ta CZ verze ? někde snad ke stažení ?

Zdravím, chci se zeptat jestli někdo nevíte "jak na to". Chtěl bych aby mi střídavě blikaly DRL a blinkry.. podle návodu od Wirera mi to bliká stejně jako viz jeho video (ZDE), ale chtěl bych aby DRL pohaslo uplně. Díky za rady a tipy O:) (jinak sem se držel jeho návodu v2.2 stránka 67

A víš o tom, že střídavé blikání je vyloženě zakázáno, že?

(EHK OSN) č. 48

6.19.7.5   Je-li vzdálenost mezi přední směrovou svítilnou a denní svítilnou 40 mm nebo menší, mohou být elektrická zapojení denní svítilny na příslušné straně vozidla taková, že buď:

a) se denní svítilna VYPNE; nebo

b) je její svítivost snížena během celého cyklu (ZAPNUTO a VYPNUTO) aktivace přední směrové svítilny.

6.19.7.6   Je-li směrová svítilna sloučená s denní svítilnou, elektrická zapojení denní svítilny na příslušné straně vozidla musí být taková, že denní svítilna je během úplného cyklu (ZAPNUTO a VYPNUTO) aktivace směrové svítilny VYPNUTÁ.

Upraveno od Kuchar7
doplněn předpis

Aha, to jsem netušil.. V tom případě děkuji za info :)

• 1 měsíc později...

Ahoj, je zde někdo z okolí Plzně kdo by mi nakodoval pár funkcí na Fabii III 2019 . Vypnout Coming Home a Leaving Home a nastavit automatické zamykání po rozjezdu. Mám jen základní rádio. Nechci to zadarmo. Děkuji.

Upraveno od vaclav55

Skoda, ze jsem neprecetl driv..dnes jsem byl v Plzni..jinak Praha no 

Zkoušel jste už někdo měnit nastavení prisvicovani do zatáček na FL Fabii co má prisvicovani v hlavních světlech? 

Ano, zvyšoval jsem si limit rychlosti, do jaké ještě přisvětlují do zatáčky z původních 40km/h na 50km/h (09/Obere Geschwindigkeitsschwelle = Upper speed threshold).

@Kuchar7 uz na to taky koukam.. takze je to vlastne stejny jako kdyz to nastavuju kdyz mam corner v mlhovkach ? takze kdyz mam prisvicovani do zatacek v hlavnich svetlech a aktivuji si jeste corner dolu do mlhovek, tak pak nastaveni tech limitu je jednotne jak pro corner v mlhach tak i ve svetlech?

Nastavení limitů corner v hlavních světlometech u FL Fabie3  static AFS light-Untere_Geschwindigkeitsschwelle - úprava minimální rychlosti v Km/h  (z výroby 0 Km/h)

static AFS light-Obere_Geschwindigkeitsschwelle  - úprava maximální rychlosti v Km/h (z výroby 40Km/h)

static AFS light-Unterer_Lenkradwinkel                   - spodní úhel natočení volantu  (z výroby 30 stupnů)

static AFS light-Oberer_Lenkradwinkel                    - horní úhel natočení volantu (z výroby 90 stupnů) 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.