koldik Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Dočetl jsem,že motory (TSI,ecoboost atd) s přímým vstřikem a ERG ventilem mají velký neduh - usazování karbonu v sacím potrubí a jeho zanášení.Mám tedy dotaz jaké aditivum,přísadu do benzínu dát,aby se tomu dalo zabránit.Nestačilo by třeba přidavat do benzínu malé množství např 5 l/nádrž ethanolu,jelikož je známo,že toto palivo dobře rozpouští veškerý karbon a usazeniny spojené s chodem mororu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Třeba 1.2 TSI žádný EGR ventil nemá. Jsi četl SM, co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldik Vloženo 17. leden 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. leden 2015 (editace) Četl jse článek na AUTO.cz.Nedalo mi to a trošku jsem se po tom pídil: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/03l131512bh-chladic-zpetneho-vedeni-spalin-egr-ventil-oe-19621.html takže tam EGR je,když ho prodávají jako náhradní díl ve škodovce, Editováno: 17. leden 2015, autor: Pawouk Upraven odkaz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. leden 2015 Sdílet Vloženo 17. leden 2015 Jo, ten článek je stejný. Ale odkaz nefunguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 17. leden 2015 Sdílet Vloženo 17. leden 2015 To je EGR pro 1.6 tdi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. leden 2015 Sdílet Vloženo 17. leden 2015 Motor jako motor. koldiku, nedubluj svoje příspěvky. Stačí to přece napsat jednou a ten odkaz jsi mohl opravit v tom původním příspěvku. Odkaz jsem opravil a duplictní příspěvek smazal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koldik Vloženo 17. leden 2015 Autor Sdílet Vloženo 17. leden 2015 Dík za informace o EGR ventilu,myslel jsem,že to dávají dnes do všech motorů v honbě za ekologií. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 31. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2015 Dočetl jsem,že motory (TSI,ecoboost atd) s přímým vstřikem a ERG ventilem mají velký neduh - usazování karbonu v sacím potrubí a jeho zanášení.Mám tedy dotaz jaké aditivum,přísadu do benzínu dát,aby se tomu dalo zabránit.Nestačilo by třeba přidavat do benzínu malé množství např 5 l/nádrž ethanolu,jelikož je známo,že toto palivo dobře rozpouští veškerý karbon a usazeniny spojené s chodem mororu. Ve Světě motorů vyšel článek o přísadách do benzínu, ve kterém testovala SGS přísadu do benzínu VIF Super Benzin Aditiv. Tato přísada se míchá v poměru 1:1000 a čistí palivový systém, rozpouští karbonové usazeniny a má i mazací schopnosti. V časopisu jsou zveřejněny fotky před a po a motorové části, především sací ventily jsou čisté. měla by se projevit i mírná úspora paliva, ale i bez ní tento přípravek prodraží 100 km jízdy cca o 1 Kč. Dnes jsem přípravek zakoupil a rozhodl jsem se ho pravidelně používat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radik11 Vloženo 31. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 31. Červenec 2015 VIF používám již přes rok.Když je v akci stojí 180,- Slouží hlavně jako mazací složka. Dal jsem hodně na referenece kolegy který používal VIF, ale pro naftové motory (Focus TDCI), Dávám 2x větší dávku než je doporučeno. Snad to tomu motůrku pomůže :-) Je to to samé, jako brát aditivovaný benzín na pumpě, akorát tady má člověk jistotu, že to aditivum tam opravdu je :-) Uvidíme až bude bude více najeto, zatím mám jen necelých 18 tis.. Co se týče spotřeby, nemůžu posoudit, ono je to TSI hodně náchylné na "nohu". Dlouhodobě od koupě mám 5,9 l. Každopádně mám lepší pocit, když je VIF v nádrži. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 1. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2015 http://www.auto.cz/muze-benzin-cistit-potvrzeno-prisady-v-benzinu-cisti-88481 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Hoši, lejete někdo do svého TSI VIF? Dost o tom uvažuju, i přes to, že v manuálu aditiva výslovně zakazujou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motosman Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Jo leju, pokud nedám Vervu 100, která VIF již obsahuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Když se bojíš, tak si sežeň toto - je to originální aditivum od VW. PS - netrefil ses do správného tématu, takže to přesunuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 (editace) Děkuju za přesun a omlouvám se Jinak do octávky jsem lil VIF a asi u něj i zůstanu. Jen nechápu proč by to výrobci mělo vadit :/ Snad neni člověk takovej jantar, aby tam lil kde co, když plechovka kvality na 500l paliva vyjde na 200,- BTW: Že 1.2 TSI nmá EGR je moc krásný zjištění, o kterém jsem nevěděl Snad neni nahrazen dalším a horším nesmyslem, o kterém taky nevim :D Editováno: 5. leden 2016, autor: speKtis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Neboj, oni to mají ošéfované jinak. Přece nemohou motor okrást o zpětné nasátí výfukových plynů. VIF používám také. Není potřeba mít obavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 5. leden 2016 Sdílet Vloženo 5. leden 2016 Okej, tak díky První plechovku koupím při cestě na prodejnu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 ač nerad, taky jdu do VIFu. za poslední týden mně auto ráno 2x pocukávalo a to přitom beru optimal95, kde už by to aditivum mělo být. odpoledne jedu pro vervu100 a zkusím tam koupit VIF, příp. objednám z netu. mně dřív vadila ta otrava s dávkováním, ale tentokrát mám 60ml stříkačku, kterou naplním před cestou na pumpu, takže to nebude taková pruda tam dávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 verva 100 a max motion 100 hlavne neobsahuje bio slozku.. u optimalu si nejsem jisty, jestli bio obsahuje nebo ne.., mohlo ti pocukavat i z toho duodu, ze mas bordel v nadrzi, kal, vodu atd.. a ta mohla zamrznout a delat neplechu.. ale VIFem nic nezkazis.. ba naopak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lusta17 Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 To s tou biosložkou slyším nebo spíš čtu poprvé. Kde jsi k této informaci přišel? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MBDusan Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Optimaly u EuroOilu by měly být bez biosložky. VIF také dávám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speKtis Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 A co takhle Verva 100 + VIF ?? Nebude to už zase naopak moc ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 optimal je bez bio pouze diesel, benzín je s. no natankoval jsem vervu 100, ta cena je teď parádní, ale VIF měli na Benzině za 295, to mně přišlo moc. stříkačky už ale mám :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wrabcak Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 Pani a maxxmotion 95 a maxxmotion 100 obsahuje aj rozlicne aditiva alebo 100ka je len viac oktanova ale obsahuje rovnake aditiva ako maxxmotion95? Dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. leden 2016 Sdílet Vloženo 6. leden 2016 To by ses měl snad ptát v OMV, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effective Vloženo 7. leden 2016 Sdílet Vloženo 7. leden 2016 A co takhle Verva 100 + VIF ?? Nebude to už zase naopak moc ? To už je zbytečné. Nic se dít nebude, ale jsou to vyhozené peníze. Taky jsem s benzíny experimentoval a nejlepší mi přišela 100 oct maxx od OMV. Vyhlášená Verva na mne dojem neudělala. Každopádně jsem se zase vrátil na VIF, tak nějak mi to přijde nejlepší protože nemusím řešit kde zrovna natankuju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.