Krabat Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 (editace) Doufám, že nezakládám zbytečně nové téma, ale prošel jsem toho hodně a tenhle problém jsem nikde neviděl. Mám OII Scout (10/2007), 2.0 TDI, najeto 20 tisíc km. Už nějakou dobu slýchám nezřetelné hučení zřejmě od zadní nápravy a to při natočení volantu vlevo nebo vpravo v úhlu 10-20 stupňů. Jakmile volant srovnám nebo zatočím víc, hučení ihned utichne. Opakuji, že to není nijak výrazný zvuk, spíše je velmi nezřetelný, hluboký. Musím se na něj soustředit, abych jej slyšel, ale jakmile už člověk ví, že tam je, slyší jej pořád. Chci se proto zeptat, zda se s tím už nikdo nesetkal, případně jestli vás nenapadá, co by to mohlo být? Samozřejmě začnu tím nejjednodušším a to bude test s výměnou pneumatik. Od odborníků jsem slyšel tipy na ložiska nebo diferenciál, ale u takhle nového vozu se mi to nezdá pravděpodobné. Napadla mě ještě rozhozená geometrie zadní nápravy, ale to by byl až druhý krok po pneumatikách. Snad ještě zajímavost - kolega má Audi A4 Quattro a ozývá se mu velmi obdobný zvuk jako mně u Scouta. Je však daleko hlasitější, přičemž on tipuje na ložiska, protože už má najeto okolo 140 tisíc. Mě jen zarazilo, že průvodní jev je u něj hodně podobný, jakoby to bylo vlastní čtyřkolkám. Editováno: 2. Červen 2008, autor: Krabat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 20 tis. není moc, ale ložisko by to podle toho co píšeš mohl být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krabat Vloženo 2. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 (editace) Hmm to by bylo dost překvapující, že by odešlo až tak brzy. 20 tisíc je velmi málo. Každopádně brzy mě čeká první prohlídka, takže to nakonec stejně bude na servisu, aby to pořešil. Jen bych nechtěl něco zanedbat a přivést to až do extrému. Teď se ještě o nic nejedná, v zásadě je to prkotina, jejíž stav se nemění. Editováno: 2. Červen 2008, autor: mischicka Není třeba citovat bezprostředně předchozí příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischicka Vloženo 2. Červen 2008 Sdílet Vloženo 2. Červen 2008 Však píšu, že 20 tis. není moc. Pokud je to ještě v záruce, což asi ano, zaúkoloval bych servis a basta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy Vloženo 3. Červen 2008 Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 Já bych tam zajel co nejdříve. Mohou to být ložiska, gumy a nebo geo náprav. Poznámky typu - Vážený pane, víte že máme přípis od výrobce a záruka na ložiska je do tolika km...... Pak je ti na h.. záruka, to stejné platí na čepy, pneu atd. (opotřebitelné díly). Zkus reklamovat gumy po 20 tis, že ti hučí. Já to zažil a jediná výhoda byla, že jsem to od začátku nechal napsat do závad, že to zezadu hučí. Na toto téma jsme to již prodiskutovávali na jiném místě tady na fóru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krabat Vloženo 3. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Červen 2008 Dobrý nápad, objednám se co nejdříve. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krabat Vloženo 25. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 25. Červen 2008 Abych uzavřel toto téma nějakým zjištěním: podle servisu způsobují hluk pneumatiky a údajně si na to stěžovalo už několik majitelů OII Scout. Zřejmě jsem tady asi jediný, kdo něco takového řešil, nicméně mi své tvrzení demonstrovali výměnou pneu (ale na jiném voze). Každopádně reklamace pneumatik nehrozí, tomu se mechanik téměř vysmál. Prostě si mám koupit jiné, až tyto odjezdím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ol@f Vloženo 25. Červen 2008 Sdílet Vloženo 25. Červen 2008 Co mas za gumy? DUNLOPY ? Od par lidi ze skodovky jsem slysel ze dunlop ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DeMarco Vloženo 25. Červen 2008 Sdílet Vloženo 25. Červen 2008 Uz sem se na to sice ptal v jinem tematu, kde sem podezrival taky loziska, kvuli hluku od zadni napravy, ale ted kdyz prisly na rec ty DUNLOPY, tak ja je mam taky, ze by to fakt bylo tim? najeto 33tisic O RS Tdi (18-tky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krabat Vloženo 26. