motorpower Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 To víš, že joooo...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 takový laický dotaz - musí se ten soft přehrávat? nestačí prohození jednotek? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Ne. V jednotce motoru je imobilizér. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 (editace) takový laický dotaz - musí se ten soft přehrávat? nestačí prohození jednotek? Čistě hypoteticky, pokud by jsi takovou správnou jednotku měl, a věděl její původ, tak ti jí v servise přizpůsobí a nakódují. CCa 1000,- Editováno: 20. leden 2015, autor: motorpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Je vidět, že jsi to nikdy nepřehrával. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 to byl jen takový teoretický dotaz - řešilo se zde přehrávání, tak mě napadlo jesli by to mechanicky nebylo jednodušší.... Teda abych pravdu řekl, tak jsem stejně nepochopil jak to tedy s těmi motory je. Přečetl jsem čistě ze zvědavosti všech pět stránek, ale jelikož takový motor nemám a vlastně o něm toho moc nevím, tak se mi to nějak nespojuje. Také zde možná chybí ten kousek smazané diskuse, třeba tam bylo něco sprostého, ale asi tam bylo i to původní jádro... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Nebylo tam nic kloudného. Jen osobní spory. A ty zde nechci znovu vidět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 tak jak to je? Ty motory jsou výkonově stejný? Nebo mohou být výkonově stejný - to znamená, že ve výkonu slabší verze je větší variabilita? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Podľa jedného časopisu, keď na 63 kW zapneš klímu, tak sa ti to premapuje na 77 kW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Už je to tady zase? Zatím to nikdy nikdo neprokázal. Ty osobně máš takový pocit, že když zapneš tlačítko AC, tak se ti zvedne výkon na 77 kW? Já tedy ne. I když by si z toho nárůstu něco "ubral" zapnutý kompresor, muselo by to být přece znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 Zapnutí klimy rozhodně nezvýší výkon motoru. Maximálně zvýší spotřebu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 20. leden 2015 Sdílet Vloženo 20. leden 2015 (editace) Pred tým ako spravili 24W6 by som tomu aj veril. Fakt to po zapnutí klimy išlo minimálne tak dobre ako bez klímy. Teraz mi to je už jedno, budúci rok idem do 1.4 tsi ATC Editováno: 20. leden 2015, autor: akubus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martt Vloženo 12. Srpen 2015 Autor Sdílet Vloženo 12. Srpen 2015 (editace) Potvrzuji co mi při přehrátí SW povídal ferda25 - při servisní prohlídce a napojení online diagnostiky v servisu nepoznali, že tam mám SW 77kW...a nejspíš jim to nevyhodilo žádnou chybovou hlášku a pak po tom ani nepátrali... Editováno: 12. Srpen 2015, autor: martt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Tak mám zde hezké srovnání grafů 63 a 77kW , a aspoň konečně od klubáka. Snad zachytí diskusi a připojí se, aby potvrdil autentičnost. Při porovnání po převedení do bin, byl pocit , že se snad jedná o to samé, dle výsledku z brzdy potvrzeno. Určitě se najde lepší varianta, ale pokusů by bylo příliš mnoho. Hlavní překvapení pro majitele bylo, že 63kW bylo naměřených na 74kW. 77kW bylo paradoxně slabší . Prošel jsem i zbývající varianty pro toto auto v bin souborech a myslím si , že max rozdíl bude tak do 6 kW. Pokud za toto chcete vyhazovat peníze , jsem v Praze blíž, a rád Vám pokusy i změřím.škoda Roomster.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 (editace) Soubory se rozhodně neshodují. Tohle měření nic nedokazuje, když pak nebylo provedeno přehrání softwarem pro 77 kW a následně změřeno a protože to neumíš tak je vymalováno. Editováno: 23. Srpen 2015, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 (editace) prej to neumí a ferda je nejlepší a nikdo jinej nic neumí achjo.... tak ty to ferdo ani nezměříš, takže tak "leješ to tam jak profíci v oboru za 2000kč." Editováno: 23. Srpen 2015, autor: kokta7 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Měření nic nedokazuje.Tak co to ferdo dokazuje,když ne měření?Máš tam dvě křivky,jedna je 63kW,druhá 77kW.Co víc chceš dokazovat?Tady se kasáš,jak tam leješ fabrický soft a jak vidno,je to od škodovky spíš otázka marketingu,než nějakého propastného rozdílu ve výkonu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Nevím,ale Ferda myslel-63-změřit,pak nalejt 77 a změřit.Pak bude vidět rozdíl. Jen pro mě-rozdíl bude asi hlavně v převodovce že? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Jestli ty auta mají skoro stejný výkon,tak ta 6st. převodovka to hodně zamaskuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 -63-změřit,pak nalejt 77 a změřit. Takto to také bylo provedeno, převodovka na měření nemá vliv, navíc je to jedno a to samé auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 (editace) Pokud tvrdíš, že to byl stejný obsah, tak zřejmě je někde chyba v tom. Auto po nahrání 77 kW softwaru do jednotky pro 63 kW už bez další úprav neodjede a ty jsi už narazil na to u jiné motorizace a do teď pořádně nevyřešil. Editováno: 23. Srpen 2015, autor: ferda25 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Jestli ty auta mají skoro stejný výkon,tak ta 6st. převodovka to hodně zamaskuje. Roomster přece nemá 6 st. převodovku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Já měl na mysli Rapid. Neříkám,že převodovka má vliv na měření,ale na auto jako takové,proto si myslím,že upravená 63na 77 s pětikvaltem se chová jinak jako origo 77 s šestikvaltem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 Aha, já jen, že motorpowerův graf je z Roomstera. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motorpower Vloženo 23. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2015 (editace) Je to jedno o jaké se jedná auto/ pawouk/, a co se týká obsahu v bin/ferda/, tak myslím stejný ve smyslu požadovaných hodnot, ne identický ve smyslu porovnání souborů. Jiný je už minimálně tím co vypisuje. Editováno: 23. Srpen 2015, autor: motorpower Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.