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2008 Ano, mám Dunlop. Zimní jsou prý perfektní, ale letní nedoporučují. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 26. Červen 2008 Sdílet Vloženo 26. Červen 2008 Ano, mám Dunlop. Zimní jsou prý perfektní, ale letní nedoporučují. Jaky dunlopy mas? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speeder Vloženo 26. Červen 2008 Sdílet Vloženo 26. Červen 2008 Aj mňa to zaújma lebo teraz mám na 15" letné Dunlopy a som s nimi viac než spokojný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krabat Vloženo 26. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2008 Mám standardní, co dodává Škodovka: Dunlop SP Sport 01 225/50 R17. Na zimu jsem si koupil Dunlop Winter Sport 3D, stejný rozměr. Ty jsou perfektní, nehučí a vydrápu se s nimi kamkoliv. Díval jsem se na ty letní pneumatiky a jejich vzorek je asymetrický. Má to své výhody, ale u asymetrického vzoru se často zmiňuje jako negativum hlučnost. Kolega na Felicii má také asymetrický vzorek a auto mu při zatáčení také hučí. Je to zajímavé zjištění. Když kolem toho člověk začne běhat, nestačí se divit tomu, že je to docela běžný fenomén. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Octavian1 Vloženo 26. Červen 2008 Sdílet Vloženo 26. Červen 2008 Ja se ptal pze chci koupit dunlopy sport maxxe TT tak ty nemaj asymetricky vzroek a doufam ze budou v pohode Na Fabii jsem mel Continentlay s asymetrickym vzorkem ale ty vubec nehlucely, ba naopak oproti BArumkam co tam byly standaratne to byla prijemna zmena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krabat Vloženo 26. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2008 Nové letní pneu zatím neřeším. Kupodivu Scout mi pneumatiky moc nežere navzdory špatným zprávám, které jsem četl na netu. Ale za takový rok nebo dva to určitě budu studovat, i když to asi nemá moc cenu. Každý rok vítězí jiná značka. Asi podle toho, jak moc si který výrobce připlatí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitek1141 Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 Ahoj pánové mam takovej problem třeba jste se stim už setkali ,když zatáčim do leva plnej rejd tak mě hučí na prave straně ve předu ,sevším jsem hejbal zda není něco povoleného a na nic jsem nepřišel nevíte co to muže dělat ,dělá to s 15" i s 18" kolama Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 žeby ložisko? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitek1141 Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 ložisko je v pohodě,to to nedělá to vim na 100% Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 určite? ..ako ste skúšali? skús pozrieť sem: http://forum.skodahome.cz/topic/46770-hu%C4%8Den%C3%AD-p%C5%99i-zat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD/?hl=%2Bhu%C4%8Den%C3%AD+%2Bp%C5%99i+%2Bzat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD http://forum.skodahome.cz/topic/128196-hu%C4%8Den%C3%AD-vibrace-p%C5%99i-zat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD/?hl=%2Bhu%C4%8Den%C3%AD+%2Bp%C5%99i+%2Bzat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 A co vnější homokinetický kloub? Dát pravou stranu na zvedák, někdo ať ti podrží poloosu a zkus, zda je kolo na pevno, nebo má tendence se hýbat (otáčet). Pokud se bude hýbat vůči pevné poloose, tak je vybroušená klec/kuličky. Mě to teda dělalo i při prasklé manžetě (těsně za O-kroužkem na poloose) a minimálnímu množství maziva, vyměnila se manžeta, doplnilo mazivo a za cca 2 týdny byl klid... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 20. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2014 určite? ..ako ste skúšali? skús pozrieť sem: http://forum.skodahome.cz/topic/46770-hu%C4%8Den%C3%AD-p%C5%99i-zat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD/?hl=%2Bhu%C4%8Den%C3%AD+%2Bp%C5%99i+%2Bzat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD http://forum.skodahome.cz/topic/128196-hu%C4%8Den%C3%AD-vibrace-p%C5%99i-zat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD/?hl=%2Bhu%C4%8Den%C3%AD+%2Bp%C5%99i+%2Bzat%C3%A1%C4%8Den%C3%AD Koukám a vidím duplicitu, slučuji dvě témata do jednoho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.